ניסוח מתועב של ידיעה מתועבת לא פחות

Boojie

New member
ניסוח מתועב של ידיעה מתועבת לא פחות

המשטרה פשטה על מכוני ליווי בבאר שבע, 27 נשים נעצרו. רק בפנים, בקטן, מספרים לנו שגם חמישה אנשים שחשודים בהיותם מנהלי המכון נעצרו. ומה עוד? בהמשך אנחנו לומדים שהחמישה צפויים להשתחרר בערבות, בעוד הנשים, שאין להן תעודות זהות, תישארנה במעצר. טוב לחיות במדינה כל כך נאורה, שבה המשטרה עושה כל שביכולתה כדי לעצור סחר וניצול נשים. (ולכל מי ששכח אזכיר: אני לא נגד זנות. לגמרי לא. אני נגד סחר וניצול בני אדם).

והשאלה היא

אם אין אף אחד שיכול למנוע את השחרור הזה... לו היה מדובר בעברייני צוארון לבן או מפורסמים (בכל פשע שהוא) היו נכנסים ח"כים ובעלי השפעה לתמונה...

מכשפה

New member
ואני שואלת את עצמי- מה קורה להן ../images/Emo10.gif

כשהן בכלא? האם גם שם הן לא נמנוצלות מינית ע"י הסוהרים או אנשי הצוות? אולי זה מה שקורה בפועל, וזו אחת הסיבות שלא ממהרים לשחרר אותן? או שאני מגזימה? ושאלה לטל- את כתבת, היית, עכשיו, עיתונאית? יש לך קשר לעיתונות? כי אם כן- יש לי סיפור בשבילך.

טל קר

New member
אהלן מכשפה, ניתן לקרוא מה עובר

עליהן בדו"ח שהוגש לאו"ם על סחר בנשים בישראל, ומש עובר גם אם זה לא ניצול מיני, זה כליאה והענשה במקום סיוע נפשי ופסיכולוגי. כלומר מהחדר המוחבא בקיר, בו החזיקו אותה, אל תא כלא עם סורגים, בלי שום שלב של תמיכה, סיוע, עזרה, דיבוב, וכדומה. אני לא עיתונאית, אני מנהלת פורום בנושא שחשוב לי, זה מה שגרם לי ללכת לראיין, וזה גם מה שגורם לי להפגש עם כל מיני גורמים. אני מכירה אגב מישהי שעובדת כעיתונאית, אם זה רלוונטי עבורך, פני לאימייל שלי.

טל קר

New member
כמו שאת רואה המשטרה לא ממש

עושה כל שביכולתה כדי לעצור סחר וניצול נשים. ממש לא. מה שאת מתארת זה ממש לא מקרה יוצא דופן, אלא הנורמה בישראל - את הזונות עוצרים, את הסוחרים משחררים לנגלה הבאה. ניתן גם לקרוא על זה בדו"ח לאו"ם על סחר בנשים בישראל. כשראיינתי בזמנו את שתי הזונות דיברנו על כתבה שהיתה בעיתון כמה שבועות קודם, על זה שמצאו "סליק" של נשים בתוך הקירות שבהם החביאו והחזיקו אותן, והמשטרה תפסה את הבנות וסגרה את המקום. כששוחחתי איתן הם סיפרו לי ששבועים אחרי המקום כבר היה שוב פתוח. ומה הפלא? *ארבעה מליון* נשים וילדים נסחרים *כל שנה* ברחבי העולם למטרות זנות. אז עצרו כמה נשים, יביאו עוד. כל עוד לא מטפלים בסרסורים ובסוחרים, רק עוזרים לתחלופת הסחורה.

המשטרה או בתי המשפט?

מתוכן הידיעה לא ברורה לי הסיבה שהסוחרים בנשים צפויים להשתחרר בערבות. האם זאת החלטה של המשטרה או החלטה צפויה של בתי המשפט?

ניתאי77

New member
הפתרון בהפיכת הזנות לחוקית.

