ניידות, עצמאות וכלבי נחיה.

ניידות, עצמאות וכלבי נחיה.

חברים, יש לי בקשה קטנה. כידוע, אוכלוסיית העיוורים בישראל עומדת על כ - 26000 איש. כמות העיוורים הנעזרים בכלבי נחיה קטנה יחסית. לצערנו, עיוורים רבים אינם מתאימים לניידות עם כלב נחיה בגלל מגבלות פיסיות, מגבלות רפואיות, העדר מוטיבציה וכד', אולם בהשוואה למדינות אחרות בהם נעשה שימוש בכלבי נחיה, אחוז המשתמשים בארץ הוא קטן. המרכז לכלבי נחיה מתכוון לשנות את הנתון הזה ולהגדיל בעתיד את מספר כלבי הנחיה שהוא מוציא. לשם כך, המרכז מנסה לאמוד מה מספר האנשים שהיו מעוניינים בניידות עם כלב נחיה, לבדוק האם ציבור העיוורים מודע לתנאים בהם ניתן כלב נחיה: קרי ללא תשלום מצד העיוור ובתמיכת משרד הרווחה ולהבין מה החסמים שעומדים בפני אדם, אשר מונעים ממנו לפנות לקבלת כלב נחיה. לפני שהמרכז עורך סקר, אולי מי מכם יוכל לעזור ולנסח שאלות שכדאי להפנות לציבור העיוורים וכבדי הראיה על מנת לגלות את התשובות? ואולי למישהו יש רעיונות איך אפשר "לשווק" את כלבי הנחיה בין העיוורים וכבדי הראיה? ובמילים אחרות - מה צריך לדעתכם לעשות על מנת שיותר אנשים יוכלו לקבל כלב ולצאת לעצמאות ולניידות טובה יותר? תודה מראש על כל תשובה וכל התייחסות.

לי 86

New member
לדעתי

בקשר להבנת החסמים המונעים מאנשים עיוורים וכבדי ראייה להסכים ולקבל כלב נחייה יש לי הצעה לכמה שאלות כגון: *האם את/ה מודאג/ת מתגובות, הערות ודעת האנשים בסביבתך לגבי הכלב? (הרבה כבדי ראייה חוששים שהכלב "יחשוף" אותם ואת הבעיה וחוששים מתגובות של אנשים שמא יתייחסו אליהם שונה בגלל הכלב) * האם את/ה חושש מהטיפול בכלב? אולי בגלל שחיה היא אחיות רבה ירתעו אנשים מלקבל כלב. * אפשר לנסות לשאול דוגרי, למה את/ה נמנע מלקבל כלב נחייה ביחס לשיווק הכדאיות בכלב נחייה לדעתי צריך להדגיש את הדברים הבאים: *כלב נחייה עדיף בהרבה מקרים ממקל, כי.... הכלב הרבה יותר חמוד ומארח חברה * הדגשת העצמאות, הנגישות והניידות שתתאפשר לאדם הבוחר לקבל כלב נחייה במקום להיות תלוי בבן משפחה. * להימנע ממילים וביטויים שעלולים לעורר רגישות בקרב האנשים ולהשתמש במילים וביטויים חיוביים כמו עצמאות, שליטה, איכות חיים להבדיל מ: עזרה, שיקום, מוגבלות וכו'.

אז זהו ש...

