ניטור או לוגים של mysql

ShimiHi

New member
ניטור או לוגים של mysql

הי,
יש לנו שרת לינוקס שמריץ אתרי web
מדי פעם יש עליו עומס ואני רואה ב-top ש-mysql טוחן את ה-CPU (מעל 100% . . .
)
אתחול האפצ'י (לבריאות) משחרר את העומס אבל זה לא ממש פיתרון.
אני רוצה להבין איזה db של איזה אתר יוצר את העומס.
האם יש כלי ניטור שיודע להגיד לי אונליין או לוגים שאדע להבין מהם, איזה DB אדם בעומס?
תודה!

Dניאל Mור

New member
נסיון לעזור

אהלן,

אתה יכול להתחיל עם הפקודות SHOW PROCESSLIST וכמובן SHOW STATUS על-מנת להתחיל ולהבין "מי נגד מה". הפקודה השנייה שפירטתי מכילה "טונה" של מידע וכנראה שתצטרך לעשות קצת שיעורי בית על-מנת להגיע ממנה לתובנות. לדוגמא: אפשר לגלות משימוש בה נתונים הקשורים לניצולת יכולות ה - Caching של השרת ועוד.

דרך אגב, שאתה אומר טוחן CPU? מה בדיוק אתה רואה? האם מדובר ב - SYSTEM/USER TIME או ב - IOWAIT ש"קופץ"? האם זה קורה בזמנים קבועים? בקיצור - יש עבודה

בהצלחה לבנתיים.

+דניאל.

Dניאל Mור

New member
רק אדגיש:

בקטע של להבין דברים כמו "מול איזה DB פתוחים יותר connections" ושאלות דומות, הפקודה הראשונה מתאימה יותר (הרץ והבט בעצמך). הפקודה השנייה, כפי ששמה מעיד וכפי שכבר הסברתי, "מערכתית" יותר.

+דניאל.

mavor

New member
slow log

תתחיל בלהוסיף SLOW LOG לMYSQL שלך פעם הבאה שיש בעיה תסתקל בו קובפיגורציה בסיסית תהיה :

slow-query-log = 1
slow-query-log-file = /var/log/mysql/mysql-slow.log
long_query_time = 1
log-queries-not-using-indexes

בנוסף אתה יכול להשתמש ב mysqldumpslow על מנת לנתח את הקובף לדוגמה :

mysqldumpslow /var/log/mysql/mysql-slow.log
mysqldumpslow -a -s r -t 5 /var/log/mysql/mysql-slow.log
mysqldumpslow -a -s c -t 5 /var/log/mysql/mysql-slow.log

בנוסף להתקין sar ולקנפג אותו לנטר כול 10 דקות ואז להשבות בין הLOG לנתונים כמו גישה לדיסק
אם כול זה לא עזר (ובינינו זה אמור לתת לך כיון ל90% מכלל הבעיות השחיחות) תתקין את ה TOOL KIT של פרקונה ( percona ) ותשתמש בוא לדיבוג

ShimiHi

New member
תודה לשניכם וסליחה על העיכוב בתשובה . . .

טוכן CPU זה אומר שגם גישה ב-SSH ואפילו גישה מהקונסול של ה-vmware לא זזה,
לדוגמה הקלדה של top ולחיצה על אנטר, אפשר לחכות 2 דקות עד שזה מתחיל להראות תוצאות.
האמת שהפקודות שרשמת לא זמינות לי, לא יודע למה.
ניסיתי להתקין את mytop בינתיים ללא הצלחה.
javascript:WebForm_DoPostBackWithOptions(new WebForm_PostBackOptions("ctl00$RightMainContent$btnSend", "", true, "grpAddMsg", "", false, true))

Dניאל Mור

New member
אילו פקודות לא זמינות לך?

בנוסף, אמת - במידה והשרת Over Utilized ברמה מסויימת, אתה בהחלט יכול להרגיש תופעות שונות ומשונות כפי שציינת.

+דניאל.

למעלה