הפיכת הזנות לחוקית תוכל להסדיר את ההגנה, הבריאות, הזכויות של נשים העוסקות בזנות, ויאפשרו לאותן נשים הגנה במישורים נוספים, כגון הגנה כלכלית מניצול, ולא רק הגנה במישור הפלילי מיחס מזלזל ומזניח מצד הרשויות. אין ספק שהיחס של המשטרה ובתי המשפט כלפי אותן הנשים מחפיר, אבל הוא רק ביטוי להלך רוחות שאומר שזנות היא בהכרך דבר משפיל. אם היינו נותנים קצת כבוד לנשים שעובדות בתחום, קצת הגנה וקבלה חברתית של המקצוע, זה היה נותן להן יותר הגנה חברתית עקיפה מפני הסרסורים, וגם היה מאפשר להן לעזוב את התחום כאשר היו רוצות בכך.

טל קר

New member
שרשור הודעתה של "עוד אחת" בנושא

כותרת: אולי כשאני אגדל אני אלך להיות זונה. אין שום דבר רע בקיום יחסי-מין תמורת כסף. אני לא מאמינה בגישה שרואה בקיום יחסי-מין דבר שצריך להיות מלווה בדחף רגשי כלשהו. יחסי-מין יכולים להיות דבר מהנה מאוד כל עוד מקפידים להשתמש באמצעי מניעה. באיבר-קיום יחסי המין של האישה יש דווקא יותר עצבים מבזה של הגבר. אני גם יכולה להרוויח מזה כסף! אני מתנגדת בתוקף לסחר בנשים בניגוד לרצונן ולכפיית-זנות כמובן, אבל כל עוד זה מרצון ואפשר לעזוב מתי שרוצים זה בסדר מבחינתי. אבל חבל שהמשכורת שזונה מקבלת כל-כך נמוכה. צריך לדעתי לייקר את המשכורות של הזונות ולתת לזונות יותר אחוזים ממה שנותנים להן היום. סתאאאאאאאם!!! אני לא אלך להיות זונה. אין לי חשק לקיים יחסי-מין כל שעה. זה מתיש להרגיש כל הזמן שנכנסים לתוכי. אבל למה מקצוע שאישה עוסקת בו שמכיל בתוכו קיום יחסים נחשב לכזה מבזה בחברה שלנו? מה רע בקיום יחסי-מין לנשים? למה כשגבר מקיים כל הזמן יחסי-מין רואים בו חזק וגיבור וכשאישה מקיימת הרבה יחסי-מין רואים בה מופקרת ולא שומרת על עצמה? למה יחסי-מין נראים תמיד כאילו הגבר הוא הסובייקט העושה ובאישה היא האובייקט הנעשה? למה הגבר הוא הנושא והאישה היא המושא? מה זה הסקסיזם הזה? אני לא מבינה למה זנות מרצון כשתמיד אפשר לעזוב וללכת להיות מוכרת בחנות נחשבת למקצוע משפיל בחברה שלנו. אומרים שאישה שמקיימת יחסי-מין מוכרת את הגוף שלה והופכת למוצר לגבר. למה לא לראות את זה בצורה אחרת? הגבר הוא הנותן והאישה היא הלוקחת את הזין שלו. למה לא לראות בגבר את המוצר של האישה? אפשר לראות בזנות לא מקצוע בו האישה מוכרת את גופה לגברים אלה מקצוע בו גברים באים והאישה מקבלת את הגוף שלהם מתנה.

