ניידות בחו"ל

מירי 777

New member
ניידות בחו"ל

אני גרה בחו"ל קרוב לשנה. החודש לא קיבלתי קצבת ניידות מביטוח לאומי, נאמר לי שזה בגלל שאחרי שנמצאים חצי שנה בחו"ל הם מפסיקים את הקיצבה. זה נשמע לי משונה כי חודש לכן הם פתאום שלחו מכתב לשאול אם טסתי בחצי שנה אחרונה לישראל ואם כן הם ממשיכים את הניידות, עניתי שלא כי לא יצא לי מסיבות אישיות וגם הם גם לא טרחו להגיד את זה בזמן אלא רק בדיעבד. אנחנו ממשיכים לשלם מיסי ביטוח לאומי גם מחו"ל אז למה הם מספיקים לי את ה"זכויות"? איך אני יכולה לברר בוואות מה קורה עם קצבת ניידות כשנמצאים בחו"ל ושלא יבטלו לי אותה? תודה

מירי 777

גם למי שגרים בארץ ואינם משתמשים ברכב מעל 1/2 שנה, מפסיקים את הקצבה לדאבוני הרב. במקרים שהוגשה תביעה משפטית נגד חברת המכוניות בגלל תקלה רצינית, החוק יבש. במקרה שנמצאים בארץ מקבלים אולי קצבה כחסרי רכב. גם אם משלמים מידי חודש ביטוח לאומי. את יכולה לשלוח מכתב לאחד מהארגונים הגדולים, בקשי מענה מיועץ משפטי מה ניתן לעשות במקרה זה.

מירי 777

New member
ניידות

תודה אתי אברהמי על התגובה, ובהזדמנות זו - תודה לך על הפורום הנהדר שאת מנהלת ועל כל הדברים שאת עושה למען הנכים
לגבי הפסקת ניידות למי שבחו"ל (אפילו שלחתי להם תו נכה מחו"ל וזה כמובן לא הספיק להם), יש אפשרות לראות את החוקים/תקנות שלהם בנושא הזה? חיפשתי באתר שלהם www.btl.gov.il ולא מצאתי כלום בנושא.

מירי 777 , תודה.

האתר של המוסד לביטוח לאומי לא מעודכן עד הוק. מרבית הזכויות ורבים אחרים אינם מופיעים לדאבוני באתר. חבל שכך. אבל אם כולנו נדע את זכויותינו על פי חוק חופש המידע, מבלי לפגוע בזכויות, "הממשלה תפסיד הרבה כסף" קיים חוק חופש המידע. תבדקי בקישורים, כניסה מעמוד זה למעלה. העתיקי אותו. ושלחי שאלותייך יחד עם חופש המידע למוסד לביטוח לאומי. בחתימה הוסיפי, עותק לעו"ד זה או אחר או אחד הארגונים הגדולים. דרשי לקבל את החוק כלשונו לגבי אזרחים שחיים בחו"ל. כמו כן את יכולה להכנס לאתר חוק ומשפט בתפוז ולשאול במקביל גם שם. עד שתוקם הוועדה שתפקידה לעצב את זכויתינו כפי שהשיג מטה המאבק, לא נדע יותר ממה שידוע כיום. השינויים אם יהיו, יתפרסמו בקבלתם.

מירי 777

New member
../images/Emo51.gif

ודרך אגב - אתי אברהמי את .עשר !
אם אצליח להשיג איזשהוא מידע בנושא - אכתוב את זה בפורום, אולי יש פה עוד כאלה שזה יכול לעניין אותם. ובהזדמנות זו אני חייבת לציין שזה בושה איך שהביטוח לאומי מתנהג כלפי הנזקקים מכל השכבות, והכול בהסתרות וועדות שיקריות, אין שקיפות, אין מידע, אין בכלל מושג מה מגיע ומה לא. הרי זה מוסד ממשלתי שאמור לעזור לאזרחים על פי חוק, במקום זה הם מתנהגים כמו חבורת רמאים ושקרנים, ורק הורסים את החיים, נותנים קצבה עלובה ורק מחכים להזדמנות הראשונה לגזול אותה ממי שהיא מגיעה לו. אם זה נכים, ואם זה הבטחת הכנסה למובטלים ואם זה לאמהות חד הוריות וכו´. לשרון יש כסף לבזבז מילארדים בשטחים אבל כשזה מגיע לנכים - המדינה בגרעון, פתאום אין כלום. להיכנס לרמאלה עם כל החיילים, הטנקים והמסוקים לזה כסף לא חסר. וסילבן שלום לא יותר טוב. מושחת מאין כמוהו. חיי לו טוב עם משפחת מוזס העשירה ולא מבין בכלל מה עובר על הנכים.

