ניסוי בגילוף עץ WIP

סנאפלס1

New member
מדהים

לא יכולה לחכות לראות תוצאה סופית!

ailag

New member
-=-=-

ברמה הזאת זה יותר קל ממה שזה נראה - ההמשך יהיה לי קשה. בעצם הידית כמעט כולה היא צינורות עגולים בעוביים שונים. בערך.
(עבודת גילוף ראשונה שלי..)

מצאתי ענף ברחוב, אבל אם יש לך רגל של רהיט ישן או משהו זה בטח יהיה יותר טוב, כי חלקים בתוך הענף הזה קצת התפרקו - תתמקדי למשל בחלק שאמור להיות שחור ותראי קטע די גדול שהתפרק.
השתמשתי באולר זול מחמת שחיקה. עיקר האתגר היה הערכת האורכים של כל קטע, בשבילה השתמשתי ברפרנס (התמונה של המברג - מה שלמטה). העבודה היא בחיתוך לאורך העץ (ע"ג הצד הארוך כלומר) כל פעם מורידים שכבה קטנה.. לפעמים צריך לעשות חתכים קטנים לעומק כדי שיהיה לסכין איפה לעצור או מאיפה להתחיל. זה ממש כמו שרואים בסרטים ובתמונות...

שימי לב שבקטע שיהיה לבן אין עדיין את ה"בורות" הקטנים. זה בגלל שזה כבר מסובך ועוד לא הצלחתי

limors2

Active member
אני לא אצליח לעשות את זה.

אני כבר עכשיו רואה איך כל תנועה שניה עם הסכין תוריד לי יותר מהאצבע ממה שאני אוריד מהמקל

ailag

New member
אה כן

זה קרה הרבה

אז שמתי פלסטר איפה שהסכין פגע ואז הוא התחיל לפגוע במקומות אחרים

ואז צבעתי איזה משהו בדירה והתחיל לשרוף
ואז הלכתי לאימון שבו צריך להחזיק מקל גדול ביד הפצועה או שתחטפי מקל לראש ..
היה מעניין!

ומזוכיסטי!

ailag

New member
השוואה לצעצוע אמיתי

http://i420.photobucket.com/albums/pp281/ailaGb/mobile uploads/20120325_055712.jpg

שאלתי מחברה מברג-צעצוע בשביל רפרנס, קודם השתמשתי בתמונה על המחשב. אז כצפוי הגדלים מבחינת אורך לא מדויקים אבל קרובים. הקוטר צר משמעותית אבל זה היה ברור מלכתחילה. אני רק מקווה שזה לא יעשה בעיות כשסוף סוף אגלף את החלק השני - שהקוטר שלו תלוי בקוטר של סוף החלק הראשון, ותראו כמה צר הוא (החלק הכי עליון שמגולף)
אני שוקלת לרמות קצת ולעשות שיפוע שירחיב אותו.
אגב, העץ רק נראה חלק בתמונות האלו אבל הוא סתם ענף. מה שכן - הענף מתחיל להתעקם בדיוק אחרי שהמברג צפוי להגמר! איזה מזל.. רק נקווה שלא אצטרך חצי ס"מ יותר משנדמה.

ואולי אם יהיה לי כוח אעשה עוד אחד אחרי יישום של המסקנות האלו.. כמו עם הסביבונים שהראשון בהם יצא דפוק כי עליו היו כל הניסויים, מספר 2-4 יצאו עם כמה טעויות ואז זה הסתדר.

אגב, יש לדים ירוקים בדואר בדרך אליי, אבל לצערי לא נראה שהם יגיעו עד עולמות. נקווה לטוב.

pennylane11

New member
לי גם יש מברג כמו שלה, ניראלי

לפי איך שהוא נראה, זה המברג הזה שעושה תמונות על הקיר? כי אם כן יש לי כזה, והוא הרבה יותר רחב וגדול מרוב הרגילים של ה11 שראיתי אצל אנשים אחרים...
ובכל מקרה זה לא משנה, זה נראה כל כך מגניב...

ailag

New member
זה הסטנדרטי

שעושה קולות ונפתח. רציתי גם לראות מנגנון פתיחה מתפקד אם במקרה אצליח לעשות כזה בעץ. (פפפ כן בטח)

והשיר בחתימה שלך כל כך יפה. מצד שני כל מה שאלכס מקריאה יוצא יפה. אבל זה יותר.

pennylane11

New member
אני כלכך אוהבת את המשפט הזה

בכל מקרה זה יהיה נורא מגניב גם אם זה יצא קצת שונה מהמקור מבחינת פרופורציות או לא יפתח, זה ממש אדיר!

ailag

New member
זה ו-

הנאום של everybody knows that everybody dies.

אבל תכלס גם אם יושיבו אותה מול ספר טלפונים ויגידו לה להקריא ברגש היא תצליח לגרום לי כמעט לבכות.

ailag

New member
ובזכותך

הסתכלתי שוב על הפיצ'רים של המברג שלה וגיליתי שבתחתית יש איזה כפתור, כלומר יכול להיות שזה שאצלי החלק הזה קטן יותר זה בעצם בסדר :) תודה..

ailag

New member
תהיה

קניתי סוג של סכין קפיצית ואני עדיין מתלהבת ממנה. אז עקב הקטע של גילוף המברג חשבתי שיהיה נחמד לעשות מברג קולי "קפיצי"..
אבל הדבר היחיד שעולה לי לראש זה כיסוי של הלהב (שגם ככה מנוטרל, אגב. בכוונה.), פשוט כי כל דבר עם עובי לא יכנס לאיפה שהלהב מתקפל, ואני לא אחליף את הלהב. מאותה סיבה לא יהיה אפשר לשים LED, מקסימום נצנצים :)

ואז השאלה היא אם יש טעם בכלל להכין כזה משהו או שזה סתם פשוט מדי ומיותר.

אני הרי לא אקח אותה לכנסים / מקומות ציבוריים, מאבטחים לא יאהבו את זה :) (וזה גם סתם מתלהב מדי) היא בעיקר תשב אצלי בבית. אז מצד אחד הרעיון הכללי נחמד, מצד שני לא מכל דבר צריך לעשות פריט הוביאני.

דעות?

(מתישהו גם חשבתי להרכיב לד וכיסוי על איזה כלי נשק אחר שקניתי לאימונים באמנות לחימה אגב, כי הוא בצורת מקל והוא חלול, אבל בינתיים זה לא יצא. צריך בשביל זה חלקי חילוף שאני לא סגורה איפה להשיג)

למעלה