ניירות מיפן

amitzur66

New member
ניירות מיפן

שלום לכולם, היות ואני לא בקיא כל-כך בסוגי הנייר שקיימים ושכדאי להשתמש בהם, ובשמות שלהם בייחוד, אני זקוק לעזרתכם - אני מכיר מישהו שיכול להביא לי ניירות מיפן, אבל חוץ מקאמי אני לא יודע איזה נייר להגיד לו להביא. איזה נייר אתם אוהבים ? מה תמליצו לי לבקש בשביל הקיפולים השונים - חרקים, פרחים, פיאונים ו-tessellations (ריצוף מחזורי זה התרגום היחיד שעולה לי לראש זה נשמע די רע). דבר שני, אני צריך המלצה לספר טוב ועמוק, משהו שימלא את תפקידו בתור ספר רציני ראשון.. המליצו לי על origami for the connoisseur של קאסאהארה , וחשבתי על origami design secrets שנראה לי סוג של תנ"ך... אשמח לשמוע רשמים על הספרים האלה או כל ספר טוב אחר שיש לכם... תודה מראש ! עמית

gilg1

New member
המלצה אישית

שלום עמית, נפגשנו בכנס? אני אישית ממליץ מאוד על הספר של קסהרה וטושי טקהמה ז"ל. לי במקרה זה היה הספר הראשון והותיר אצלי מפץ גדול שעד היום מהדהד. אל תקנה את הספר של ה- ODS כי הרבה לא תפיק ממנו, אם תרצה, אתן לך להביט בעותק שברשותי על מנת לראות שיש הרבה תאוריה ומעט דגמים לרמות השונות. לגבי ניירות, זה מאוד קשה לבחור ניירות בשלט רחוק כי צריך להכיר את תכונות הנייר ובכלל ניירות שונים יכולים להתאים לדגמים שונים. אנחנו האוריגמיסטים אוהבים למשש קודם. אם אתה גר באזור גוש דן, קפוץ לביקור אצלי על מנת לראות סוגי ניירות וספרים.

amitzur66

New member
../images/Emo51.gif

תמיד משמח לקבל את אותה המלצה מאנשים שונים :) אני אשמח לקפוץ.. נפגשנו בכנס בסדנא שעשית עם הרקדנים. אני ישבתי מול מאשה והשתדלתי, בעזרת הרקדן שלי, להציק ככל האפשר לגל, הילד שישב משמאלי. מאשה הייתה עסוקה כל אותה העת בהחייאת הרקדן שלה ונסיונות בלתי צולחים ללמד אותו צ'ה צ'ה צ'ה...

bshuval

New member
ברוך הבא

עמית, אני תמיד שמח לשמוע על חובבים חדשים. (ואגב... לא כל מי שקורא בפורום היה שם. אשמח לשמוע על הסדנאות שעברת!) אני גם זוכר שיום אחד גיליתי שאני לא היחיד שמקפל נייר. תדע לך שבארץ שלנו יש קבוצת חובבי אוריגאמי מעולה. רמת המקפלים שלנו גבוהה במיוחד ויש גיוון רב. הספר הראשון אותו ציינת, "אוריגאמי למבינים," היה הספר "הרציני" הראשון שלי. אני מצטרף להמלצתו של גיל ולא לקנות כרגע את הספר של לאנג. עליך להתקדם ברמה באופן הדרגתי. כיום הספר של קאסאהארה וטקהאמה נחשב לספר של קיפולים בינוניים עד קשים (ואילו הספר של לאנג מכיל דגמים קשים עד קשים מאד). איזה סוג דגמים אתה מעוניין לקפל כרגע? איזה סוג ספר אתה מחפש? פגישות עם חובבים אחרים גם כן יועילו לך רבות. (כרגע אני בארה"ב אז אינני יכול להפגש איתך בימים אלה)

למעלה