ניידות וסוג רכב

orendror

New member
ניידות וסוג רכב

בני בן ה 3 וחצי עבר בדיקה לצורכי ניידות. מימצאי הועדה קבעו כי סוג הליקוי הוא א7 ונקבע אחוז ליקוי של 100%. מצאו כי הינו זקוק לכסא גלגלים ומשתמש בו. הגשתי את ממצאי הועדה לביטוח לאומי ובנוסף מלאתי טופס בקשה לרכב מיוחד. עברו ימים וקבלתי עותק מהמלצת הועדה לרכב מיוחד ועדה ללא נוכחות המבקש. לועדה נישלחה תמונה של הילד ישוב על כסא גלגלים וצורפו מסמכים רפואיים עדכניים. הועדה בדעה כי הרכב המתאים ביותר למגבלותיו הינו רכב מסחרי עם אביזרים מסוג ניסן לרגו דיזל קומבי 2300 סמ"ק עם אביזרים נילוים. מחירו המלא של הרכב כולל מע"מ 116,942 ש"ח על פי אתר היבואן. הרכב המומלץ הינו רכב מאוד גדול בשבילנו, מעבר לזה חסרונו הגדול עבורינו הוא תיבת ההילוכים הידנית שאני אולי יסתדר איתה אך זוגתי ומוט הילוכים (של האוטו) לא מסתדרים טוב. אחד האביזרים ברשימת שצורפה 11א מעלית ניצבת עם מהלך אנכי פנימית הכוללת 3 נקודות הפעלה. אנחנו יכולים להסתדר ללא המעלית, למשל רכב מסוג סטיישן או מיניואן עם תא מטען גדול, אך חוששני שאם אציין זאת הזכאות לנפח הרכב עלולה לרדת וכך גם גובה ההישתתפות, כך אני הבנתי ואני מקווה שתתקנו אותי אם אני טועה. האם לדעתכם יש אפשרות שהועדה תמליץ על רכב אוטומטי מהסיבה שרכב עם תיבת הילוכים ידנית לא יתאים לנו? אני יודע שהועדה צריכה לקבוע את הרכב הזול ביותר שמתאים לצרכי המוגבל, אבל לא חשבנו שימליצו על הרכב הענק והידני הזה מה גם שמחירו נמוך ביחס לרכב וואן שכן מתאים לצרכים. מה דעתכם? אורן

orendror

אינני יודעת מה הוא הדגם הייצוגי בקטגוריה שקבלת. על קביעת הוועדה ניתן להגיש ערר. לא לבד. אלא בסיוע יועץ משפטי. חשוב להבהיר. צריך לזכור שנכון להיום הרכב אולי גדול. אבל כאשר הילד יגדל וזה החישוב של מי שקבע את גודל הרכב שניתן ל-X שנים, יקשה מאוד להכניס עגלה גדולה יותר לתא המטען. אלו נקודות שקשה לצפות בהן מראש. ישנם ילדים שישארו באותו גודל אבל ישנם שגדלים בקצב מזורז. וכסא הגלגלים גדל והופך לכבד ומגושם. נשאר רק נושא תיבת ההילוכים. מציעה לבדוק רכב דומה בעל הילוכים אוטומטיים כדי ששני ההורים ואולי ילד בוגר יוכלו לנהוג ברכב ללא חשש. לבדוק עם הרכב ממונע בסולר או בנזין. חשוב לבדוק כיצד אתם מכניסים את העגלה למכונית מבלי לשבור את הגב. עם צפי לעוד כ-4 שנים. לגודל רכב מתרגלים, גודל וולוו או וואן כמעט זהים. הקושי היחיד הוא המעלית התחתית שמותקנת ברכב. מקשה בחניה על מרכות כי התחתית נמוכה. המכוניות נחסמות ע"י רכבים אחרים בחנייה כי אינם מבינים שצריך לשמור מרחק מהדלת כדי להוריד את המעלית. הוואן ממומן כולל הציוד כמעט כולו. לקחת בחשבון את נושא המכירה. כי אם הדגם איננו ייצוגי נשאר לשלם הפרשי מכס שיכולים להיות גבוהים. אם הדגם איננו מוצא חן בעינך משיקולים אחרים, בחר רכב שיוכל לשרת אתכם לטווח של 5 שנים לפחות ובדוק את ההפרש בין שתי המכוניות. לזכור שהמל"ל איננו משלם את ההפשר במחיר. כמו כן איננו משלם עבור הפרשי דלק אלא על פי גודל הרכב שנקבע. ישנם מספר מקומות בהם תוכלו לראות רכב המתאים לצרכי אנשים עם מוגבלויות. כדאי לבקר במקומות אלו ולראות מה הוא ההיצע בשוק מצד אחד. מצד שני נסיונם של בעלי מקצוע בתחום. מציעה גם לגלוש לפורום של ילדים עם צרכים מיוחדים ולקבל מידע ממי שנוהגים ברכבים אלו. ייתכן שהמל"ל יממן שעורי נהיגה לרכב עם תיבת הילוכים ידנית? לא להתבייש לשאול. בהצלחה

orendror

New member
תודה אתי אם לדבר על מספרים

הרכב הקובע עבורנו הוא ניסן לארגו דיזל קומבי ומחירו הוא 116,942 ש"ח. רכב דיזל דומה עם תיבת הילוכים אוטומטית מתומחר החל מ 150,000 ש"ח. יש לי העדפה לרכב בעל מנוע דיזל. הבנתי מתשובתך שכדי לנסות ולשנות את המלצת הועדה עלי לערער עם סיוע משפטי? האם זו הדרך היחידה? אורן

orendror

ידוע לי על אנשים שמקבלים גם מרסדס. עם הגברת איננה יכולה לנהוג ברכב עם גיר רגיל, וקשה לה גם לנהוג ולהשגיח על הילד בזמן הנהיגה דבר שקל יותר ברכב אוטומטי, יחי ההבדל הקטן. על דיזל צריך לחשוב. גם בנושא של מכירת הרכב לאחר מכן. לכן אמרתי שכדאי להוועץ ביועץ משפטי. באמצעות ש.י.ל או אחד מארגוני אנשים עם מוגבלויות. הנוחיות והבטיחות שלכם חשובים ביותר.

למעלה