ניתאי77

New member
מאבקי הכוחות מנציחים את המצב

לדעתי הגבר נתפס כזה שלוקח בגלל שגברים מחונכים להיות יותר אקטיביים במישור המיני במצבים חברתיים (למרות שכשזה מגיע למיטה, זה הרבה פעמים - הרבה מאד פעמים - נשים תופסות פיקוד, או לפחות נעשות אקטיביות לפחות באותה המידה). אני לא חושב שלראות מין אחד "לוקח" את השני, או משתמש בשני, מקדם את השוויון; מקסימום, זה הופך את יחסי הכוחות. אף מין הוא לא בעל יתרון או שליטה מטבעו, ויחסי מין זה לא צריך להיות מקום לקבוע שליטה. מה לעשות שבחברה שלנו רואים במין דבר מלוכלך, או לפחות דבר שמיועד רק לגברים, כי נשים צריכות לשמור על עצמן (שוב המין כדבר מלוכלך). באיזשהו מקום זה אפילו קצת מעליב: נשים הן כאלה טהורות שצריכות להישמר ממין, כי זה מלוכלך וטמא, אבל גברים הם מספיק מלוכלכים ועלובים שבשבילם זה בסדר? אני חושב שלא היה מזיק לתת לגברים קצת יותר חינוך לפתיחות רגשית (אני אופטימי בנושא-כבר יש גם כאלה), אבל באיזשהו מקום, גם לנשים לא היה מזיק להבין קצת יותר את מנגנון הרגשות של גברים.

מתחילים שרשור חדש הנושא ? ../images/Emo13.gif

אז יש לי לינק שהועבר אלי במייל ע"י איילת מנהלת "הורים למתבגרים". להלן.

calisto

New member
אני כבר אמרתי כמה מצוינת היא יעל..

פז-מלמד? ועוד דבר, היא צודקת לגבי העניין של פורנוגרפיה, אבל ש"ס זו קואליציה בעייתית למטרות הפמיניסטיות, צריך לזכור.

ניתאי77

New member
תומכות בפטרנליזם?

אני חושב שי פה בעיה רצינית של כפילות מוסרית... מאיפה יש ליעל את התעוזה והשחצנות לקבוע שנשים לא ירצו מרצונן החופשי לשחק בסרטי פורנו... היא דיברה עם שחקניות שהיא יודעת? ולמה שאישה לא תרצה לשחק בסרטים שכאלה כאשר ידוע שהרווח הכלכלי שלה יגדל, היא תקבל הטבות רבות (רבות משל עמיתיה הגברים), ועלולה לזכות בתהילה של קהילה מסויימת )אמנם גברים ברובה, אך לא רק(. ההתייחסות שיעל פז מציגה היא פטרנליסטית, סותמת פיות, ולמעשה בכך עוזרת לכל מי שטוען על הבדלים בין המינים ותפקידם ומשחקי הכוחות שביניהם.

augustus

New member
גם לי קצת קשה עם תפיסתן של כמה

חברות שלי, שטוענות שצריך לחסל את שירותי המין והפורנוגרפיה כי זה שיעבוד האישה (תוך ציטוט מחקרים מגמתיים, שיש להם זכות קיום אבל לא בלעדית) וכי אף אישה לא בוחרת בזה אלא נדחפת לזה (כי הן מודדות את כל העולם לפי מה שהן מרגישות), אבל מתווכחות אתי עד צאת הנשמה שלהיות עקרת בית יכול להיות סוג של בחירה פמיניסטית.

calisto

New member
פטרנליזם? יכול להיות...

ראשית, אף פעם לא טענתי שאין לי נטיות פטרנליסטיות (אם כי אני מעדיפה להיות מוגדרת מאטרנליסטית...) ושנית, עצם התפיסה שלי מחייבת פטרנליזם! אם תסכימו איתי (ועם עוד כמה חוקרות "שוליות" כמו מקקינון...) שקיימים יחסי כוחות בין גברים לנשים הנשלטים בין היתר דרך נושאים של מין ומיניות, ותסכימו איתי שנשים היו תקופה ארוכה מאוד בעמדת נחיתות שהפרטריארכיה הגברית נלחמת על ביסוסה, הרי שנשים הן אכן קורבן, אך כקבוצה ולא כבודדות. לא מעניין אותי אם כל הנשים בלי יוצא מהכלל משתוקקות לשחק בסרטי פורנו. התפיסה שלי היא חברתית ולא אינדיבידואלית. אתה מתווכח איתי על חופש הביטוי וחופש העיסוק בעוד שאני מדברת על שחרור האישה ושיוויון אמיתי. ואני אחזור ואגיד, יש תודעה כוזבת אצל נשים רבות. חלקן חושבות שזה עושה להן הרבה כבוד להשתתף בסרטי פורנו. אחרות חושבות שכל תפקידן בחיים זה לגדל ילדים. זה בכל זאת לא הופך את זה לבסדר ולמקדם את מעמד הנשים בעולם. זה קצת כמו להגיד שרבים מהפועלים הערבים דווקא רוצים להיות פועלי בניין... give me a break.

