נימול לאחר ניתוח - נורמלי או סיבה לדאגה ?

ezi2hd

New member
נימול לאחר ניתוח - נורמלי או סיבה לדאגה ?

שלום ביום א' האחרון 18.10 עברתי ניתוח כירורגי בקיבה ולאור דימום מתמשך ביממה שלאחר הניתוח, עברתי רויזיה (ניתוח חוזר לניקוז ועצירת הדימום) ביום ב' בערב. מאז ועד עתה, 5 ימים לאחר הניתוח יש לי תחושת נימול בכל ירך שמאל, מהברך ועד המותן, בחלק הקדמי של הרגל. התחושה היא כאילו הרגל כרגע "התעוררה" מהירדמות, כלומר יש תחושה חלקית של המקום, אך לחלוטין לא תחושה רגילה. כששאלתי את המנתח האם התופעה נורמלית הוא ענה ש"לדעתו כן", ובכך נטע בי ספקות לגבי העניין. אני לא יודע אם יש קשר בין הדברים, אבל נכון לעכשיו יש לי שטף דם עצום, בגב התחתון בצד שמאל. ובכן, האם זו תופעה מוכרת או שיש לי סיבה לבדוק את העניין ? ובאם התופעה נורמלית, תוך כמה זמן (בערך), עלי לחוש שינוי ו\או הפסקת התופעה ? לידענים ולבעלי הנסיון אודה. אבי

נימול לאחר ניתוח

ההגיון מחייב לנסות לקשור בין שטף הדם שיש לך בצד שמאל לבין תחושת הנימול בירך שגם היא משמאל. מאוד יתכן שההמטומה (שטף הדם) לוחצת על עצב תחושתי שמעצבב את הירך משמאל וגורם לתחושה הזו. סביר להניח שלאחר ששטף הדם יספג תחל גם התאוששות הדרגתית בתחושת הנימול. תהליך כזה צפוי להיות ממושך יותר ממספר ימים, יתכן אפילו מספר שבועות. בברכה

למעלה