ניסיון לבנות כלי תעופה

JackSoul

New member
ניסיון לבנות כלי תעופה ../images/Emo160.gif

לפני כמה שנים עיצבתי במוחי כלי טייס כלשהו שמורכב מפדלים שמניעים רוטור עליון (כמו של מסוק) ומונעים מכוח ההינע של הפדלים בלבד תוך יצירת כוח גבוה מהכוח שהרגליים יכולות לייצר. כך נוצר מצב שהכוח שאנחנו מייצרים כנראה יישמר באיזו סוללה (או משהו כזה) שתצבור את הכוח הלא מנוצל והכלי הזה יוכל לטוס בגובה לא רב כל כך אבל איכותי מספיק בשביל להנות ולהשתמש בו בצורה רצינית ל"ריחוף" ממקום למקום. הרעיון הראשוני לא היה להשתמש בסוללה או משהו כזה, אלא פשוט להשתמש בכוח שיש לנו ברגליים להנעת הכלי הזה. אני בטוח שיש אפשרות להמיר את התנועה הסיבובית של הפדלים לתנועה הסיבובית הייחודית של הרוטור. אני פשוט לא יודע איך ואיפה להתחיל ואני לא יודע איך רוטור של מסוק פועל. (איך הוא מרים את המסוק, איך פונים לצדדים ואיך מאיטים את מהירות הטיסה). מי שמבין/ה באחד או יותר מהנושאים שאני מדבר עליהם, או יכול/ה להפנות אותי למקורות בספרים או משהו דומה - אני אשמח מאוד אם תיצרו איתי קשר במייל שלי : [email protected] או בטלפון : 231677 - 052 שמי שגיב מחכה בקוצר רוח לעזרה, תודה מראש.

היי שגיב..

אינני רוצה לאכזב אותך, אבל בניית כלי טיס מונע בכוח אדם בלבד כבר נוסה מספר פעמים, ללא הצלחה מרובה. כמובן, זה לא אומר שהדבר בלתי אפשרי... לפני מספר שנים כמה מדענים בארה"ב (אני חושב..) עשו הרבה חישובים על הפקת אנרגיה אנושית והמרתה המירבית של האנרגיה הזו לדחף- הכח שמניע כלי טיס. לאחר מספר שנים הם אכן בנו כלי טיס, שנראה כמו דאון גדול עם הגאים מקדימה ומדחף Pusher גדול באחורית כלי הטיס. הבעיה הייתה, שאמנם ניתן היה להניע את הכלי בעזרת פדלים, אך מאזן האנרגיה היה גבולי כ"כ, שהיחידי שהצליח להטיס אותו הוא ספורטאי אופניים מקצועי שנשכר לצורך העניין. למען הצדק, צריך לציין שהכלי הזה אכן טס למרחקים לא רעים (נדמה לי שאפילו טסו איתו מאנגליה לצרפת בטיסה נמוכה ואיטית מאוד), אבל אחרי כל טיסה כזו הטייס/ספורטאי היה "סחוט" לגמרי.. זה מה שאני יודע על הנושא. פרט יותר מה אתה רוצה לעשות, ואראה אם אוכל לעזור לך במשהו..

למעלה