ניסטאגמוס מולד

קשקה

New member
ניסטאגמוס מולד

שלום! אני מחפשת חומר מחקרי חדש בנושא ניסטאגמוס מולד (לא אלביניזם). קצת הלכתי לאיבוד בחיפוש ברשת ככה שאם יש איזשהו מכון מחקר מוכר,מרפאה שמתמחה בנושא (לא רק הארץ) אני אשמח לדעת ולקרא עליהם. תודה רבה קשקה

ניסטגמוס

שלום ותודה על שאלתך. יש התקדמות מסוימת במחקר הניסטגמוס המולד בעיקר לגבי בסיסו הגנטי, אך מעשית אין פריצת דרך לגבי טיפול. אני מצרף שם של מאמר משנת 2002 בו יש תאור של המחלה וחומר יחסית עדכני בנושא. Motor and sensory characteristics of infantile nystagmus. Br J Ophthalmol. 2002 Oct;86(10):1152-60. ניתן לקבל מאמר זה בספריה הרפואית של ב''ח איכילוב. כמו כן, אם תוכלי לתת לי פרטי רקע נוספים ושאלות ספציפיות אוכל לענות לך באופן יעיל וממוקד יותר. בברכה ד'ר אורן מן

קשקה

New member
קצת באיחור.....

תודה רבה על תשובתך!!! את המאמר מצאתי באינטרנט,רק בתור כותרת-לא הצלחתי למצוא גם התוכן...,בכל אופן,העניין שלי הוא פחות בסיבות וברקע למחלה (האמנם גנטי,אגב????) אלא יותר בדרכים לשפר ולהקל את איכות חייהם (כלומר את איכות הראיה כמו גם החדות...) של הנסטאגמים.לספריה המצויינת של איכילוב לצערי לא אוכל להגיע בקרוב כי אני מתגוררת בחו"ל . אם במקרה אתה מכיר איזשהו מומחה בעל שם עולמי בתחום,או אם קראת לאחרונה חומר חדש בנושא אני אשמח לקרוא על כך . שוב תודה רבה קשקה

למעלה