ניסיון " בעבודה" על 4 השאלות

יעלי03

New member
ניסיון " בעבודה" על 4 השאלות

הורדתי מהאינטרנט את השאלות מהמאמר של ארנינה קשתן על דרך "העבודה"וניסיתי לענות עליהן אבל נתקעתי ואני לא מבינה איך אני אמורה לעשות את שלב ההיפוך. לדוגמא- ניסיתי לעבוד על בעיה שיש לי עם בעלי.לפי השאלות לדוגמא שמצאתי באינטרנט. 1). מי מכעיס, מאכזב או מבלבל אותך ומדוע? מה את/ה לא אוהב/ת בהם? אני כועסת על בעלי כי הוא לא משתף איתי פעולה בניהול התקציב המשפחתי. אני רוצה שהוא יעבור איתי על ההוצאות החודשיות ושיבדוק איתי איפה אפשר לקצץ בהוצאות שיש לנו. 3)בעלי צריך לבדוק ביחד איתי איפה ובמה אנחנו יכולים לקצץ בהוצאות כדי לחיות עם התקציב המוגבל שיש לנו. 4) אני צריכה ממנו שיתוף פעולה בניהול התקציב כדי שביחד נוכל להתגבר על הקשים. 5) הוא בורח, מתעלם, מתנתק מהתמודדות עם המצב. 6) אני לא מוכנה שהוא ישאיר אותי להתמודד לבד עם המצב הכלכלי וההוצאות הרבות שיש לנו. עניתי על השאלות ומה הלאה איך עושים את ההפוך שארנינה או ביירון קטי מדברים עליו.

מקוצר זמן רק כמה טיפים

על פי NVC שום דבר לא מכעיס, מאכזב או מבלבל אותך. אלא: כש-X עושה Y, אז את מרגישה כעס, אכזבה, בלבול. אולי זה נראה לך אותו הדבר, אולי זה נראה לך קטנטנוניות, אבל זה כל ההבדל בעולם: על רגשות מדברים בגוף ראשון, ועל פעולות מדברים בגוף שני או שלישי. אני כועסת על ... לא טוב. כשהוא עושה X אני מרגישה כעס. הוא לא משתף אותי... לא טוב. הוא עושה כך וכך. בעלי צריך... לא טוב. אף אחד לא צריך כלום. אלא: אני מבקשת שנשב יחד על תקציב המשפחה. אני צריכה ממנו... לא טוב. אלא: הצורך שלי הוא שליטה טובה יותר בתקציב. לכן הבקשה שלי ממנו היא: להבחין בין הצורך שלך ובין מי או מה יכול לספק לך את הצורך הזה זאת אמנות גדולה. אם את מזהה את הצורך שלך בשליטה על התקציב, את יכולה למצוא עשרים דרכים קטנות וגדולות להתחיל לטפל בצורך הזה. הבקשות שתבקשי מבעלך יכולות להיות חלק מהדרכים האלה. הוא בורח, מתעלם ומתנתק .... רע מאוד. אלה לא פעולות. אלו הכללות מלאות שיפוטים שליליים וכבדים, המון פרשנות. במושגים של NVC - המצלמה לא יכולה לצלם אותו מתעלם. אז מה היא כן יכולה לצלם? מה בדיוק הפעולות שהוא עושה? למשל: הוא קונה בכרטיס אשראי בלי לקבוע מראש גבול עליון של הוצאה. הוא מזמין ארוחה משפחתית במסעדת יוקרה. הוא מזמין טיסה להונולולו בתשלומים. אני לא מוכנה... רע מאוד... מה תעשי עם זה שאת לא מוכנה? אין לזה משמעות חוץ מלהתעצבן, לכעוס, לריב. ... לכן אם את רוצה להתחיל להתקדם לפי השיטה, את צריכה לקחת את כל המידע הזה ולשפוך אותו לארבע מגירות מדויקות מאוד. א. רגשות אני מרגישה --- כעס, תסכול, חרדה, בלבול... וכו'. (ולעולם לא -- אני מרגישה ש...) ב. צרכים יש לי צרכים שלא באים על סיפוקם: שליטה, שיתוף, כבוד, התייחסות. ג. הפעולות שקשורות למאזן הצרכים שלי מעשים ודיבורים. רק פעולות שאין עליהם ויכוח. תצפית ללא שיפוט וללא הכללות. ד. הבקשות. אני מבקשת שתעשה את הפעולה הזאת. השימוש הלשוני כאן הוא טכני מאוד, והוא צריך להיעשות בדייקנות רבה. ואז מתחילה המהפכה. תנסי. תחזרי אלינו זה

