ניסויים בבעלי חיים

mrkav

New member
ניסויים בבעלי חיים

האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא רשימה של חברות שאינן מבצעות ניסויים בבעלי חיים? האם Dove מבצעים ניסויים בבעלי חיים? תודה, איתי

ק א ר ן

New member
רשימה אתה יכול למצוא ב -

www.isav.org.il האתר הרשמי של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח. הרשימה כוללת את רוב חברות הקוסמטיקה בארץ למרות שחלק בכל זאת לא מופיעות. בנוגע לDOVE, נדמה לי שהם עושים ניסויים בבע"ח נכון לעכשיו, אבל ייתכן שאני טועה.... תבדוק באתר!

shanty.G

New member
אכן, דאב נמצאים ברשימה השחורה ../images/Emo31.gif

לגבי אתר האגודה- הוא משום מה לא עולה ביומיים האחרונים; אני מקווה שזה יתוקן בהקדם.

ק א ר ן

New member
too tired to think

הציור של הסבון הוא שרטוט גס של יונה, לא? ואולי אני מדמיינת דברים... אני עייפה מדיי מכדי לחשוב בהגיון...

הי. שאנטי,

אני מחזיקה בידי כרגע את החוברת של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים, ובה מופיע סבון DOVE דווקא ברשימה הטובה, של אלו שאינם מבצעים ניסויים בבעלי חיים. אשמח לשלוח אלייך חוברת שלהם, אם תשאירי לי כתובת. יום נעים, זיו

Talia E

New member
היא לא מעודכנת, כנראה

Dove מיוצר על-ידי חברת ליוור ישראל. ליוור ישראל הצהירה שהיא לא עושה ניסויים בבעלי חיים, ולכן בתחילת דרכו של העלון הושמה ב"רשימה הטובה". אף על פי כן, ליוור ישראל קיבלה את הנוסחה מ- Elida Faberge האירופית (חברה צרפתית, אם אני לא טועה), שמבצעת גם מבצעת ניסויים בבעלי חיים. כנראה, שהבחירה שונתה עקב מחשבה שניה - היות שהכסף מגיע גם לחברה האם. בקיצור, זה לא שהם לא עשו ניסויים ואז החלו לעשות, אלא ענין של שיקול דעת... - קשה להחליט למשל, אם חברת משחת שיניים ששייכת לחברת "טבע" תהיה ברשימה הטובה או הרעה; גם אם לא בוצעו ניסויים לצורך המשחה, היא שייכת לחברת תרופות... אני תמיד מסתכלת על האותיות הקטנות; יש חברות שפשוט "נדבקו לי לראש" - ואם אני רואה אותן באחורי אריזה בקטן אני לא קונה. Elida Faberge היא אחת מהן... נדבקה לי לפני 4 שנים - ולא קניתי Dove גם כשהיה כתוב בחוברת האגודה שהיא בקבוצה הטובה (למעשה, עכשיו אני נזכרת ששאלתי את עורך העלון לגבי הענין הספציפי הזה, והוא אכן אמר שזה היה משיקול דעת האם לעקוב אחר החברה האם או לא... - כנראה ששינו את דעתם, או שאנשים אחרים בצעו עריכה מחדש של החוברת). מקווה שעזרתי במשהו...

shanty.G

New member
החוברות אינן מעודכנות

יש גם בידי את החוברת, אולם זה זמן מה שאיני משתמשת בה כמעט אלא מתייחסת לנתונים החדשים והמעודכנים המופיעים באתר של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבע"ח. פירוט לגבי דאב- בהודעתה של טליה.

אם תרצי,

תוכלי לשלוח לי במייל את הכתובת שלך, ואני אשלח לך את החוברת של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי-חיים. בכל אופן, חברות המדווחות כלא מבצעות ניסויים בבעלי-חיים הן: דרמפון, הוואי, נקה 7, פינוק, קמיל-בלו, קרליין, פה, DOVE, ועוד רבות. (מקטגוריית "הסבונים"). שוב, את מוזמנת להשאיר לי כתובת, ואני בשמחה אשלח אלייך חוברת של האגודה. (דאב אינה מבצעת ניסויים) יום נעים. זיו

ק א ר ן

New member
רגע רגע רגע....

האגודה כבר פירסמה חוברת? אתה בטוח שזו לא חוברת ישנה?

Talia E

New member
ממתי החוברות שבידייך?

כאמור, בחוברות הישנות Dove נרשמה כחברה טובה, ובחדשות לא...

Weird Eyal 21

New member
הוואי שייכים להנקל סוד

והם עושים ניסויים כניראה יש לך חוברת ישנה... לי יש חוברת משנת 2000 אני שומר אותה סתם אבל אני רק מחכה שיוציאו כבר חוברות חדשות(היו אמורות לצאת כבר מזמן) בכל אופן דאב עושים והוואי עושים ומשחת שינים זברה עושים וגם אקוואפרש...

Weird Eyal 21

New member
קולגייט זה ברור

חבל.. יש לי פירסומת מצויינת לקולגייט אבל התמונה לא תיכנס כאן כי היא יותר גדולה ממשתפוז מאפשרים להכניס.....

דורמון

New member
הבהרה../images/Emo41.gif

דאב ופינוק שייכות לליוור ישראל, שאולי לא מבצעת ניסויים בעצמה, אבל משום מה אף אחד לא שם לב לעובדה שליוור ישראל היא שלוחה של יוניליוור שדווקא נמצאת גבוה מאוד ברשימה השחורה העולמית.. דאב זה סבון של יוניליוור, ופינוק, למרות שהמותג ישראלי וקיים כבר המון זמן, המרכיבים שלו שונים ממה שהם היו פעם- השמפו הוא נוסחה של יוניליוור שמשנה את השם שלו לפי המדינה בו הוא נמכר, בניגור לפנטן למשל שנשאר עם אותו שם בכל העולם, ובארץ הוא קיבל את השם פינוק. הוואי שייך להנקל- סוד, והחברה היא כמובן שילוב של הנקל העולמית שכן מבצעת ניסוים ושל סוד הישראלית שעד כמה שאני יודעת לא מבצעים ניסויים. המוצרים שלהם כן מסומנים בשפן אבל מופיעים ברשימה השחורה. אני אישית משתמשת במוצרים של חברות מאוחדות מהסוג הזה רק אם אני חייבת ורק אם הם שייכים ומיוצרים על ידי החברה הישראלית, בלי קשר לעולמית ובלי קשר לקוסמטיקה ככה שכמה שפחות כסף יגיע ישירות אליהם.. בכל מקרה, הרשימות המעודכנות של האגודה נגד ניסויים כוללות את שתי החברות האלה ברשימה השחורה. מקווה שעזרתי..

למעלה