ניו פגאניות, פגאניות ואלים!?!

BoLLyBOYGiRL

New member
ניו פגאניות, פגאניות ואלים!?!

אוקיי...אז ככה ידיד שלי הוא "ניו פגאן", והוא התחיל להסביר לי משהו, אבל אני קראתי על הנושא שדיברנו עליו משהו אחר אז חשבתי שאולי אתם תוכלו להסביר לי, מהו ההבדל בין ניו פגאניות לפגאניות?1 אני מתכוונת לזה שזה הבדל תקופתי? יענטו כל מי שכביכול מגדיר את עצמו בתור פגאן כיום הוא ניו פגאן? כמו שיש כיום ניו נאצים שמשחזרים את הנאציזם של שנות ה40, והם בעלי אותם אמונות אבל מכיון שזו תקופה חדשה אז ניו נאציזם אז ככה זה גם בנוגע לפגאניות? לפי מה שידוע לי אצל הפגאנים הייתה פגאניות מחשיבים את מקום המגורים של האלים רק כאגדה או מיתוס או שגם כיום ישנם אנשים שמאמינים בזה וניקראים פגאנים ולא ניו פגאנים... אני מקווה שהבנתם את השאלה שלי ושתוכלו לענות עליה.

suki da yo

New member
דבר ראשון זה נאו-פאגאנים

דבר שני: ככה, מה רוב האנשים היום מחשיבים כספורים ואגדות על המקום שבו האלים היו חיים ( מיתולוגיה יוונית היא הדוגמא הנפוצה לאיך מלמדים ילדים יהודיים - או נוצריים או ואטאבר- שכל מה שהוא לא אל יחיד הוא אגדה של תרבות ישנה ולא נאורה.) זה מה שהאמינו בו לפני תקופה. יש דתות פאגאניות ( ואני לא אנקוב בתיאורים ושמות כי אני לא בקיאה בחומר הזה בדיוק) ששרדו עד לעליה המטאורית של הכנסיה, יש שנעלמו לפני ויש שהמשיכו הלאה. בעיקרון, כי התוספת של המילה נאו מראה שזו חזרה על משהו שהיה בעבר, אבל לעומת הנאו נאמים, בנאו פאגאניות אין שום ניסיון לחזור לפעם, יש בסך הכל "ניצול" של רעיונות וטקסים שהשתמשו בהם בדתות קדומות אל תוך דתות פחות או יותר מודרניות.

L e s t a t

New member
ההבדל, זה נושא מעניין

לצופה מהצד זה לא נראה כאילו יש הבדלים משמעותיים, אבל במבט שני (או שלישי) אפשר לקלוט כמה דברים ששונים אצל הניאו-פגנים. רק אזהיר אותך שזה לא הולך להיות קצר. קודם כל, יש לשאול מהי משמעות המילים "ניאו-פגני". "ניאו" פירושו "חדש", "פגני" הוא כינוי שמקורו בלטינית (Paganus) ופירושו הוא "יושב כפר" או "עובד אדמה". בתקופה שהנצרות החלה לשלוט באירופה הכנסייה ייחסה את המילה "פגני" לכל אדם שאינו מאמין בנצרות ולא זמן רב לאחר מכן - גם בא כשם נרדף ל"עובד אלילים", מכאן שהמילה שימשה ככינוי גנאי. אין לבלבל את המילה "Pagan" עם המילה "Heathen", האחרונה היא מילה המשמשת לתאר אדם המאמין בדת גרמאנית-פגנית ואכן המילה באה כשיבוש של המילה הנורדית העתיקה המבוטאת "Hayth-nee" ומשמשת כשם של דתם של הויקינגים. בתקופות האחרונות (בערך מאמצע המאה התשע-עשרה), החלו לצוץ דתות המחזירות את האמונות\הדתות הפגניות והם לקחו את הכינוי "פגני" ואימצו אותו ככינוי חיובי (כמו שיש הומוסקסואלים המאמצים את הכינוי "queer" ככינוי חיובי). הדת הבולטת ביותר בתחום היא הוויקה, דת פגנית-חדשה בעלת תפיסה דואותאיסטית (ולא פוליתאיסטית) השואבת ממקורות אקלקטיים ובינהם גם תפיסה יונגאית. דת זו השפיעה רבות על רוב הפגנים החדשים. "ניאו פגנים" = הפגנים החדשים. אולם, ישנם פגנים החושבים שהמצב האידיאלי הוא התאמת האמונות הפגניות למציאות המודרנית. הדבר משפיע בצורה דרסטית על האמונה, לרוב מדובר בדבר שמתחיל בשינויים תיאולוגיים-אתיים הנוגעים בעיקר לתפיסת האלוהות ומסתיים בביטול אספקטים שונים של הפולחן.
שינויים תיאולוגיים-אתיים הנוגעים בעיקר לתפיסת האלוהות - פגנים חדשים רבים לא מאמינים שהאלים הם טרנסצדנטים אלא אימננטים, זה בסדר מבחינה מסויימת כי יש לחלק מהם סימוכין במיתולוגיות מסויימות (כמו שיווה במיתולוגיה ההודית, שמוכר שם כאל אימננטי). אבל מבין הפגנים האלה, רבים רואים את כל האלים כאספקטים\חלקים בלבד של אלוהות גדולה יותר, אימננטית. מונותאיזם שכזה ניתן למצוא רק במצרים העתיקה בתקופה מסויימת, שכזכור לי, לא החזיקה מעמד זמן רב. הפגנים העתיקים האמינו באלים כבישויות נפרדות, אצל הקלטים ניתן לראות שישנן שלוש אלות מסויימות המרכיבות אלה אחת גדולה אבל לא מדובר בכל האלוהות. אני מאמין שלאלים יש אספקטים אימננטיים אבל לא באותה רמה שגורסת שמדובר באלוהות אחת גדולה בעלת אספקטים קטנים, השוכנת בכל.
ומסתיים בביטול אספקטים שונים של הפולחן - ישנם פגנים-חדשים רבים הרואים בהקרבת קורבנות, מכל סוג שהוא, דבר פסול. כמו כן, כהונה פגנית נתפסת באופן שונה מאשר בימי קדם. טוב, זמני קצר, אולי אמשיך אחר-כך.

למעלה