ניסוי שנועד לכישלון

ניסוי שנועד לכישלון

עשו ניסוי בפינלנד לתת למובטלים 500 יורו לחודש משך שנה כדי לסייע להם כלכלית, כדי שיוכלו לחפש עבודה בלי לחץ.
ברור שהניסוי נכשל, כי מי שהתרגל לבטלה, לא ייחפש מקום עבודה.
https://news.walla.co.il/item/3218034

ניסוי דומה היה ביוון לפני כשנתיים.
נבחרו מובטלים במספר מסויים בכל איזור, שולמה להם משכורת של 600 יורו לחודש, לא בחינם אלא תמורת עבודה במשרה ממשלתית שהתאימה לכישוריהם.
מסתבר כמובן, שמה שענין אותם זה הכסף ובשום אופן לא העבודה, והניסוי בוטל. והם חזרו להיות מובטלים...

בישראל מצב המובטלים הוא דומה כיוון שכל אחד חושב שהוא מתאים להיות מנהל עם כל ההטבות ובמקום עבודה לא יותר רחוק מחמש דקות מהבית ובמשכורת עתק, אחרת, הם לא מוכנים לעבוד.

מי שאשם זה מי שאחראי על התעסוקה.
כל מי שמובטל צריך לקבל כל עבודה שיתנו לו החל מבנין, תידלוק, ועד שטיפת חדרי מדרגות ושטיפת כלים.
מי שלא יעמוד בקריטוריונים או שיתנהל באופן שיזרקו אותו ממקומות העבודה אליהם הופנה, יאבד את זכותו לדמי אבטלה.
יוצא מהכלל מי שמוכח רשמית שאיננו מסוגל לעבוד.
הציבור איננו צריך לפרנס פרזיטים, כולל חרדים למינייהם.

לגבי החרדים, מי שמסרב לשרת בצהל לפי תנאי צהל ובלי שום התערבות דתית, יופעל נגדו ההליך של טיפול בעריקים, ויחד עם זאת ייאבד את כל זכויותיו כאזרח, החל מהשתתפות בבחירות, קבלת רשיון נהיגה, החזקת רכב על שמו, ביטול הפטור מתשלומי מיסים ואחרים, טיפול רפואי ציבורי וכדומה.

אבל כמו שהמצב הפוליטי במדינה, זה לא יקרה לעולם, והפרזיטים ימשיכו לשתות את דמם של משלמי המיסים.

מינהר

New member
למרבה הצער זה המצב.

ובעניין אחר- אני קוראת במוסף הארץ, שמיסטיקנים חוזים, שנתניהו יעשה עיסקת טיעון, ויעזוב את השלטון, ויחזור בעוד כשבע שנים כנשיא. ובנט יהיה בראש הליכוד. עדיף כנראה על שר תחבורה כושל, שנמצא בראש הרשימה שם.

הדסהש1

New member
בו'קר אור אני יודעת שלאחרונה אני סובלת יותר

מלחץ דם בגלל מעשיו של נתניהו ובנו שחושב את עצמו לנסיך מרחוב בלפור..עד היכן אפשר לסלוח לו על הפוסטים שהוא כותב בלי מחשבה.
הוא יצא בפוסט עוןד לפני שקברו את הבחורה שנרצחה ביער בירושליים
עם תאורים מזויעים שאנני יודעת מהיכן הוא שאב את הידיעות
שיש עליהם צו איסור פירסום..אבל לו הכל מותר ולא אמרו ולא לקחו אותו לחקירה דבר שהיו עושים לאדם מן השורה.. ולא שמענו מאומה מהוריו...זה הורג אותי במלא מובן המילה..

יוליקה

Member
מנהל
לא רוצה לאחל לך רע

אבל המשפחה מבלפור עוד תעשה לנו לחץ דם גבוה הרבה פעמים!!
הקיסר עוד לא שלף מהכובע את כל השפנים שיש לו עד הגשת הרשימות
ועד הבחירות...

בשורה התחתונה: נתניהו לא הולך להפסיד, המדינה והציבור,אוהו...

כיוון שהשמאל ממשיך להסתכסך בינו לבינו וכל כלומניק רוצה להיות הראש, לא נראה שיצליחו להתרומם, ונתניהו שהוא דיקטטור חסר עכבות לחלוטין, יתן לחרדים עוד ועוד העיקר שיהיו איתו, וכך ליתר המפלגות הדתיות, ומי שיסבול זה הציבור - מהדתה מוגברת ומשחיתות שתעלה לגבהים נוספים.

ופעם צחקו על רפובליקות בננות..... אצלנו נעשה רע יותר, חוץ ממעשי רצח, אבל לך תדע, עם האוכל בא התיאבון.

לגבי נתניהו הבן, אצלנו אומרים "הכל זה מ-7 שנים מהבית"
כל אחד גדל לפי החינוך שקיבל, וזה החינוך שלו וזה ילך ויחמיר.
אגב יש שני מקומות שמורים ברשימת חברי הכנסת עבור ראש הממשלה, אז זו השמועה על הבן שלו, הבן יירש את אביו כמו בכל מדינה טוטאליטארית ???

יוליקה

Member
מנהל
התחילו אצלנו רעמים וברקים

גשם יורד כבר מהבוקר... הגלבוע "אל טל ואל מטר עליך ושדה תרומות..."
מוצף בגשם בשוטף!!