יעלי03

New member
לנחליאלי : ניסיתי לענות על השאלות

מתוך דף ה"עבודה"- לפי השיטה של ביירון קטי, מהמאמר של ארנינה. אנסה לתת קישור לשם. את הכללים של התקשורת המקרבת אני כבר מכירה די טוב ולא ניסיתי הפעם לדבר לפיה. מכוון שארנינה מפרסמת שהיא מרצה במיתרים על השיטה של ביירון קטי וראיתי גם את השם של יעל שם, אז חשבתי שאנסה ללמוד את השיטה דרך האינטרנט. אבל אני רואה שהן לא ממש מגיבות להודעות בפורום הזה בזמן האחרון, וחבל.... יעל http://www.ima-adama.co.il/know_yourself/awareness/awareness_arnina_kashtan1.htm

היי יעלי ../images/Emo13.gif

איזה יופי להגיע לפורום ולראות הודעה בנושא של ביירון קייטי. כרגע חזרנו משלושה ימים מרוכזים של תקשורת מקרבת ולכן התעכבה תשובתי. צר לי אם נוצר הרושם כי אין אנו מגיבות להודעות - לפעמים יש תקופות בהן אנחנו נתונות בעומסים כבדים של עבודה, אבל מישהי מאיתנו נכנסת לפורום לפחות אחת ליום, ועכשיו כשהסופשבוע המרוכז מאחורינו, ועד הפיק הבא - אנחנו כאן בשמחה לטפח את המקום הזה. לשאלתך - ה"עבודה" של ביירון קייטי מורכבת מ-4 שאלות והיפוך. מה שהכי חשוב הוא למצוא את המשפט המתאים ביותר לעבוד איתו. הוא מתאים אם הוא משמעותי לך, ואם הוא מספיק פשוט וקצר. אם תרצי לכתוב כאן על איזה משפט עבדת בנוגע לבעל שלך נוכל לנסות לראות אם אפשר קצת לעבוד עליו ו/או לעשות אותו כפי שהוא. אם את רוצה - אני גם יכולה לשלוח אלייך ספרון קטן בדואר שעשוי קצת להקל עלייך בביצוע העבודה. שלחי אליי במסר את שמך וכתובתך ואשמח לשלוח אלייך את החומר. האם עניתי לך תשובה מספקת לבינתיים? ערב נעים,

היי יעלי

מציעה לך לקרוא את אחד מספריה של ביירון קייטי "לאהוב את מה שיש" או את "אהבתך נחוצה לי- האם זו האמת?". יש בספרים הללו דוגמאות להרבה דיאלוגים מפורטים בין ביירון קייטי לאנשים אתם עשתה את ה"עבודה". בינתיים אני אנסה לעזור- מה שהבאת כאן אלו 6 שאלות המיועדות לעזור לך לנסח באופן ספציפי את ההצהרות (אמונות, מחשבות), אותן יש להפוך בסופו של דבר. אבל לפני ההיפוך יש לענות על 4 שאלות לגבי ההצהרות שניסחת: 1. האם זו האמת? 2. האם את יכולה לדעת בודאות שזו האמת? 3. איך את מרגישה ומתנהגת כשאת מאמינה למחשבות האלו שכתבת? (לענות בפירוט בכתב) 4. איך לדעתך היית מרגישה ומתנהגת אם לא היית מסוגלת לחשוב את המחשבות האלה? (נסי לדמיין את עצמך ואת חייך ולכתוב) ורק לאחר מכן, לאחר שענית על 4 השאלות הללו לגבי כל הצהרה בנפרד, צריך לבצע את ההיפוך, גם כן לגבי כל הצהרה בנפרד. לא הבנתי מתוך דברייך אם כבר ענית על 4 השאלות הללו לגבי כל הצהרה והצהרה. אם לא, חבל שתעברי ישר לשלב ההיפוך, כי אז התהליך יהיה פחות יעיל. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בצורה ברורה, זה לא פשוט במדיה הזו. אם אוכל להיות לעזר נוסף- אשמח. מיקי

יעלי03

New member
בוחרת לצמוח תודה על ההכוונה ../images/Emo24.gif

אכן אנסה לענות על 4 השאלות לגבי ההצהרות שניסחתי כפי שהצעת ואראה לאן זה יביא אותי. אני כבר מבינה שזה לא קל אבל בכל זאת אנסה. תודה יעלי

למעלה