אופיר37

New member
מה הקשר?

היי מירי מה הקשר למה שמגיע לך ולחוקי ביטוח לאומי ולאיך שסילבן שלום חי עם משפחת מוזס? זה שהוא עשיר או לא מבין אותנו הנכים . צריך מיזה להסיק שהוא מושחת? אם זה המסקנות שלך אני יכול להסיק שגם את מושחתת....למה לשלם קיצבת ניידות למי שלא גר בארץ שנה??

מירי 777

New member
ניידות בחו"ל

על פי אותו הגיון - למה לי לשלם מיסי ביטוח לאומי אם אני בחו"ל??? למרות שאני גרה בחו"ל אני משלמת בדיוק כאילו גרתי בארץ ולכן צריך לקבל את הקיצבאות כאילו אני גרה בארץ, ולא להמציא לי בדיעבד סיבות למה להוריד אותן. אני ממשיכה להיות אזרחית ישראל גם בחו"ל וממשיכה לשלם את החובות למדינה, הנכות לא נעלמת לה כי עברתי לארץ אחרת. גם בחו"ל צריך רכב וגם בחו"ל קיבלתי תו נכה. לגבי סילבן שלום ושרון- סתם הוצאתי קיטור ואתה לא חייב להסכים. לפי דעתי סילבן באמת מושחת - תראה איך הוא רוצה לאשר את ועדת רבינוביץ ולהקים גוף פוליטי שימחק את הסמכויות של בנק ישראל, ואם הגוף הזה יקום עוד יהיה מצב שש"ס תקבע את הריבית במשק. ומה הוא עשה עם שביתת הנכים? כלום. נדמה לי שהוא הורה לביטוח הלאומי לפרסם נתונים שיקריים לגבי מצב הנכים, ועוד כהנה וכהנה.

אופיר37

New member
היי מירי

היי אם את משלמת ביטוח לאומי בארץ ואת בחול אז כניראה שיש לך הכנסה בארץ... תפני לביטוח לאומי ואני בטוח שיסבירו לך מה מגיע לך ומה לא. למרות שבאמת הפקידים שם לא הכי נחמדים..לפחות אלא שבסניף בחיפה. אם מגיע לך את תקבלי. פשוט עיצבנת שקישרת את מה שמגיע לך לאיך ששר האוצר חי ומאיפה שיש לו כסף. אני מסכים שלפעמים יש חוקים לביטוח לאומי שהם לא נכונים או לא הגיוניים

-איציק

New member
גבירתי לנכה בארץ לא מפסיקים ניידות

גם אם אין לו רכב. וזאת בתנאי שיש לא אישור לניידות.

מירי 777

New member
ניידות

אולי אתה יודע היכן אני יכולה לברר מה קורה עם הקצבאות למי שנמצא בחו"ל? אחת ולתמיד לדעת מה מגיע ומה לא, והאם יש להם תנאים מסוימים כגון לטוס לישראל? העניין שהם לא אומרים מראש אלא מחכים עד שנגמרה ההזדמנות ואז אומרים - בגלל שלא עשית כך וכך אז הקצבה מבוטלת. בביטוח הלאומי הם רק מנסים בכוח לתחמן בשביל למצוא סיבה לקזז את הקיצבה!

מירי 777 ,

באמצעות שגרירות ישראל במקום מושבך את יכולה לברר. אולי לא תקבלי תגובה מיידית אבל תקבלי. לאחר מחשבה, את יכולה לפנות ל-בזכות 6527718 02 פקס 6527783 02, בין המקומות הבודדים שמהם תקבלי תגובה עניינית. אם יש מקום לשנות או להחזיר את זכאותך, אני בטוחה שיעשו כן. בהצלחה.

