ניסור בעץ אורן

ori187

New member
ניסור בעץ אורן

שלום, אני חדש בעסקי הנגרות וזקוק לעצה אני סטודנט (ומן הסתם לא עשיר במיוחד) ועל מנת לחסוך בעלויות בניתי לעצמי בסיס למיטה (חסך לי בערך 300 שקל). השתמשתי בעץ אורן ואין לי תלונות על המיטה בכלל.. אבל יש לי בעיה קטנה, כשניסרו לי את העץ במחסן העצים (עם מסור חשמלי די גס) בקצה של כל קרש נשארו לי שבבים כאלה על העץ אני בטוח שלאנשים בפורום הזה יש ניסיון וידע והייתי רוצה לדעת איך אני יכול לנסר עץ אורן בלי שיהיו לי שבבים בקצה ? הייתי רוצה לדעת אם יש שיטות מיוחדות או מסור ספציפי שאתם ממליצים עליו ? תודה רבה

בהצלחה

בתור נגר מתחיל אולי רק ג'קסו יש כמה שיטות שיעזרו לך: 1. תוסיף חתיכה של חומר דק בצד שמוציא שבבים כמו דיקט - תראה שהשבבים יוצאים רק למעלה (או למטה במסור R רוורס-השיניים הפוכות ופונות כלפי מטה) 2. כשאתה מסמן עם זוית את מקום החיתוך.תעבור עם סכין יפנית על הקו כמה פעמים.

yulevi

New member
איזה כלים יש לך? ותמונה תעזור מאוד

האם אלו שבבי ניסור או שכל אזור הניסור מנוסר בצורה גסה,עקרונית זו תופעה ידועה באורן כי העץ רך ובעל צפיפות נמוכה

knappertsbusch

New member
בעץ אורן זה קצת בעייתי

אפשר להקטין את מידת ה"שבביות" אם מכסים למשל את קו החיתוך במסקינג-טייפ לפני החיתוך. גם אז כדאי לשייף את הקצה עם נייר שיוף ו\או מקצוע, לבצע "שבירת פינות".

ori187

New member
תמונות של העץ

צירפתי פה תמונה של העץ עשיתי שימוש במסור גרונג תעשייתי של מחסן העצים שקניתי ממנו את עץ האורן צירפתי תמונה אחת של "צד היציאה" ממנו יצא המסור ניתן לראות כי יש שבבים רק בצד היציאה אם יש למישהו המלצה על מסור גרונג שלא גורם לשבבים כאלה או שיטה כלשהי זה יעזור לי מאוד תודה רבה ותודה לבחור שהציע את השיטה עם המסקנטייפ אבל אני צריך שיטה שאני יוכל לעבוד בה ביעילות בהרבה ניסורים

yulevi

New member
פתרון

יכול להיות שילוב שהתנסיתי בו להב 60 שיניים במסור הגרונג,ועטיפת אזור הניסור בסרט הדבקה

Ron 99

New member
קיבלת תשובה מלאה משחר - מספר השיניים

במיקרה זה לא יעזרו הרבה. בנוסף להמלצות המצויינות של שחר, תוכל גם להדביק מסקינג טייפ.

ori187

New member
חוסר הבנה קל

. תוסיף חתיכה של חומר דק בצד שמוציא שבבים כמו דיקט לא הבנתי מה זה אומר להוסיף חומר דק ? כאילו לחבר דיקט בצד עם השבבים ולנסר גם את הדיקט או לחבר את זה עד לקו של הניסור בלי לנסר את הדיקט ? אם מישהו יכול להביא לי דוגמא עם תמונה זה ממש יעזור תודה רבה

Ron 99

New member
פשוט תניח את העץ שאתה רוצה לחתוך

מעל דיקט ותנסר את שניהם ביחד: הדיקט יתמוך באורן בזמן החיתוך ולא יקרע. השבבים נוצרים מזה שהעץ ניקרע.

ori187

New member
תודה

אוקי אני ינסה את זה תודה רבה לכל מי שענה

למעלה