חשבתי רבות בסוגייה ואף פצחתי בסיעור מוחות בנדון ואני תוהה האם המרכז נעזר בעבר בייעוץ שיווקי ויחצני ? בעשר השנים האחרונות עסקתי בשיווק ופרסום ויש לי הרושם ש"פה קבור הכלב" (סליחה על הביטוי...). אני לא בקיאה בנתונים אבל על פניו חלק הארי מהבעיה היא מודעות נטו ! (בשילוב תדמית, דעות קדומות ועוד בעיות אובייקטיביות כפי שציינת) סקר הוא כלי ניפלא לעמוד על חלק מהבעיות - אולם אני ממליצה לא לפנות רק לאוכלוסיה הניזקקת אלא בכלל, כדאי באמת ללמוד יותר ומשם לפעול (אומניבוס הוא אופציה זולה וטובה) מה אומרים בעלי הכלבים על סוגיית ההתלבטות טרום ההחלטה להעזר בכלב נחייה ? מה הנחה אותם בהחלטה ? מי מהגורמים הרישמיים אם בכלל ממליץ ומספר לעיוור על האפשרות להעזר בכלב ? באילו ממשקים ביום יום ניתקל העיוור ב"יתרונות" שיש לכלב נחייה ? (סיטואציה של... אם היה לי.. איך היה עוזר...) מה הם ממשקי השיווק האפקטיביים למגזר ? ועוד ועוד בתפקידך הרם אי שם בערבות בית עובד, וודאי דשת יום יום בקושיות הללו ולמרות שאין לי נוסחאות פלא ו/או הוקוס פוקוס רלוונטי - לטעמי יש להתייחס לסוגייה כאל עניין שיווקי, כלכלי, עיסקי פרופר. אשמח לנסות לעזור ולחדד ואולי לתרום מניסיוני בתחום השיווק וכלי התקשורת השיווקית. מצרפת ת'טלפון שלי 2497217 - 052 ליאת

תודה רבה ליאת,

נתת כמה רעיונות טובים מאוד למחשבה. הרעיון לתשאל את מי שכבר משתמש בכלב נחיה הוא ממש מצויין. גם לטעמי יש להתייחס לסוגייה כאל עניין שיווקי, כלכלי, עיסקי פרופר, ולכן מאוד שמחתי כשקבוצת סטודנטים למנהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון החליטה בתור פרוייקט גמר להכין תכנית שיווקית למרכז, ולא לחברה עיסקית כלכלית "רגילה". נראה עד כמה הם יצליחו להעלות רעיונות טובים. המרכז מעולם לא השתמש בעבר בייעוץ שיווקי, מהסיבה הפשוטה שמספר הכלבים שהמרכז יכול לאמן נמוך יחסית, ולא רצו שעיוורים יגיעו לבקש כלב נחיה ולא תהיה אפשרות לתת להם אחד בזמן סביר. כיום המרכז עומד בפני משימה ענקית - להגדיל את מספר ההצמדות השנתי, ולשם כך מנסים להגדיל קצת גם את מספר העיוורים המעוניינים לקבל כלב. זו שאלת הביצה והתרנגולת, ויש לא מעט התלבטות. מצד אחד רצון להרחיב את המעגל ומצד שני מחוייבות שלא לגרום לעגמת נפש ולתסכול אצל עיוורים שממתינים ללא סבלנות. נו, החיים לא תמיד פשוטים, והעיקר שבסוף נצליח לעזור לכמה שיותר אנשים לקבל עצמאות וניידות חופשית בעזרת כלב נחיה. אני מתנצל שאני מתחיל להשמע כמו תשדיר פרסומת. וסתם, בגלל משהו שכתבת, אספר משהו מענין: בעלי הכלבים אינם העיוורים המשתמשים בהם, אלא הם נשארים תמיד בבעלות המרכז. תשאלי למה? על מנת שאם יתברר שעיוור שקיבל כלב נחיה אינו מתייחס אליו בצורה הולמת, מזניח אותו או חלילה ממש גורם לו סבל, אפשר יהיה לקחת אותו בחזרה. לצערנו הגדול היו מקרים מעולם, לאו דווקא באשמת העיוור. למזלנו הגדול, מספר המקרים שזה קרה הוא פחות ממחצית אצבעות יד אחת... לילה טוב.

תמיד טוב שיש יותר ושלא חסר

לכן כדי להגדיל קודם את כמות הכלבים ובמקביל ליצור בהדרגתיות מודעות לסביבה. ליצור סדנאות ממש והתנסויות אישיות ולראות מה התגובות. מצב זה מסובך והייתי ממליץ ממש לדאוג שיהיה ליווי כמה שיותר צמוד, נקרא לזה חניכה לצורך העניין, על מנת ליצור ביחטון של העיוור. בטח לא חידשתי הרבה אבל לפעמיים לומר את הדברים זה גם טוב.

למעלה