ניסוי כלים - טיסנים בשרות הדייג

paluta

New member
ניסוי כלים - טיסנים בשרות הדייג

בשביל בכייף ועל מנת לעודד את יוביוב הירוק ,יום חמישי (מחר) ניסוי כלים : טיסן מונחה קשר רדיו בעל רדיוס של 3.8 ק"מ בתוספת פיקוד רדיו של מנגנון נעילה\שיחרור של מהדקים. בין המהדקים יהיו משקולת מצוף קטן קרס רצינית עם פתיון חי וכמובן חוט דייג באורך מתאים משתלשל משם על החוף גליל חוט דייג מהודק ומחוזק לסלעים. הטיסן יטוס למרחק של כ - 1 ק"מ מהחוף לכיוון הים אז הפיקוד ישחרר את הפתיון הטיסן יונחה לחזור לחוף לנחיתה על כביש השירות. נגלגל את החוט בחוף כך שיהיה מספיק מתוח ואז נמתין למשיכה של הדג מה יהיה אם יהיה - נספר בהמשך

אוריא

New member
ומה אם לדג יש פחד גבהים ?

חשבתם על זה? יש לי כמה שאלות: 1. האם לקחתם בחשבון את המשקל של הדג + המשקולת? 2. האם לקחתם בחשבון שהדג ימות ברגע הנגיעה בהפצצה מגובה רב? 3. מאיפה יש לכם 1 ק"מ חוט? רעיון מאוד יפה וגרדיוזי. אני שומע את הדג צועק הצילו עד לכאן.
אולי נתחיל לתפור מצנחי דגים...

רגע אחד..

רגע.. קודם כל לפי מה שאתה אומר אם אני זורק אבן לים אני פוגע בדג.. ככה שהטענה שלך שהדג ימות פשוט לא נכונה לוגית. עכשיו אףאחד לא יודע מראש מה יהיה משקל הדג שיבוא -לפיכ משקל הדג או משקל המשקולת לא רלוונטיים. 1 ק"מ חוט: על זה לא ניפול. בקיצור רעיון מקסים.

אוריא

New member
לדעתי ...

לדעתי פשוט לא הבנת את הרעיון. על הטיסן הוא מתכנן לשים דג שישמש כפתיון חי. הוא יטיס אותו ללב ים וישחרר. הדג ישמש כפתיון חי. זאת לא משקולת שתפקידה להפציץ דגים בים.

seafox

New member
הפתיון אמור להיות חי?

איך הוא ישרוד קילומטר של טיסה באוויר? ואם הוא ישרוד,אתה חושב שהוא יהיה במצב טוב?

paluta

New member
תוספת עדכון

הפתיון החי יכול להיות גם דג מת הכוונה שהוא ישקע במעמקים שם מסתובבים דגים שמנים הטיסן יכול לשאת משקל נוסף של עד 600 גרם - זה מספיק הטיסן יטוס בגובהה של כ 20 - 30 מטר מעל פני הים או הגלים מה הבעיה בקשר לחוט של 2 ק"מ ??? הניסוי יהיה באיזור הצפוני לאכזיב מאד מוקדם בבוקר לפני שכל המכוניות מתחילות להגיע כל נושא ההמראה טיסה ונחיתה לא אמור לקחת יותר מ 10 דקות גג

ericd

New member
זהירות חבריקו ../images/Emo160.gif

א-חשוב על איך הדג ישרוד את ההמראה.- ב-דג משתולל עלול לגרום להפלת הטיסן ואובדנו. ג-רוח מזרחית עלולה לגרום לחוט לעוף ישר אל הפרופלור (במקרה הטוב יקרע החוט ובמקרה הלא טוב החוט יסתבך במדחף וילך הטיסן). ד- לדעתי הרעיון בכללותו להיט אבל לך על מרחק יותר סביר 200-250 מטר מהחוף יעשו את העבודה . 5- קח בחשבון שאם תתעה בחישוב המרחק ויגמר לך החוט הטיסן יטוס וברגע שיגמר החוט ההתנגדות של החוט תפיל אותו. ו- בהצלחה לכל המשוגעים :)

אדיר. ענק. פנטסטי. אני עפר לרגליך.

כמה שאלות ונקודות למחשבה: 1. אתם הולכים על דג גדול, אז צריך חוט עבה (מינימום 0.7?). זה אומר משקל שהמטוס צריך לסחוב. קילומטר שוקל שוקל. 2. בעיה לא פשוטה - נניח שגליל החוט (רולר?) נמצא על החוף. כאשר המטוס מתרחק מהחוף חלק הולך וגדל מהחוט נגרר במים. זה אומר התנגדות (שאין לי מושג מה גודלה). התנגדות מאיטה את המטוס, ועלולה להביא אותו להזדקרות. אפשרויות להתמודדות: שהמטוס ישא גם את הסליל של החוט, או שהמטוס ימריא מה שיותר גבוה כדי למזער את חלק החוט שנגרר במים. בכל מקרה לשים עין על המטוס ולשחרר אם יש סימני האטה. 3. אם המטוס יכול לשאת, אולי כדאי לשים יותר מדג אחד, כדי להתגבר על הסיכון שהדג ימות/ישתחרר/יקרע מהקרס. 4. עם חוט כלכך ארוך, יש יותר סיכון שהוא יסתבך במשהו בזמן שתנסו לגלול אותו, או כאשר הדג יסחוב את החוט הצידה. אולי כדאי לחבר מצוף מעל הפתיון כדי שהחוט מאותה נקודה עד החוף יהיה עד כמה שניתן "תלוי" מעל הקרקע. כתבת משהו על מצוף קטן. האם לזה הכוונה? 5. איך אתם מגלגלים את החוט? על רולר? 6. אולי כדאי להסתפק לסיבוב הראשון במרחק קטן יותר. נגיד 300-400 מטר. לחכות שעה, ואז ללכת על המרחק המלא. גם עם כל הספקות והבעיות הפוטנציאליות, אין ספק שהרעיון המבריק הזה שווה ניסוי. מתי ביום ה´ אתם עושים את זה והיכן? תהיו מוכנים לקהל ירוק?

paluta

New member
שים לב לתשובה שכתבתי ..

