ניסוי בשביל יערה

אורי 0

New member
ניסוי בשביל יערה

האם טרנסיות וטרנסים חשות אמפתיה "כנשים" או "כגברים". אזור מסוים במוח, האחראי כנראה על כאב סובייקטיבי, מופעל אצל נשים (עד כמה? לא ברור) כשאהוביהן חשות כאב. הכתבה מופיעה בהארץ.
 

Yaara77

New member
ללא ספק

תמיד אשה תמיד אמפתית שאל את הקרובים לי ... היום אני פשוט לא מבינה איך החזקתי מעמד בהעמדת פני גבר כל כך הרבה שנים עם פני פוקר שמסתירים רגשות ודמעות היום אני פשוט אני וזה הכי הכי נפלא תודה על הלינק חיבוקים יערה
 

אורי 0

New member
איפה המדענית שבך

כופתים לכיסאות המחושמלים: 1. אהובימות של גברים גנטיים 2. אהובימות של נשים גנטיות. 3. אהובימות של טרנסיות וטרנסים מכל הסוגים וההגדרות. מכאיבים להם כאילו, ומודדים תגובות. יש פה לדעתי כמה בעיות מהימנות ותוקף כמו שקוראים, אבל יהיה מעניין.
 

Yaara77

New member
שכחת ?

שבניתוח שינוי המין כיווצו לי את המוח ? או ככה מקובל לחשוב אין ניסוי מושלם, כידוע לך, כי עצם הניסוי והמדידה משבשים את התופעה הנמדדת. אבל ניסו קרוב קרוב - וזה מעודד והתאמצו לחקור התנהגות של נשים טרנססקסואליות - וזה מעודד - עד כה רק "שפטו" ו"קיטלגו" אותנו וממילא אינני מופתעת. מאחר שמוח האשה הוא במבנה מיוחד, ואינו קשור במין הגנטי אלא רק במיגדר - התוצאות היו צפויות מראש. אני מופתעת אם מישהו הופתע שם. אולי רק כתב העיתון המקומי שלנו ... חיבוקים על האתגר יערה
 

אורי 0

New member
רגע, ניסוי עם טרנסיות?

יופע נא מיד! איפה הלינק? בכתבה שהזכרתי ציטטו ניסוי שנערך, במשתמע, על זוגות של גברים ונשים סטרייטיים גנטיים. לא ניסו על טרנסיות, זו היתה הצעה שלי. (את משיגה תמיכה אקדמית ומימון, כמובן). אבל לדעתי תגובה של המוח איה מצביעה בהכרח על מבנה מוח. כל פעם שאנחנו מרגישים משהו, המוח שלנו פועל בהתאם בנקודה מסוימת - זה ברור. האם זה מצביע על הבדל מבני מולד? אני בספק. אחרת כל התחושות שנחוש במהלך חיינו היו צפויות מראש, וניתן היה במצב אידאלי לקרוא אותם מהמוח כמו מתוכנה. בהנחה שיש דבר כזה תכונות ותחושות נרכשות, גם הן מתבטאות במוח, ומכאן שהחוקרים לא מצאו דבר פרט לכך שהאמפתיה (חמלה) שאשה מרגישה יותר מגבר, "קורה" באזור מסוים במוח. בלי שיוכלו להפריד את ה"מולד" מה"נרכש".
 

transman

New member
בשום מקום בניסוי

לא מצאו מה קורה במוחם של גברים תחת אותם תנאים. אחד הטיעונים לאי שיתוף נשים במלחמה היה תמיד תגובה של גברים לנשים פצועות או מתות. בכל מקרה בשביל הסטטיסטיקה - עבדכם הנאמן אמפתי (אלא אם יש לו אינטרס ברור נגד <צחוק מרושע>).
 

ליטל ו

New member
אני לא יודעת בעניין

אותו איזור במוח, אבל ע"פ תאוריית הפסיכולוגיה-סוציולוגיה שאני עובדת איתה כיום, יש אנשים שחשים כאב פיסי כשהם מזדהים עם אחרים שחשים כאב (וזה מתחלק בין כאלה שמרגישים יותר כשלאחר כואב פיסית ובשלאחר כואב רגשית, שגם מרגישים בגוף, וגם בין כאלה שחשים אינטואיטיבית וכאלה שמזדהים דרך דמיון וכו') - אבל זה לא קשור, לטענת השיטה, לגבריות או נשיות, אלא לשוגים שונים של תהליכי חשיבה וקליטה סביבתית. לא שזה לגמרי קשור :)
 
למעלה