ניסוי .....ארטישוק ירושלמי

Master Stav

New member
ניסוי .....ארטישוק ירושלמי

הכנסתי נתח מספר 5 לקדירה .....צרבתי קלות מכול הכיוונים תיבלתי בשום דבש ומעט פילפלים חריפים ומילאתי את כול הספייס בסיר באריטישוק ירושלמי קלוף ונקי ......יחד עם בצל טרי וכרישה ...... עכישו מחכים לראות מה יצא מזה :)
 
בטוחה שנהניתם מהצלי

הארטישוק הירושלמי הוא אחד הדברים הכי טעימים שיש, ויחד עם בשר זה ממש מתכון מנצח
 

אחשל

New member
מחכה לדיווח על התוצאה ../images/Emo9.gif

בארטישוק ירושלמי, רק צריך להיזהר - לפעמים יש לו תופעות לוואי לא נעימות
... הפתרון - לא לאכול חתיכות שלא התרככו בבישול (קורה פה ושם...) בתאבון.
 

Master Stav

New member
בבית אני מבשל רק כשר ...

מתוך כבוד להורי אישתי יש לנו מערכות כלים חבלים ובשרייםוכיור כפול .....כך שחלב ו/או שמנת לא בא בחשבון מה שכן הכנסתי בשל העניין חצי כפית סודה לשתייה מה שפותר את הבעיה בקלות .
 
אני רגישה ללקטוז

צר לי לא ידעתי שאתה שומר כשרות, בהחלט מכבדת, היום יש מוצרים פרווה שבהחלט עונים על הצרכים.בטוחה שאתה מכיר אותם טוב ממני
זה חשוב. רבים אוהבים ירושלמי וחותפים כאבי בטן ולא יודעים ממה.
 

Master Stav

New member
כשרות רק בבית .....

בחוץ אני נהנה מהכול בערך ....
מה זז מרביצים לו וזורקים על האש ....או לסיר .....
 

eliya-l

New member
בבישול ממושך אני לא חושבת שזה

גורם לכאבי בטן. האמת היא שלא זכור לי שאי פעם התעוררו איזה שהם כאבי בטן בגלל ארטישוק ירושלמי. בכל מקרה, עוד אפשרות טעימה לבשר ולארטישוק ירושלמי - נסיון שעשיתי בשבוע שעבר היה דווקא עם בשר צלעות אך לא נראה לי שבמקרה הזה זה משנה. טיגנתי בצל, אח"כ טבלתי נתחי בשר בקמח שהיה מתובל קלות בפפריקה, מלח ופלפל, טגנתי (סיר ברזל) מכל הצדדים. את הקאסביה לא קילפתי אלא ניקיתי היטב עם סקוצ' (היד כואבת) ועד להכנסה לסיר השארתי אותם בכלי עם מים. לסיר הוספתי מים לכיסוי, פפריקה, רסק עגבניות, שזיפים יבשים, כמה משמשים, גינגר מסוכר (קוביה אחת) פאפיה מסוכרת פלח אחד, מעט דבש (שיהיה מה כבר יכול להיות) ואת הקאסביה. להביא להרתחה ולתת לסיר לעמוד על האש בלי לחץ...... כמה שיותר, יותר טוב. מה זה טעיםםםםםםםםםםםםםםם
 

bigjack

New member
נו סתיו מחכים לשמוע איך יצא../images/Emo3.gif

המתכון נשמע נהדר. ועם הנסיון הקצר שיש לי עם השורש המופלא הזה אני בטוח שתהנו מהקדירה.
 
למעלה