החוט יהיה חוט מסוג דקרון - דק ולא משמעותי במשקלו הגליל על החוף מעוגן על הסלעים במתקן מיוחד עם מיסבים שיאפשר מינימום חיקוח ומקסימום שיוט של החוט בקצה הגלגלת יש עוד 2 גלגלות למתיחת החוט וביטול פיתולים כל הנל מוסיף בקושי 1 ק"ג כוח בעת ההמראה המטוס יתחיל לטוס בגובה של כ 60 מטר מעל פני הקרקע וירד לגובה 20 - 3- מטר מעל פני הים לפני שיחרור הפתיון יש מצוף מהסיבה שהזכרת עשינו ניסוי בשטח פתוח לא בים - לפני שבוע כל המתקנים פועלים טוב יתכן ובאמת נסתפק ב 300 מטר מהחוף נכון לרגע זה הניסוי מיועד למחר ב 0510 בבוקר אולם יתכן שנדחה אותו בשבוע למרות שהסיכוי שזה יתבצע מחר עומד על 85 אחוז אם זה מתבצע מחר אני אדע סופית בלילה בערך בשעה 2100 - אשאיר אז הודעה על כך בפורום - אם אין הודעה אין ניסוי מחר - בכל מקרב ממש לא איכפת לנו אם יבואו צופים לראות ואולי גם לעזור כגע יש לנו מספיק כח אדם לביצוע הניסוי במלואו כולל חסימת הכביש לפרק הזמן שהטיסן ממריא טס ונוחת ישנה רק בעיה קטנה שטרם קיבלתי אישור סופי ( עקרוני יש) מגורמי צה"ל המסיירים בחוף למועד . גלגול החוט חזרה באמצאות ידית בעלת יחס סיבוב גדול דהינו ניתן לגלגל מהר אבל יש גם תוספת של גלגלת במידה וצרכים לגלגל לאט יותר ובבקרה רבה יותר

helpmeplz

New member
רעיון יפה ומקורי, שאלה:

אתה הולך גם בכוונה לדוג? או סתם לראות אם זה עובד?

paluta

New member
הכל למען הדייג

כמובן שזה לשתי הצרכים - לדוג ולנסות גם כן - כל עניין הניסוי נובע מבני שהחליט להמציא אי אילו המצאות למורת רוחם של כמה בפורום ולקורת רוחם של אחרים בשבילי הדייג קודם לכל

paluta

New member
שימו לב !!!

אני מתחיל להצטער שכתבתי על כך בפורום ולכל מי ששלח לי מסר אישי - אני ממש מתנצל משום מה אני לא מצליח לשלוח את תשובתי - אני מסוגל לרשום אבל כשאני לוחץ שלח זה נתקע ולא זז ! - אני מניח שזו תקלה זמנית בכל מקרה תקראו מה כתבתי כבר בוצא ניסוי ראשוני במקום מוסדר (לא בים) - תאמינו לי שהכל ידפוק כמו שצריך כי ניסינו על יבש וגם על רטוב במנחת וזה צריך לעבוד כצת סבלנות אני מבטיח לפרסם הכל בפורום כולל תמונות !

OH MY FUCKING GOD../images/Emo67.gif

I JUST GOT IN THE FORUM AND I CANT BELIVE WHAT I SEE YOU GUYS ARE FUCKING CRAZY BUT I REALY WONDER WHAT WILL HAPPEND GOOD LUCK
P.S. SORRY FOR THE ENGLISH I JUST DONT HAVE A HEBREW KEYBOARD AND THE ONE THATS "ONLINE KEYBOARD" SUCKS

אוריא

New member
you better ...

you beter stop writing the f word, so we wont have to delete your f.. massages ! עד שאתה סוף סוף פה ככה לכתוב? פלוטה מחזקים לך אצבעות. קח מצלמה!

paluta

New member
הניתוח הצליח הפציינט מת .....

אז ראשית אני מה זה מתנצל שלא נתתי עדכון של הרגע האחרון אמש פשוט הייתי כל כך עסוק במשימה של היום שבכלל ברח לי לכתוב שהניסוי מתבצע (התהצע) הבוקר הכל הלך 10 ההמראה השחת הפתיון הנחיתה - דרך אגב השלחנו את הפתיון בערך כ 400 - 450 מטר מהחוף. אבל לא קרה אחר כך כלום - לא אכילה לא נגיסה כלום - נאדה ! גררנו החוט לחוף כ 50 מטר כל 10 דקות וכלום , לבסוף הוצאנו את כל החוט כולל הפתיון בקצה - פשוט או שלא היו דגים שיאכלו או שהם קיבלו אזהרה מראש חבל אבל לפחות הכל טס כפי שציפינו בכל מקרה אנו מתכוונים לעשות זאת שוב אי שם בשבוע הבא או בשבוע שלאחריו אני אתן פרטים מדוייקים

למעלה