ניסוי מרתק, נסו בעצמכם

ניסוי מרתק, נסו בעצמכם

ראשית משפט הבהרה. על מנת לצאת למסע הזה, שיארך כמה דקות בלבד, עליכם לשחק על פי הכללים. הכללים, אגב, פשוטים מאד וכל מה שאתם צריכים זו טיפה של משמעת עצמית. אין כאן מישהו שישגיח עליכם. המגרש רק שלכם. (הטקסט רשום בלשון זכר מטעמי נוחיות בלבד). זה הכול. מוכנים? כניסה לכתובת שתופיע למטה תביא אתכם (בהנחה שיישומי הג'אווה עובדים בדפדפן שלכם) לדף עם מסך וידיאו קטן, וחץ ירוק בתחתיתו, עליו תצטרכו ללחוץ כדי להריץ את הסרט. בסרט הקצר תראו חבורה של נערות ונערים לבושים בחולצות שחורות או לבנות, המשחקים בשני כדורים. המשימה שלכם היא לספור כמה פעמים מוסרים את הכדור בעלי החולצות הלבנות. זה לא מסובך. רק זכרו! ספרו רק את המסירות של המוסרים הלבנים. כשהסרט ייגמר, זכרו את המספר ובשום אופן אל תריצו את הסרט יותר מפעם אחת (שומרים על הכללים, זוכרים?) קדימה! *צאו לדרך. עם סיום הסרט רשמו את המספר שספרתם, והמשיכו הלאה על ידי לחיצה *כאן. לכל מי שצפה ורוצה להגיב תשתדלו לא לגלות את הפנץ לין כדי לא לקלקל לאחרים. אולי אחר כך יתפתח דיון, מי שמעוניין יש גם קישור לסדרת הכתבות שמשם זה נלקח, מרתק ובעיקר מרחיב את תשובתי (לדעתי) לטלינגיט "זהו מעגל סגור" ובהמשך לטשטושה "המעגל הסגור" תהנו.

טשטושה

New member
שבת שלום אבי בכר,

המתנתי בסבלנות רבה, אני אמנם מכירה את הניסוי החביב הזה אבל היה נחמד להזכר ולהתנסות שוב (באמת שווה למרות ההמתנה הארוכה). הפנת לכתבה שתרחיב את עמדתך בענין המעגל הסגור משרשור אחר - אשמח אם תנקוב בשמה של הכתבה מבין אלו המופיעות ע"מ לחסוך בזמן ולהנות מתוך בחירה מהפנאי העומד לרשותי
שבת ברוכה,

זהו מאמר אחד בעצם

שחולק ל 5 חלקים (החמישי עדיין לא פורסם) הכותב מוביל למה שהוא מכנה "המציאות הפנימית" (או בשם בעל נופח מדעי יותר "תת מציאות מוגבלת מידע") אותה מציאות בה אנו חיים (בראש שלנו) שמונעת מאיתנו לראות (במובן הרחב) דברים מסויימים. זה ההקשר שמצאתי לעיניין המעגל הסגור.

טשטושה

New member
קראתי את המאמרים אבי...

לא הצלחתי להגיע לאותן תובנות כמוך, סביר להניח שהקונוטאציות שלנו פועלות אחרת - אשמח אם תראה את הקו המנחה שחיבר אותך. תודה,

ענית בתוך שאלה

לא חשוב למה אבל עובדה היא (כדברייך) שהקונוטציות שלנו אחרות , ואני אומר אנחנו תופסים את העולם אחרת פשוט כי זה טבע האדם, כל אחד והמעגלים הסגורים שלו. במאמר הכותב מרחיב בעיניין בדוגמא עם ניסוי המוח בצינצנת הקושי לצאת מהמעגל הסגור הפרטי נובע באופן מסויים כמו הקושי של המוח בצינצנת להבין שיש עולם מחוץ לצנצנת, ואולי יותר מזה להבין שבכלל יש צנצנת ושהיא מכילה את המוח. רק משהו מחוץ לאותו מעגל סגור או צנצנת יכול לעורר את המודעות שלנו לעיניין. הסרט מטריקס הוא יופי של סרט בהבט הזה

טשטושה

New member
נו,, הוספת נדבך חשוב -

כי אני ומטריקס זה ממש לא סמביוזה לא הצלחתי להנות מהסרט הראשון וודאי לא מההמשך... תודה על התשובה, אהבתי לקרוא את הלך המחשבה.

tlingit

New member
נשמע מסקרן מאד

אך אני אצטרך להמתין ליום ראשון כדי לצפות... כבר אמרתי שאני סקרנית מאד מטבעי?

tlingit

New member
אוקי ../images/Emo6.gif סוף סוף מצאתי רגע פנוי

אכן חביב ומשעשע

למעלה