ניסיון לברר מידע...

Pete Best

New member
ניסיון לברר מידע...

היום יצא לי לשמוע הרבה מסבתי ניצולת השואה, וזאת הייתה הזדמנות נדירה, כיוון שהיא מעולם לא דיברה על השואה. היא סיפרה שהיא הגיעה מסטו-מרה לאושוויץ בערך מפסח 1944 ועד אמצע החורף, אז הועברו לברגן בלזן ברכבת (היו ברכבת נשים חולות). בברגן בלזן היא סיפרה על תנאים נוראיים, שישנו על הרצפה, כשהיא חולה בטיפוס, ויכלה לראות לידה על האדמה את הכינים מטיילות בין כולם... באושוויץ היא עבדה במפעל, שם היא תפרה חגורות בד לכדורי-תחמושת. אני רוצה לדעת באיזה מהמחנות באושוויץ היא הייתה, באיזה מפעל, פרטים יותר מדוייקים על הנשים שעבדו שם באושוויץ, ומתי הועברה לברגן בלזן... אשמח אם מישהו יודע יותר פרטים על המידע שנתתי... אלעד.

Pete Best

New member
ואם יש רשימות של הניצולים מאושוויץ וברגן בלזן

אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא רשימות כאלה, אני אשמח לקבל

ישרון

New member
נסה לפנות למוזאון אושוויץ

למוזאון אושוויץ יש אתר אינטרנט והוא פתוח לפניות הציבור אמנם חלק לא מבוטל מאלו שהיגיעו בשעריו לא נירשם במיוחד בתקופה עליה אתה מדבר -שואת יהדות הונגריה שכן סאטו מארה סופחה להונגריה הגדולה באותה העת ואנשי האזור הוגלו לאושוויץ יחד עם ערי השדה של הונגריה במאי 44

iwit

New member
ארכיון באד ארולסן

מחזיק מידע מהסוג הזה. אפשר לחפש מידע מהארכיון ביד ושם ובבית ווהלין (בספרייה אני חושבת). בנוסף - www.jewishgen.org חפש את שם המשפחה, ובקטגורית חיפוש - holocaust records יש שם כמה מאגרים רלוונטים.

למעלה