ניסוי הטופו הגדול - תוצאות

p e b b l e

New member
ניסוי הטופו הגדול - תוצאות

לאחר השרשור של דפנה על טופו בטעם עוף ניסיתי להכין כך טופו עבור תבשיל טופו בבזיליקום. הקפאתי את הטופו לכמה ימים והפשרתי אותו חלק מהזמן מחוץ למקרר וחלק במקרר. את הטופו חתכתי לקוביות וחצי מהן בישלתי כמו במתכון של דפנה וחלק אידיתי. מצ"ב תמונה של הקוביות משני הסוגים. הקוביות שבושלו יצאו צהבהבות יותר (עקב אבקת המרק) ורכות יותר. הקוביות שאודו יצא לבנבנות יותר ואווריריות יותר. עקב ההקפאה, 2 הדרכים השונות הפיקו טופו פחות רך מהטופו המקורי ואוורירי יותר.
 

p e b b l e

New member
לאחר טיגון קל בשמן שומשום ורוטב סויה

מבחינת מראה היה קשה להבחין איזו קוביה עברה איזה טיפול אבל הטופו שבושל עדיין היה רך יותר ואוורירי פחות מהמאודה. שניהם הזכירו את הטופו שמקבלים במוקפץ במסעדות אסייתיות הרבה יותר מהטופו המקורי ללא הטיפול.
 

p e b b l e

New member
מבחן הטעם הסופי

שתי הדרכים הפיקו טופו טעים עם מרקם מוצלח. לקח לי זמן מה וביסים רבים ולבסוף נאלצתי להכריע לטובת הבישול ולא האידוי למרות שההפרש היה בנקודות זעומות. 2 השיטות מוצלחות יותר בעיני לעומת טופו ישר מהקופסא, אבל לוקחות יותר זמן מאשר ישר מהקופסא וההכנה פחות ספונטנית. אני בהחלט אמשיך להשתמש בשיטה הזו אבל ככל הנראה לא באופן בלעדי.
 

d a p h n a

New member
נראה מאוד טעים! ../images/Emo13.gif

אני חושבת שחלק מהרעיון עם המתכון הזה הוא שאפשר להכין כמות של הטופו הזה מראש, ואז להשתמש בו בכמה מתכונים (כך שיש קצת יותר ספונטאניות). הדבר היחיד שאני לא בטוחה לגביו הוא כמה זמן זה מחזיק במקרר אחרי הבישול.
 

gs1234

New member
נראה נהדר!

הטופו שלי עדיין במקפיא
 
למעלה