ניתאי77

New member
את מדברת על הרמה החברתית

ובכן, ברמה החברתית תתבונני בכמה נשים תומכות בעמדות המסורתיות, ולי אישית לא קשה לעשות את הקישור שבין הלחץ החברתי על גבר לפעול בצורה מסויימת, הן מצד הגברים והן מצד הנשים. אני לא מכיר את הסביבה החברתית שלך, אבל בסביבה שלי יש לי ידידות אינטליגנטיות ושיעלו ויצליחו בתחומן )אמן, טפו טפו טפו(, שהן אפילו עצמאיות למדי, אבל כשהן יוצאות עם גבר, הוא חייב )לא תמיד במוצהר(, להיראות טוב, להיות מצליח, להיות ג´נטלמן ומקסים ורגיש. קטע בעייתי מבחינתי הוא ה"צריך" שהגבר צריך לעשות/למלא. ומה לעשות, גברים עדיין נשפטים כך. גברים, בכלל צריכים להוכיח את הצלחתם על סולם של עוצמה כלשהי: כלכלית, חוסן נפשי )שאפשר לטעות בו בקלות עם אטימות רגשית(, חוסן פיזי, מנטלי )שיהיו חכמים בבקשה!( וכו´. אם שופטים את ההסטוריה ע"פ הקריטריונים האלה, כן, המין הגברי היה על העליונה פה. אבל אם משנים קצת את הקריטריונים ל: זמן איכות עם המשפחה, יכולת להיתמך ע"י אחר)ת(, פתיחות רגשית, יכולת לבחור עבודה מספקת ולא מפרנסת )רבים מתחומים אלו יכנסו תחת קטגוריה של "מיצוי התחום הרגשי"(, ועוד - הגברים יוצאים מופסדים בגדול. כדוגמא לכך, אם נסתכל על תחום ההורות, נוכל לראות שהייתה ועד ישנה אפלייה ברורה לגבי הורות של גברים נשים/שלדוגמא, שעד לא מזמן האם נתפסה כ"הורה טבעי יותר", מבלי להתחשב ביכולות ההוריות של הגבר - הפסד עצום של הגבר את ילדיו! אז "give me a break" מזה שנשים הן אלו שדוכאו ע"י גברים. עולם הערכים והאמונות הרווחות עיצבו מציאות מסויימת. דרך אגב, איך אפשר לנתק מגמות חברתיות מחופש ביטוי ועקרונות כאלה, ועוד יותר מכך, איך אפשר לנתק מגמות חברתיות מפסיכולוגיה פרטנית? הרי הן נבנות ממנה!!! הניסיון לעשות ניתוק בין השניים מוטעה, ושומר את הדיון ברמה שעלולה לסטות מהמציאות.

טל קר

New member
ותודה לעמית שעמל והביא את

הקישור גם הוא

טל קר

New member
אוף טופיק. פטנט טכני שחובה לדעת!

בהקשר של תפוז. לפעמים הדף לא עולה, כי יש עומס בשרת. אבל לתפוז יש מספר שרתים, ולפעמים התקלה הטכנית היא בהכוונה משרת לשרת. אם משנים ידנית את הWWW בתחילת כתובת האינטרנט ל"148" שזה שם של שרת חלופי, הדף עולה ללא בעיה.

עמית_

New member
סליחה לא ראיתי, לא שמעתי לא ידעתי

ממש רשלנות פושעת מצידי

למעלה