ניסור לבנים

vlan

New member
ניסור לבנים

שלום לכולם, החלטתי לצפות קיר בלבני שמוט (לבנים אדומות) - והשגתי כמות די נכבדת ממפעל שעסק ביציקות ופירק את התנורים שלו. אני מעוניין לנסר אותם - השאלה אם מישהו יכול להמליץ היכן אפשר ?

uvls

New member
כיוון

ציפוי קיר באבן מקובל לעשות באבני חיפוי, להבדיל מאבנים לבניה. טרקוטה או שמוט לחיפוי מגיעים (בדרך כלל) במידות 20X10, ובעובי 2.5 ס"מ. אם הלבנים שיש לך הם לבניה, מסיביות, (אגב, מה העובי?) הרי שניסור הוא אכן הכרחי. לדעתי תוכל לבצע את העבודה בכל בית מלאכה לאבן או שיש, שם ישנם מסורים מתאימים. אין לי מושג כמה זה יעלה, אבל זה עלול להתקרב למחיר של אבני חיפוי חדשות. בכל מקרה, מעניין לשמוע איפו עשית את זה ואיך זה הלך. נראה לי שלבנים שעמדו בתנור שריפה כל כך הרבה זמן נעשו פריכות, כך שניסור עלול לפורר או לשבור אותן. אבל כאן אתה כבר צריך דעה של בעל מקצוע בתחום. בהצלחה.

vlan

New member
מידות ועוד

אכן המידות שציינת דומות לאבנים שיש לי מלבד העובי שהוא 7 ס"מ, בחיתוך עם דיסק יהלום זה הלך יפה, באמת אבנים שנלקחו מהתנור עצמו פריכות יותר וחיתוך לא מדוייק פשוט מבקע אותם, ובאמת צריך לבחור את האבנים בקפידה. מכיוון שמדובר בכמות לא קטנה העבודה שדורשת פתרון יותר "תעשייתי". אני בהחלט פניתי למספר בתי מלאכה שעוסקים בשיש ונתקלתי בסירוב. אשמח לקבל עוד עזרה.

למעלה