נימצא הגן האחראי לפיגור שכלי

Brendan

New member
נימצא הגן האחראי לפיגור שכלי

מדענים טוענים כי יתכן והם מצאו את הגן הספציפי האחראי על בעיות התפתחותיות בקרב ילדים. הם מאמינים כי גילוי זה יכול להוביל לסוגי טיפול חדישים עבור ילדים הסובלים מפיגור מנטלי והבנה טובה יותר בסוגיית התפתחות המוח האנושי. כתבה: BBC NWES לינק לכתבה בשפה האנגלית כאן

Diana M

New member
לידת ילד מוגבל , בידיעה מראש.

מרתק וחשוב ביותר. אני מניחה כי זו התקדמות נוספת אשר תסייע למנוע הרבה מאוד טרגדיות בעתיד. כרגע זה נראה מאוד התחלתי. כמו כן , אני מתארת לעצמי כי המדובר בפיגור מסויים. קשה לי להאמין כי גן אחד אחראי לכל סוגי הפיגור הקיימים. פיגור הוא תוצר של מצבים רבים ומגוונים. תסמונות גנטיות שונות, פגיעות ושיבושים בזמן הריון ולידה וגם תורשה. אך ללא ספק כל התקדמות מדעית בנושא זה מעודדת ומעוררת תקווה. במקביל אני לא יכולה שלא לחשוב על כך כי ישנם הורים אשר מעדיפים לשמור הריון גם כאשר ידוע להם מראש כי העובר לקוי ויוולד מוגבל. מה אתן חושבות על כך?

צלף

New member
מוגבלות זה לא שער ג´נג´י../images/Emo68.gif

מוגבלות פירושה שחסר לנו משהו שלאחרים יש. ולכן אעשה את הכל שלילד שלי לא יהיה מוגבלות כלשהו. אני אישית כבד שמיעה, ישנם כאלו שאמרו שזכיתי לדברים לשומע אין אותם, הייתי מותר על המתנה הזאת...

דליה.ד

New member
מחיר הכאב האנושי

מכיון שאני מחנכת ומטפלת בילדים רב-בעייתיים ואני רואה את המחיר הנורא שהם משלמים אני לא פעם שואלת את עצמי למה? ו...עד כמה? כמובן שלא הייתי מוותרת על אף אחד מהם, אני אוהבת אותם אהבת נפש ומחוברת אליהם בכל נימי נפשי ובכל זאת ליבי נכמר על המצוקה וחוסר האונים הבלתי נתפס כמעט. אז היום בעידן הרפואה המונעת וההתקדמות במדהימה בזיהוי מומים מולדים ומחלות אני בהחלט מצדדת בגילוי מוקדם ומניעת לידת ילדים פגועים בצורה קשה. אם אפשר, עדיף, לדעתי האישית בלבד, לחסוך מהם את הכאב הארור הזה.

מחיר כבד במיוחד כאשר הם מודעים

אכן כל החברה משלמים מחיר כבד ואנחנו כמה שאוהבים אותם קשה לנו כהורים לראות את ההתמודדות שלהם כל יום אף הורה לא רוצה זאת לילדיו אנחנו מנסים לסננן עבורם את החוויות הפחות נעימות ולהשאיר את הטובות אבל לא תמיד אפשרי אני בטוחה שבני היה מוותר על 50% מהיופי שלו ומהקישורים המיוחדים שלו ולא להיות פדד במיוחד שהוא מאד עם מודעות לקשיים שלו אפילו פעם שאל אותי למה לי זה קרה - מצמרר!!! כיום לא יכולה לדמין חיי בלי בני אבל אנחנו כהורים לא רואים את השליחות והוא וודאי שלא מדובר באהבת הורים לילד ולכן זו הדמודדות יומית וענינית מתוך אהבה וקבלה בהחלט אני בעד כל מחקר שיביא לסינון כל פגיעה טרם הילד נולד וזאת בשביל הילד עצמו ולאיכות חייו

למעלה