ניטור בעיה

Ari Dan

New member
ניטור בעיה

שלום, לפני כשבועיים שאלתי בפורום את השאלה המפורטת מטה, לפני שאני מתחיל בפעילות ספורטיבית מתונה, קבעתי תור אצל אורתופד, ע"מ לנסות ולוודא שלא מדובר בבעיה שחמקה מעיני הרנטגן (כגון למשל בלט, שלא רואים ברנטגן) אך לפני כן אשמח לדעת את הדברים הבאים : 1. אילו בעיות פיזיות יכולות להיות קיימות, שלא ראו בצילום הרנטגן שעשו לי (תקין) ? 2. מה ניתן לראות ב CT בהקשר של הבעיה הנ"ל ? 3. מה ניתן לראות ב MRI בהקשר של הבעיה הנ"ל ? 4. מה לומר ולעשות ע"מ שהרופא ישלח אותי ל MRI ולא ל CT ? (שכידוע, לא ששים לשלוח, כסף...) תודה ! בן 30, משקל תקין, בריא, יושב מול מחשב במהלך רוב שעות היום, לא מתאמן במכון כושר, לא עושה ספורט באופן מסודר (בצעירותי התאמנתי בחדר כושן) מאז ומתמיד היו לי כאבי גב מידי פעם, לא משהו שמפיל אותי לקרשים, אבל כואב ומציק. הכאב הוא בעיקר בגב התחתון כאשר אני עומד במקום זמן רב (ואז כאשר מתחיל ללכת, הכאב מתפוגג) וכאשר אני מסתובב עם התינוקת על הידים, הכאבים עובדים להיות יותר בחלק האמצעי של הגב. לפני כשנה בוצע צילום רנטגן לגב, שבו רואים את עמוד השידרה מאמצע הגב ועד הסוף, הרופא אמר שהכל נראה תקין. אך למרות זאת, עדיין כואב כאשר אני עומד במקום למשך למעלה ממספר דקות, וכאשר אני מסתובב עם התינוקת (5 ק"ג) על הידיים. אשמח לדעת מה ניתן לעשות, הן מבחינה רפואית (בדיקות כלשהן), והן מבחינה אישית (תרגילים לחיזוק שרירי הגב ? פילאטיס ? ספורט ?), וגם לקבל טיפים כאלה ואחרים שעשויים לסייע. תודה.

הר ניר29

New member
תשובות

1.בדיקות פיזיקאליות יכולות להיות בדיקת טווחי תנועה למשל. 2. CT משמש להמחשה מדוייקת יותר של רקמה, בכדי ליצור הדמיה של יותר ממימד אחד של האיזור החשוד כבעייתי. 3. MRI משמש בד"כ לקבל מושג יותר מדוייק גם לדבי רקמות רכות, ונותן תמונה מדוייקת יותר לגבי שינוי גם קטן ברקמות קטנות מסביב לאיזור החשוד. * בהקשר של הבעיה שלך, לתת לך פתרונות ללא איבחון ודרך הרשת זה לא יהיה ממש מקצועי. שיהיה בהצלחה

Ari Dan

New member
תודה רבה, אבל...

אני יודע מה משמעות כל בדיקה, מה שמעניין אותי לדעת אלו השאלות הספציפיות (1-4).

הר ניר29

New member
לכן

אם אתה מבין מה משמעות הבדיקות אתה צריך להבין שהם פשוט כלים יותר מדוייקים בכדי לנסות לאבחן אם קיים משהו. בדיקות CT ו MRI ותנו מושג יותר מוצלח לגבי פגיעה גם ברקמות רכות.

Ari Dan

New member
לא נכון.

יש דברים שעדיף CT, יש דברים שעדיף MRI ויש דברים שרואים מספיק טוב בצילום רנטגן. בכל מקרה, אשמח לקבל תשובות לשאלות הספציפיות בידה ומישהו יודע, תודה.

הר ניר29

New member
לא אמרתי אחרת

הבעיה שלך יתכן והינה ספציפית לא ניתן לדעת מה אמצעי ההדמיה המוצלח ע"פ הדיווח שלך דרך הפורום. כפי שאתה יודע בבחירת אמצעי הדמיה יש גם שיקול כלכלי ושיקול בריאותי כחלק מחסרונות האמצעי. בהצלחה

Ari Dan

New member
תודה, אבל בקיצור כתבת הרבה ולא משהו מועיל ../images/Emo13.gif

אתה

לא בפורום הנכון, עליך לשאול שאלות אלו בפורום אורטופדי. אף אחד לא יוכל לענות לך מבלי שתבוא עם מימצאים.

Ari Dan

New member
אם תקרא שוב את השאלות, תבין שהן לא קשורות

למבצי הספציפי, אלא מתייחסות באופן כללי ליכולת של כל סוג בדיקה לאבחן (או לא) בעיה.

הר ניר29

New member
למרות

שקודם ציינת כיצד זה יכול לסייע לך ולבעיה שלך. 1. אין לך כרגע בעיה מאובחנת. 2. אם ציינת שברור לך מהם היתרונות והחסרונות של הטכנולוגיה וכיצד היא עובדת. אני חושב שצריך להיות לך מובן כיצד זה עשוי לסייע לבדיקה כזו או אחרת. ולא רק לך.

הר ניר29

New member
דווקא נראות לי

מאוד ספציפי 1. אילו בעיות פיזיות יכולות להיות קיימות, שלא ראו בצילום הרנטגן שעשו לי (תקין) ? 2. מה ניתן לראות ב CT בהקשר של הבעיה הנ"ל ? 3. מה ניתן לראות ב MRI בהקשר של הבעיה הנ"ל ?

Ari Dan

New member
אתה מתחכם שלא לצורך

בתור מישהו שאין לו מושג, אתה כותב יותר מידי
מכיוון כמובן שאין בעיה מאובחנת, הבעיה שלי לא רלוונטי, והשאלות מתייחסות שיכולות האבחון באופן כללי של רנטגן, CT ו MRI.

oridoron77

New member
תשובה סופית

אני לא מבין איך הסקת שלבוא לפורום מאמני כושר אישיים עם ממצאים ישנים, יהיה דבר חכם? מה ציפית להשיג? דיאגנוזה? זה שישנם אנשי מקצוע מוערכים שמגיעים לפורום מתחומים שונים, נובעת מההקשר של הידע שלהם, והיכולת שלם לתרום למאמני הכושר האישים (פיזותרפסיט שיקומי למשל יכול לתת מידע לגבי פציעות חוזרות נשנות, ועל דגשים באימוןש יכולים למנוע את סוג הפציעה). אין לראות בפורום הזה כמקום אלטרנטיבי לקופת חולים. התגובה שלך לאיתי היתה לא במקום. אורי

Dark Muse

New member
גם לי יש משהו דומה

זה כאב שרירי, בגלל זה לא רואים את זה ברנטגן כי העצמות בסדר. תעשה דדליפט וסקוואטים.

למעלה