ניו מד מפרסמת Q1

  • פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
אנא יהודים.

עיזרו למצרים, עלמה במצוקה. :p
הם זקוקים לגז טבעי באופן דחוף ולכן הוציאו 15 מכרזי lng לאחרונה (ליבוא! לא ליצוא, כי חסר להם גז וסוגרים מפעלים אם אין מספיק גז).
עוד מעט קיץ וכמו שיוסי אבו נוהג לאמר - כל מולקולה שהוא מצליח לשלוף נמכרת למצרים. :p

אז תשאלו איך זה מתיישב עם זה שניו מד ירדה לשער תלת ספרתי 8XX? לא ברור.

מצרים רוצה לקנות כל סחורה שניו מד מצליחה להפיק. כסף זה לא בעיה והם אפילו מוכנים לשלם פרמיה על lng.

Egypt to issue tender for at least 15 LNG cargoes to cover summer demand - sources say | Reuters
 

Reem88

Well-known member
אז תשאלו איך זה מתיישב עם זה שניו מד ירדה לשער תלת ספרתי 8XX? לא ברור
האם מתמחרים פה החזרת שגרירים ואי ביצוע עסקים בין המדינות (סטייל טורקיה)?

אם אין את מצרים יש לקוח אלטרנטיבי? על פניו לא צריכה להיות בעיה אבל חושבים על זה בכלל בניו מד?

 
נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
האם מתמחרים פה החזרת שגרירים ואי ביצוע עסקים בין המדינות (סטייל טורקיה)?

אם אין את מצרים יש לקוח אלטרנטיבי? על פניו לא צריכה להיות בעיה אבל חושבים על זה בכלל בניו מד?

לא. יש תלות בין 2 הצדדים. מצרים צריכה את הגז הישראלי וחברות הגז צריכות את מצרים.
אם, באופן פלא, מצרים תפסיק לקנות גז בעתיד (לא סביר בהתחשב בקצב התרבות שנתי של 2%, כל שנה יש עוד 2 מיליון גולגלות שחם להן ורוצות מזגן, עוד 5 שנים יש ל- א-סיסי עוד ישראל על הראש, עוד עשור עוד 2 ישראל :p ) אז מניות חברות הגז יעשו בנג'י.
מה שכן מצרים מפתחת שדות סולאריים ולכן בעתיד התלות שלהם בגז תפחת, ועדיין, להבנתי צרכי האנרגיה של מצרים יעלו ויעלו עם השנים.
גם הודות למגמת העיור. מי שיגור בקהיר החדשה ירצה מזגן וירצה שהמעלית שלו בבניין תעבוד. זה לא פלאח בכפר שמנפנף במניפה.
לפי הכתבה היעד שלהם זה להגיע ל 40% מתחדשות עד 2035. בהנחה שיצליחו, וזה לא טריביאלי, המשמעות היא 60% אנרגיה מסורתית (כאמור עם עוד 2 ישראל על הראש בעוד עשור). הגז הישראלי זול בסדרי גודל מגז LNG שהם כרגע מבקשים לייבא, לכן זה דיל טוב לשני הצדדים.

Transforming Egypt’s energy market | United Nations Development Programme (undp.org)

כדי להתמודד עם הפסקות החשמל יודיעו לאזרחים לו"ז השבתת חשמל (של שעתיים ביום) מראש, וכך לפחות לא יפתיעו אותם (כדי שמכונת הכביסה לא תפסיק באמצע וכדי שלא יתקעו במעלית)
רק אזרחים. בתיירים לא רוצים לפגוע כי אלה מכניסים כסף טוב למדינה.
Egypt announces scheduled power cuts amidst continuing heatwave (youtube.com)
 

dw

Well-known member
מנהל
PR שקיבלתי אודות התקדמות בפרויקט לוייתן שלב ב' :

לקראת הרחבת לוויתן

  • אור ירוק עקרוני ממשרד האנרגיה להגדלת ייצוא הגז הטבעי לצד הרחבת האספקה למשק המקומי

  • השותפות בלוויתן צפויות להחליט על השקעה בסך של בין 400-500 מיליון דולר לתכנון הנדסי מפורט של פרויקט ההרחבה

  • שלב 1ב׳ יגדיל את ההפקה מהמאגר ואת אספקת הגז למשק ל-21 BCM לשנה


יוסי אבו מנכ״ל NewMed Energy: ״הרחבת לוויתן קורמת עור וגידים ומהווה בשורה אדירה למשק הישראלי ואיתות משמעותי לשוק הגלובלי בתקופה מאתגרת. מאגר לוויתן הוא עוגן אנרגטי עם כמות משאבים עצומה שמבטיחה את הביטחון האנרגטי של ישראל לצד ייצוא לשוק האזורי ובעתיד הנראה לעין גם לשוק העולמי.״

NewMed Energy דיווחה הבוקר (ד׳, 26.06) כי התקבלה העמדה העקרונית של גורמי המקצוע במשרד האנרגיה, לפיה ניתן להגדיל את הייצוא מלוויתן, בהתאם להחלטות הממשלה אשר נתקבלו בנושא, וזאת לצד הרחבת האספקה למשק המקומי של גז טבעי שיופק במסגרת שלב 1ב׳ של פרויקט לוויתן.

על פי הדיווח פועלים שותפי לוויתן לקבל בתקופה הקרובה החלטת השקעה בסך של בין 400-500 מיליון דולר לצורך תכנון הנדסי מפורט (FEED) של הפרויקט ולצידו התחייבות לרכוש ציוד שזמן אספקתו ארוך (Long lead items) לצורך פיתוח הפרויקט.

