ניכוי שכר לימוד של MBA כ-work-related education בדו"ח מס

kleberson

New member
ניכוי שכר לימוד של MBA כ-work-related education בדו"ח מס

שלום לכולם (וחג שמח!),
תהיתי אם למישהו יש ניסיון בניכוי שכר לימוד של MBA כ-work-related education בהגשת מיסים. אם אני מבין נכון, בעקבות פסיקה משפטית בשנה שעברה (Kopaigora) ניתן עכשיו, תחת כמה תנאים, לנכות את כל שכר הלימוד של ה-MBA לצורכי מס.
אני סיימתי את ה-MBA לפני מספר חודשים ואני דיי בטוח שאני עומד בתנאים לניכוי, אבל לא כל כך בקיא בפרטים הקטנים (כמה בדיוק אני זכאי לנכות, האם זה משנה אם זה שולם ב-2015 או 2016, איך עושים בתוכנה...) וקצת חושש לעשות את זה לבד, גם כי מדובר פה על הרבה חיסכון במס שחבל לא לנצל, וגם כי אני על גרין קארד וארצה להגיש בקשה לאזרחות עוד כשנתיים ואני לא רוצות דוחות מס מועדים לפורענות.

אם למישהו יש ניסיון בתחום ויכול לעזור עם קצת שאלות, אשמח ליצור קשר.
יש גם חברה אחת ספציפית בשם fileit שהתלבשה על ה"נישה" של הפחתת שכר לימוד של MBA ומבקרת בכל מיני מוסדות אייבי-ליג להציע את שירותיה, אבל הם גובים $500 וזה מרגיש לי הרבה בשביל כמה מספרים בדו"ח שאני לא סגור עליהם. מניסיונכם/ן, כמה דו"ח מס כזה אמור לעלות פחות או יותר? (הדו"ח שלי דיי פשוט, שכיר בלי נדל"ן/מכשירים פיננסים וכו').

הנה קישור שמסביר את כל העניין הזה (לא לפרטי פרטים):
https://fileit.tax/mba-taxes/the-definitive-guide-to-your-mba-tax-deduction/

תודה רבה!
 
סעיף 162 לקוד המס

אם הוצאות לימודים הם "שמירה על הקיים" ולא מקנים תואר או רשיון חדש והם אינם חלק מדרישת מינימום של תוכנית הכשרה אקדמית, אפשר לתבוע אותם כהוצאה
בSCHEDULE A
כמובן שה-IRS יתנגד לו התיק יעלה לביקורת
אין כמו המקור החוקי -לקריאה נוספת

אשר טוריאל רו"ח (משפטן)
 
למעלה