מירי 777

New member
ניידות בחו"ל

אתי, אין טעם לברר בשגרירות בחו"ל כי הם עסוקים מדי בללכת לקוקטיילים וכנסים ולברר זכויות נכים בבל"ל הם לא מוכנים. אנסה לברר באגודת בזכות. נקווה שהם לפחות מעודכנים בכל הסעיפונים המכשילים של בל"ל ברור לגבי שתקנה כזאת רק מראה איך שרירותית הם מורידים קצבאות על ימים ועל שמאל. הרי מה הקשר לזה שנמצאים מעל חצי שנה בחו"ל? למה לא מעל 3 שנים בחו"ל לדוגמא? ולמה בכלל לתת הגבלות הרי כל עוד משלמים להם את המיסים שלהם שהם יתנו את המעט "זכויות" שמגיעות לאזרחי המדינה? מדינה רווחה, לא?! את התקנה שהביא swfm ראיתי גם כן באתר של בל"ל אבל היום כבר 2002 וצריך לראות "מה נשתנה הלילה הזה בבל"ל"
ולראות מה קורה עם קצבה למי שאין רכב אפילו שכמובן שגם בחו"ל יש לנכה רכב. את ההלוואה העומדת כבר ממזמן החזרתי ומקובל עלי שהם לא עוזרים לקנות רכב בחו"ל, אבל סתם ככה להוריד קצבאות ולקבוע תקנות שרירותיות רק בשביל לקזז?
ובאוירת פסח אסיים - עבדים היינו לפרעה במצרים ועבדים נשארנו בישראל לביטוח הלאומי שממרר לנו את החיים לא פחות מהמצרים ודואג להשאיר את השכבות החלשות בתנאי עוני מחפירים. שרון וסילבן משולים לפרעה שמדרדרים את העם לחיות בתנאים קשים ובתנאי עבדות ולא מוצאים את העבדים שהם השכבות החלשות וביניהם הנכים לחירות, מתי יבוא משה ומי זה יהיה?
אופיר, כמו שאתה רואה הכול קשור - הקצבאות שלנו מאוד קשורות לסילבן ומשפחת מוזס ואם סילבן היה רוצה לעזור לנכים הוא היה יכול בשנייה לשנות את המצב אבל הוא סתם

swfm

New member
תשובה ממודעה של המוסד לביטוח לאומי.

ב- 29.10.96 הם פרסמו "הודעה למוגבלים בניידות" עם "שינויים בכללי הזכאות..." "סעיף 4: קצבת ניידות לשוהים בחו"ל --------------------------------- מוגבל בניידות היוצא לחו"ל ימשיך לקבל קצבה למשך 6 חודשים לשהותו שם, ובלבד שבסמוך ליציאתו קיבל קצבה 3 חודשים רצופים לפחות." בחוברת שלהם מ- 1995 מצאתי שאחרי שהות של 6 חודשים בחו"ל צריך להחזיר גם את ההלוואה העומדת. קצבת הניידות הופסקה אחרי אי-שימוש ברכב במשך 3 חודשים! כאמור, היו שינויים בתקנות מאז.