עמדת המשרד העקרונית, לפיה ניתן להגדיל את היקף הייצוא בכמות נוספת של 118 BCM, אשר עשויה לגדול לעד 145 BCM בהתקיים תנאים מסוימים, לצד הרחבת האספקה למשק המקומי, ובהתאם להחלטות הממשלה שנתקבלו בנושא, מהווה בסיס לקידום שלב 1ב׳ של לוויתן. קידום הפרויקט יאפשר את הגדלת יכולת ההפקה מהמאגר לכמות של כ- 21 BCM בשנה (כ-2,350 MMCF/D) באופן שייתן מענה ארוך טווח לביקושים במשק המקומי לגז טבעי, לצד העמקת הפעילות האזורית והסכמי ייצוא חדשים, שייובאו לאישור משרד האנרגיה לצורך קבלת היתר ייצוא מחייב.

מאגר לוויתן אשר נתגלה בשנת 2010, הוא מאגר הגז הטבעי הגדול בים התיכון (650 BCM), אשר ההפקה ממנו החלה ב-31.12.2019. כיום, מפיק המאגר בקצב של 12 BCM בשנה ובמהלך השנה הבאה, עם השלמת פרויקט הנחת הצינור השלישי, תגדל כמות ההפקה לקצב של 14 BCM בשנה.

כמו כן, השותפות עדכנה כי היא ממשיכה ומנהלת משאים ומתנים לחתימת הסכמים למכירת גז טבעי מלוויתן ללקוחות בשוק המקומי ובשווקי הייצוא וזאת על בסיס יכולת ההפקה הקיימת והעתידית. עם החתימה על הסכמי הייצוא החדשים יקדמו השותפות במאגר קבלת רישיונות ייצוא בהתאם.

בתוך כך, אמש הודיעה סוכנות הדירוג Fitch על אשרור הדירוג של אג״ח לוויתן בונד – BB עם אופק יציב והסרתו מרשימת מעקב שלילי. בין נימוקיה ציינה סוכנות הדירוג כי הדירוג משקף את הביצועים הפיננסיים אשר עלו על הציפיות, את תזרים המזומנים, הרזרבות האיכותיות של המאגר והמשך חוזקתו התפעולית והפיננסית של פרויקט.​
NewMed Energy

גוף האנרגיה הגדול, הוותיק והמנוסה ביותר בישראל. בעשרים השנים האחרונות קנתה לעצמה השותפות שם בתחומי החיפוש וההפקה של גז טבע, כאשר עמדה במרכז גילויים של כל שדות הגז הטבעי בישראל (תמר 2009, לוויתן 2010, תנין 2011, כריש 2013 ועוד) והיתה שותפה מרכזית לפיתוח ולהפקת הגז הטבעי מפרויקטי ים-תטיס, תמר ולוויתן.
הקשרים הענפים שיצרה באזור הם אלו שאפשרו להגיע להסכמים חסרי תקדים במסגרתם מייצאים מאגרי הגז בישראל כמויות משמעותיות של גז טבעי ללקוחות בירדן ובמצרים. NewMed Energy מחזיקה ב-45% ממאגר לוויתן וב-30% בשדה הגז אפרודיטה.
 

Reem88

Well-known member

פוטנציאל עליית הערך בניו מד ורציו עדיין לא מוצה​

בוועידת האנרגיה שלנו שהיתה באפריל הסוגיה החשובה ביותר שעלתה היתה הצורך להגדיל את הייצוא ממאגר לוויתן. גם נציגי הרגולטורים שהיו בפאנלים דיברו על כך שיש מספיק לדורות הבאים והגדלת הייצוא לא תפגע בהן. מנהלי החברות דיברו על המסים שהמדינה מקבלת - מכל 50% מההכנסות ואלו יסתכמו למיליארדים רבים בשנה. ברקע (הוועידה היתה ימים ספורים אחרי התקיפה האיראנית) הוזכר גם שת"פ האזורי - בין ישראל לירדן ומצרים. ירדן עזרה בבלימת הטילים והכטב"מים של האיראנים. צריך גם לזכור שאם כל המצב הרגיש מול המצרים, קבלת גז מאיתנו זה אינטרס מאוד גדול שלה.

אז אתמול אושר הגדל ייצוא הגז מלוויתן וזו בשורה. השותפיות כמובן ירוויחו מזה והפוטנציאל עליית הערך לא משתקף עדיין במספרים. נמחיש את זה בדוגמה - דמיינו שיש מאגר בגודל מסויים והיתה הערכה שהוא יפיק בהיקף מסויים על פני 10 השנים הבאות. דמיינו כעת שהוא יפיק ב-50% יותר מדי שנה. מצד אחד, המאגר הוא אותו מאגר, אבל מצד שני מה שחשוב לשווי הוא קצב ההפקה. כשקצב ההפקה יגדל ב-50% התזרים החופשי השנתי יגדל באופן דומה, השווי צפוי לעלות באופן דומה (שאר הנתונים לא משתנים).

לוויתן יגדל בעשרות אחוזים על פי התוכנית הקודמת והכפלת הייצוא (לוויתן בעיקר מייצא) תגדיל את ההיקף העתידי בשיעור משמעותי. החישוב פשוט. גם כשלוקחים את ההשקעה ומהוונים אותה, מקבלים עליית ערך ב- ניו-מד אנרג יהש 0% רציו יהש 0%. זה תהליך, לא מדובר על חודשים, אלא על כמה שנים. אבל אם הכל יילך כשורה אז כשיסתכלו עוד שלוש שנים לאחור על שערי המניות של ניו מד ורציו בהמשך להודעה מאתמול על הרחבת הייצוא, יבינו שהיה מדובר בהזדמנות. שוב - אם הכל יילך כשורה.

 
למעלה