ניירות וספרים מאמזון

amitzur66

New member
ניירות וספרים מאמזון

אהלן כולם, אני צריך קצת עזרה - אני עושה הזמנה של כמה ספרים וניירות מאמזון, והייתי רוצה לשמוע את עצתכם. אם אתם מכירים משהו טוב, יודעים על דרעק שלא כדאי, או מכירים את הבעלים ויכולים להשיג הנחה :) - רק תגידו.. ראשית, נייר: 1) מצאתי כמה ניירות פויל. אני לא יודע מה ההבדל american/japanese foil אבל הזמנתי חבילה של דו"צ וחבילה של רגילים. תגידו לי אם יש משהו יותר טוב שאתם מכירים. 2) לא מצאתי elephant hide/ Wyndstone Marble למרות שקיויתי נורא שיהיה. אם יש משהו שמתקרב לזה בתכונות הנייר אני אשמח אם תשתפו אותי. 3) כל המלצה נוספת לנייר תתקבל בברכה. באשר לספרים - הנה הרשימה - חוו דעתכם (אם תרצו): Origami for the Connoisseur / Kunihiko Kasahara Origami to Astonish and Amuse / Jeremy Shafer Origami Skeleton of Tyrannosaurus Rex / Issei Yoshino Origami Insects and their kin/ Robert Lang Roses, Origami & Math / Toshikazu Kawasaki Origami Boxes / Tomoko Fuse תודה..

udiwudi

New member
כמה תשובות:

כמה תשובות: 1) הבדלים בין פויל יפני ואמריקאי - פויל יפני דק יותר, טוב יותר לדגמים מסובכים כמו חרקים, אבל נוטה יותר להיקרע אם לא נזהרים. פויל אמריקאי הוא גם מצויין. אגב פויל - יש מקור מצויין של פויל (עובי של פויל אמריקאי) מהאתר של ניקולס טרי - הוא מוכר גלילים של 10מטר על 0.5מטר בצבעים אדום, ירוק, כחול, זהב, כסף. אני מאד מרוצה מהניר הזה - דגמים רבים שהעליתי כאן קופלו ממנו (ה-ancient dragon הורוד, האופנוע, הזבוב, ועוד). 2 גלילים עם משלוח יוצא בערך 25 יורו, וזה מספיק ל_המון_ דגמים. 2) גם אני לא מצאתי elephant hide. כלומר מצאתי, אבל קטנים (25סמ) מהאתר הגרמני שבועז העלה את הלינק שלו כאן, ויוצא מאד יקר. לא הזמנתי, כי אני רציתי ניר גדול יותר כדי לקפל רטוב דגמים גדולים. 3) נייר אריזה חום מארטה - תמיד טוב. אפשר לצבוע אותו, להרטיב אותו, להתעלל בו והוא (כמעט) תמיד שורד. בא בשני גדלים - 70X100 ו-130X150. 4) תמיד אפשר להכין טישיו פויל - תמיד יוצא טוב. שוב, בארטה יש ניר משי מצויין (מאחורי הקופה) למטרה זו. 5) ספרים: Origami for the Connoisseur / Kunihiko Kasahara לא מת על הספר הזה למרות שיש בו את הורד המפורסם של קוואסאקי (שהוא קצת over-rated לפי דעתי). דגמים אחרים כמו הסוס של בריל והסטגסאורוס של מונטרול נמצאים גם בספרים שלהם. Origami to Astonish and Amuse / Jeremy Shafer ספר נפלא, והמקורי ביותר שקיים בשוק. גוזז הציפורניים, האולר, המכונית עם הרגליים - כולם נפלאים. במיוחד אהבתי את הברווז הבלתי נראה ואת אטום הפחמן... Origami Skeleton of Tyrannosaurus Rex / Issei Yoshino גם ספר נפלא - רק דגם אחד, אבל איזה דגם... ראה תמונה. לאחרונה קניתי בכסף רב (אולי רב מידי...) את הספר שלו שלאחרונה נהיה out of print בשם super complex origami. יש שם שלד דומה ומדהים של טריצרטופס מ-19 ריבועים. Origami Insects and their kin/ Robert Lang הקלסיקה שבקלסיקה - כל אוריגמיסט שכיבד את עצמו או את שמו (כולל החתום מטה...) ניסה אז לפני 10 שנים לקפל מהספר שנחשב הקשה מכולם... והוא עדיין מהקשים ביותר. במיוחד יפים הדגמים של הגחלילת והצרעה. אני אישית מעדיף את ספר החרקים השני שלו שיצא ב-origami house - הדגמים שם יותר "חיים" אם כי לא פחות מסובכים. הטרנטולה הוא פשוט התעללות - סדרה של unsinks מופרעים. אבל איזה יופי של דגם בסוף... Roses, Origami & Math / Toshikazu Kawasaki אין לי את הספר הזה מכיון שהתאכזבתי מהספר הראשון ברשימה, ואני לא מת על ורדים. Origami Boxes / Tomoko Fuse תודה לטומוקו פוסה יש ספר אחר שהוא פשוט נפלא -ספר המסכות (גם מאוריגמי האוס). אני פחות אוהב את הקופסאות או הספירלות שלה, אבל זה רק אני. הויכוח הנושן בין אוריגמי פיגורטיבי לבין אוריגמי תבניתי לא יסתיים כאן ועכשיו... אודי.

amitzur66

New member
../images/Emo51.gif

הזמנתי 2 רולרים של פויל מהאתר של ניקולס טרי. אגב, כשאני מכין טישיו פויל מנייר משי הוא כל כך דק ושקוף שרואים קצת את האלומיניום שמתחת. יש דרך להימנע מזה ? עוד לא החלטתי מה אני מעדיף - מצד אחד הראש שלי מושך לצד הריאלי של האוריגמי התבניתי, אבל האפקט של מודל פיגורטיבי עשוי היטב פשוט עושה לי משהו בלב. אולי ההרגשה שאני אמן.. וכמובן שיש הבדלים בתהליך הקיפול. יא באב, הדיון הזה באמת לא נועד להסתיים...

udiwudi

New member
בהצלחה...

שלום. יש כמה מקפלים (ואני ביניהם) שדווקא אוהבים שרואים את האלומיניום מתחת לניר המשי - זה נותן מאין עומק ותחושת תלת מימד כמו בבעלי חיים (כשרואים קצת מתחת לעור). אם זה מפריע - אפשר לצבוע את נייר המשי לאחר הכנת הטישיו פויל בדיו. לגבי התחושה של להרגיש "אמן" כשמקפלים מודלים פיגורטיבים - יכול להיות שיש בזה משהו. זה לא שלעשות משהו מודולרי זה לא אומנות בהגדרה, אבל זה מרגיש, אצלי לפחות, קצת כמו "תרגיל" בהנדסת המרחב, ופחות כמו יצירה. אולי כדאי להפסיק פה לפני שאעורר רחשים פרימודרליים מתוך עומק ההכרה האורגימיסטית בפורום... אודי.

למעלה