ניסויים בבני אדם

in god we trust

New member
ניסויים בבני אדם

זה מה שנחשף השבוע... אולי צריך לעשות מבחני מו"ר ושאלוני שיפוט החלטה ודילמות מוסריות לכמה בכירים בארץ?! http://www.themarker.com/tmc/archive/arc.jhtml?ElementId=skira20060614_726776&origin=ibo&strToSearch=%F7%F4%EC%EF&howMany=25&arcDate=&arcSymbol=&FromSearch=1

morancho1

New member
יש לנו מע. בריאות מושחתת.../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

לקחת חולי דמנציה אומללים, ולבצע עליהם פרוצדורה מכאיבה במיוחד, שבחלקם גרמה למותם כיצד ייתכן הדבר במדינה מתוקנת?? ודוקא האישה שהייתה בכתבה של עובדה הייתה בצעירותה בין תאומות מנגלה..ונגזר עליה למות מניסוי רפואי בארצה שלה תחת אישורים מטעם משרד הבריאות! כולם הרוויחו חוץ מהחולים המיסכנים..הרופאה שביצעה את הניסויים השתמשה בו לעבודת המחקר שלה להתמחות כירוגיה, מסקנות הכנס הוצגו בועידה באמריקה.. הכל טוייח כמו שרק פה יודעים לעשות.. ורק חולי הדמנציה האומללים תהו מה זה הכאב המוזר הזה שהם חשים..נורא. פשוט נורא. פשוט מעורר בי בחילה. ומה קורה עכשיו? כל אחד מטיל על השני את האחריות. אולי מישהו מוכן להסביר לי איך מות 6 אנשים נעלם לו אי שם? האם אנשים תמימים בשביל להאמין שלא ידעו מה קורה מתחת לאפם? ידעו ושתקו.אולי אפילו שיתפו פעולה. וזה לא פעם ראשונה שזה קורה בארץ אז היה עוד סיפור של שיבוש מערך ניסוי כאשר זיפו חתימות וניסויים כדי לאשר פרוצדורה רפואית (נראה לי בטיפולי הפריה או משהו כזה). האם את האשם צריך לשים בין השאר גם על מערכת שלא נותנת לרופאים כלים לבצע ניסוי רפואי, כך שהכל חייב להיות "שחור".. ראה המקרים בהם כשמנתחים אדם מבצעים עליו פרוצדורות שאינן כלולות בטיפול כדי שסטאזרים יתאמנו..מדוע לא לתת כלים חוקיים ואנושיים לבצע ניסויים ואימונים? מישהו חייב לטלטל את המערכת המעוותת הזאת לפני שמישהו ייפגע. רגע, זה כבר קרה.

in god we trust

New member
תחושת אחריות

תחושת אחריות וחוש מוסריות הם משום מה זוג מאפיינים שהולכים ביחד. איך יתכן שרופאים שעברו על החוק בצורה ברוטאלית, התעלמו מצו מצפונו של כל אדם שפוי ואף ניסו לטייח את כל אלה ממשיכים להאחז בשארית כוחותיהם (ומסתבר שיש להם הרבה כח) במשרותיהם?! להזכירכם עניין אחר לגמרי- מפקד בסיס בחיל אוויר "התפטר" מתפקידו השבוע וזאת מייד לאחר שוועדה שבדקה את העניין קבעה שלא ידע, לא יכול היה לדעת, פעל בדרכים שונות כדי לחשוף עבירות שונות בבסיסו ואף לבסוף היה זה שדיווח על השימוש בילדה צעירה כבשיפחת מין. הוא לקח על עצמו אחריות מעל ומעבר לשורת הדין (בעיניי אף בצורה מוגזמת וטוב היה אם המפקד החייל לא יקבל את "התפטרותו")- אבל מה שבטוח שככה נראים אחריות,חוש מוסר מפותח ואולי יותר מכול-אומץ להתמודד עם המציאות הקשה. ולאור כל זאת אני שואל: אתם החברים בוועדות הקבלה במשך שנים, אתם רופאים נכבדים שראיינתם אותנו, שישבתם מאחורי המראה החד כיוונית בחדרי החקירות של מס"ר, אתם חברי וועדות הלסינקי ושאר הרופאים שחורצים גורלות מידי יום, איה אתם??? מנהל ביה"ח- לאן נעלמת? מנכ"ל משרד הבריאות?! השר?! מישהוא שומע??????????

kontsy

New member
הרופא שראיין אותי....

ואני לא אזכיר את שמו אבל כשבדקתי בגוגל (סתם רציתי לדעת מיהו ומה ההתמחות שלו) גיליתי כי היה מעורב בפרשה של רשלנות רפואית...

יוסי n

New member
נאיביות.

מאד נאיבי לצפות שמראיין בועדות קבלה ללימודי רפואה, אותו אדם שחורץ את גורלם ועתידם של כה רבים (שנדחים, כמובן), יהיה נקי מרבב ואדם שמצפונו עומד לפניו בכל פעולה והחלטה. ידוע הוא, שעם השררה והכח באה השחיתות, תאוות הבצע ותחושת ה"כל יכול". לכן, אין זה מפתיע שמנהל המערך הגריאטרי ב"הרצפלד", שהיה צריך לבצע ולפרסם מחקר כחלק ממועמדותו לפרופסורה, הרשה לעצמו לנצל באופן פושע עשרות חולים במצב דמנטי, ללא כל יכולת לסרב - ממש אוכלוסיית מחקר מושלמת... אני מקווה, ראשית בשבילי, ושנית בשביל כל אחד מהמועמדים המשתתפים פה בפורום, שכשנגיע לרגע בו נהיה אנו בעמדות המפתח, בעמדות הכח והשלטון, נדע לזכור מאין באנו ולפעול ע"פ צו מצפוננו ולא ע"פ צו ממוננו.

morancho1

New member
ואחר כך

מבלבלים לנו את המוח על "זכות החולה לדעת את האמת על מצבו הרפואי" כדי לשפר את האמון בין חולה לרופא.. הנזק הגדול של המקרה, אולי אפילו יותר מששת ההרוגים (נרצחים?), זה חוסר האמון במערכת, דבר שיש לו פוטנציאל לגרום להרג הרבה יותר אנשים. בושה וחרפה.

למעלה