swfm החוק הזה קיים הרבה לפני

1995. במקרה אני יודעת כי מכונית חדשה שרכשתי בשנת 1990 עמדה ליד ביתי - טוטל לוסט מהיום הראשון כי כך נמסרה לי מהחברה. שתי ערכאות בבית משפט זיכו אותי ועל החברה היה לשלם כל הסכום עם ריבית והצמדה מהיום שהוגשה התביעה המשפטית. הידיעה פורסמה בגלובס והיתה תקדים משפטי. גם לי כתושבת, רצו להפסיק את הקצבה לאחר 3 חודשים בטענה שאינני משתמשת ברכב. לא משנה ששמאי מטעם המל"ל בדק את הרכב ומצא אותו לא כשיר לנסיעה. פניתי למנכ"ל המוסד ושאלתי מדוע המל"ל לא תובע את החברה שמכרה רכב פגום ומאפשר לי לרכוש רכב אחר? והצבתי סוגיה נוספת. רק לעבודה עולה לי 600 ש"ח לחודש מוניות למקום עבודתי. אם לא יהיו לי השקלים, לא אוכל להגיע לעבודה, והדבר יגרום לפיטורי מהעבודה. האם מגיע לי עונש נוסף שלא באשמתי? לאחר דיון ממושך, השאירו לי את הקצבה כפי שהיא עד שהסתיימו הדיונים בבית המשפט ובכך יצרו תקדים נוסף. תושב המדינה שנשלח לחו"ל לא זכאי לאחזקת רכב? הופך למוגבל קטן יותר? מכעיסה העובדה שכל חייו שלם אדם את חובותיו למל"ל ועדין ממשיך לשלם כדי להמשיך את זכאותו. מי שחי יותר מחמש שנים או איננו מתעתד לשוב ארצה זה שונה. אם אדם נסע לטיול של שנה או נסע ללמוד כי הוא מוכשר, מגיע לו עונש? לא מקובל עלי. אם קיימת הוכחה שאדם נמצא בחו"ל והינו משתמש במכונית לצורכי ניידות, לדעתי עליו לקבל את הקצבה ששולמה לו כאן, לא בדולרים אלא בשקלים. אולי יורד סכום הטסט הביטוח? לפחות עד חמש שנים.

swfm

New member
כל הכבוד על המאבק.

הנושא של נסיעה בתפקיד או ללימודים לחו"ל הוא אכן בעייתי וטעון תיקון. הצרה היא שזה לא נוגע לציבור נכים רחב ולכן קשה יהיה להפעיל לחץ אם לא יהיה רצון טוב לפתור את הבעיה מטעם האוצר... בנושא הקצבאות לשוהה בחו"ל צריך רק לוודא שאין כפילות (למשל כאשר לנכה יש אזרחות נוספת).

מירי 777

New member
ניידות בחו"ל

גם אם יש אזרחות ממדינה נוספת (הלוואי עליי אבל יש לי רק מישראל) בשביל לקבל קצבאות למיניהם חייבים לשלם למדינה (כל מדינה) את החובות למשל מיסים ותשלומים לביטוח לאומי וכו´, זה לא אומר שאם יש אזרחות אז אוטומטית מקבלים קיצבאות. אם משהו שילם את החובות לשתי מדינות אז יכול להיות שהוא זכאי לקבל קיצבאות משניהם אבל אני לא בטוח. אני סומכת של ביטוח לאומי שהיה שם הגבלות במקרה כזה או מוציא תירוץ בשביל להפסיק את הקיצבאות. לגבי מי שנוסע לשליחות (כמו במקרה שלי) ונשאר אזרח ישראל וממשיך לשלם ביטוח לאומי גם כשהוא בחו"ל וממשיך להיות נכה ומקבל תו נכה לרכב גם בחו"ל אין שום סיבה מוצדקת להפסיק את הקיצבה. זה מאוד שרירותי לכתוב - אם לא נמצאים חצי שנה בארץ אז הקיצבה נפסקת, על פי מה הם קבעו חצי שנה? למה לא שנתיים או כל זמן אחר? לפי ההגיון שלהם גם אחרי חודש הם היו יכולים להפסיק...וגם מה פתאום הם שואלים אם נסעתי בחצי שנה הקרובה לישראל ? מה זה קשור לקיצבה? ואם כן אז שיגידו מראש ולא בדיעבד. הם גם יכולים לתת קיצבה כמו למי שאין רכב בארץ אפילו שזה לא נכון כי כמובן שגם בחו"ל יש לנכה רכב, אבל זו קיצבה יותר נמוכה אז כמובן שעל פי ההגיון שלהם אם כבר לתת קיצבה אז את הנמוכה מבין השניים. אני מקווה שאקבל תשובה מארגון בזכות ואכתוב אותה. הם פשוט מחפשים איפה להוריד ואיפה אפשר לקזז ועושים את זה בצורה מאוד חלקלקה ושרירותית.

מירי 777 , צודקת!

העברתי מס שאלות בנדון. מחכה לתשובה שתובא כאן. באתר של המוסד לביטוח לאומי אין כלל פסקי דין בנושאים אלו.

למעלה