יוליקה

Member
מנהל
אני מסכימה עמך לחלוטין

ברגע שמפוטרים מהעבודה או אפילו מתפטרים ומקבלים דמי אבטלה,
הם מסרבים לקחת כל עבודה שמציעים להם, שנופלת מהמשרה שהיתה להם.
כל מנהלי ההיטק מחפשים משרה שתתאים לרמת המשרה שהיתה להם...
חתני כבר מובטל מספר חודשים... מקבל דמי אבטלה... ניסה מספר עבודות
בתחום המוסכים בו היה מנהל השיווק עם משכורת גבוהה...
המשכורות שמציעים בתחום הם משכורת של מתחילים בין 5-7 אלף ש"ח...
יש לו שלושה ילדים לצאת ב-6 בבוקר מהבית ולחזור אחרי 10 שעות עבודה
תמורת סכום כזה גם כשאשתו עובדת אי אפשר להחזיק בית...
גם בתי, כשעזבה את תחום ההפקה עם משכורת יחסית גבוהה, נאלצה לרדת
ברמת השכר כשמצאה עבודה חדשה... כשיש שכר דירה בכ-4000 ש"ח,
לא נשאר הרבה ממה לחיות...

אני עדיין בעניני לחץ דם, הייתי אצל הרופאה

והיא הוסיפה לי כדור, אמרה שכנראה שהכדור שאני לוקחת לא מכסה את 24 השעות, למה אני משתפת אתכם...... פשוט על מנת שתדעו שיש פתרונות לחלק מהבעיות הבריאותיות.

יוליקה , ביתי גרה ביפו , ושלמה 4,5000 ש"ח שכר דירה .

שזה אומר לזרוק כל חודש 4,5000 שח . חיפשה ומצאה דירה קטנה בבת ים , רק 2 חדרי שינה. הם עם ילד אחד . אזור לא מי יודע מה , בנין ישן , אבל מקום מרכזי , שפע חנויות ואוטובוסים , הקיצקץ , נוח . עזרנו לה בכמעט 400.000 ש"ח. כעת משלמת חצי הסכום למשכנתא . אם יהיה עוד ילד יצטרכו להחליף דירה . היא אומרת שיש לה הרבה חברים שההורים אינם יכולים לעזור , ולכן אינם יכולים לקנות דירה .
אני מאמינה שכשחתנך יסים את מכסת חודשי דמי אבטלה , יתחיל לעבוד , כי אי אפשר לחיות ממשכורת אחת . 5/6 אלף ש"ח זה יותר מכלום .

יוליקה

Member
מנהל
הבנות שלי גרות בגבעתיים

אחת ליד השניה, לבת הקטנה יש דירה משלה,
והבכירה גרה בשכירות... בשנה הבאה הילד ילך לכיתה א'
וכך שלושת נכדי ילכו לאותו בית הספר.
בתי עובדת ברמת השרון, ולא מוכנה להתרחק...
4000 ש"ח שכר דירה בגבעתיים זה ממש לא הרבה...

מינהר

New member
נכון, יוליקה. לא הרבה בשביל גבעתיים.

אצלנו משלמים 4500 בשביל 3.5 חדרים עם מעלית וחניה, אבל דירה קומפקטית.
אני מאחלת לחתנך למצוא עבודה בסכום יותר משמעותי. אין לכם קשרים ברשות הנמלים, הרכבות או באגד, דן?

לנו יש דירה ברמת גן שאנחנו משכירים

בבנין של רבעיות , 2 חדרים והול משכירים אותה ב-4.200 ש"ח לחודש לפני כמה דקות השוכר צילצל אלינו שהוא רוצה לעשות איזה שהם שיפוצים בדירה, עוד לא יודעת מה, נשאלת השאלה אם במצב כל שהוא הוא לא יהפוך לדייר מוגן, זה מפחיד אותי, הם כבר בדירה 4 שנים עם 3 ילדים ורוצים בטח לחתום חוזה ארוך טווח, אצטרך להתיעץ עם עו"ד.

יוליקה

Member
מנהל
הבת שלי גרה בגבעתיים בדירת 3 חדרים

שכר הדירה שהיא משלמת נמוך יחסית כיון שבסמוך לבנין שלה
ניבנה קומפלקס ענק של בנין... הבניה מאד מפריע לאיכות החיים...
הבניה היתה אמורה להסתיים בינואר, אבל אין צפי לסיום...
כשתסתיים הבניה בעלת הבית שלה תעלה את השכ"ד.
היא מחפשת דירה חלופית אבל שכ"ד בשמים בין 5-7 אלף ש"ח
היא מחפשת רק באיזור שהיא מגוררת כעת כדי שיהיה קרוב לבית הספר
אבל היא לא תוכל לעמוד ברמה כזאת....

יוליקה

Member
מנהל
הנה תראו כמה טוב כשגרים קרוב אחד לשניה

מסיבת פיג'מות של ארבעת נכדי

מינהר

New member
הנה אווזים שצילמתי היום ברחבה ליד

היכל התרבות. גם לפני שנה הם בקרו פה.

שכר דירה שלנו 1.300 לחודש בחולון.

אמנם זו דירה של עמידר, אבל אנחנו מוגנים כיוון שזו דירה של המשטרה בעברה, שהועברה ע"י מנהל מקרקעי ישראל לידי עמידר (אני גר פה מ-1972).

ע"פ החוק אסור להם להעלות את שכר הדירה ביותר מ-50 שקל לחודש כל שנה.
כשהתחלנו זה היה 70 לירות...

אני נחשב דייר מוגן כיוון שזה מעל 7 שנים, ורק בית משפט יכול להוציא אותי, וזה כמובן לא יקרה לי בגיל 73 גם כיוון שאני לא מפר את החוזה (הפרה למשל- להרוס את הדירה, להציק ולהטריד את השכנים וכדומה).

למעלה