ניסיון לטפל בבעיה בלי טיפול משפטי ...

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
ניסיון לטפל בבעיה בלי טיפול משפטי ...

מדובר בהרעת תנאים ברורה. שלום לכם! בעלי עובד במקום עבודה מסוים כבר תקופה די ארוכה. תחילה הוא עבד שם 4 שנים, לאחר מכן פוטר והיה מובטל תקופה ארוכה, ואז הם שוב חפשו עובד וחזר אליהם. כשנה לאחר שחזר לשם, מכר מקום עבודתו את המחלקה שלהם לחברת אאוטסורסינג, רשמית פיטר את כל עובדי המחלקה והם הפכו לעובדים של חברת האאוטסורסינג. בתחילה הם עבדו באותם תנאים ובאותו שכר כמו בחברה המקורית. אבל כעבור חצי שנה, בשיטת הסאלמי התחילו לקצץ להם במשמרות. כעת רוצים גם לקצר את משמרות הערב וסופי השבוע, ובמקביל להקטין את השכר לשעה. בנוסף המעסיק הפסיק גם את השתתפותו במימון הארוחות שלהם (מה שהיה כן נהוג עד לפני שבועיים). (אגב הם עובדים בחוזים אישיים). לכל ההרעות הללו יש השפעה מיידית על העובדים. בעלי ועובדת נוספת "רק" מאוד ירדו בשכרם (מברוטו קרוב ל-10,000 ש"ח נראה שבקרוב יגיעו לשכר המינימום), עובד נוסף (שלא היה מעובדי החברה המקורית אלא התקבל במקום אחרת שהתפטרה עם המעבר לחברת האאוטסורסינג) מפוטר בימים אלה, ובמקום לא יובא עובד חליפי. המנהל של בעלי התחיל לעבוד כעובד רגיל, ומחויב הוא לעבוד את כל הבקרים בימים א-ה. כמובן גם שכרו של המנהל ירד. בעלי והמנהל שניהם כבני 50, עובדים מעולים, ובאמת העבודה לא מתנהלת כראוי בלעדיהם (בימינו קשה למצוא עובדים טובים בתחום שלהם), אבל כפי שאני מציינת לא מתוגמלים כראוי. בשל גילם של בעלי ושל המנהל, ובשל העובדה שבעלי איננו אדם מאוד בריא, בעלי לא מצליח למצוא עבודה חליפית (גם לפני המשבר ובטח עכשיו), כך שברור שאיננו רוצה לעזוב את העבודה הזאת. כתוצאה מהקיצוצים שהיו ויהיו בשעות בהן חברת האאוטסורסינג מספקת את שירותיה, יש יותר ויותר בעיות שאינן מטופלות ע"י מי שאמורים לטפל בהן, ומוטל עומס מוגזם על עובדים אחרים של החברה המקורית, מה שפוגע בעבודה האמיתית שעליהם לבצע, ויש גם בעיות שפשוט לא מטופלות במועד. בדרך הזאת ללא ספק כל קיצוץ נוסף בשעות העבודה של בעלי וחבריו, יפגע גם במעסיק הנוכחי וגם במעסיק הקודם שהוא היום מקבל השירותים. אבל המעסיקים רק רואים את השורה התחתונה נכון להיום - פחות משכורות = רווח תפעולי גדל. ברור שעם הקיצוצים הללו אי אפשר לחיות, אבל עוד יותר בלתי אפשרי לעזוב את מקום העבודה (כי מה יהיה לאחר שיגמרו הפיצויים ודמי האבטלה?). משום כך לא רצוי לאיים בהתפטרות עקב הרעת התנאים. אבל אי אפשר גם לתת למעסיק להמשיך ככה להתעמר בעובדיו. מה ניתן לעשות? איך ניתן להבהיר למעסיק שכל הקיצוצים הללו הם לא רק לרעת העובדים אלא גם לא לטובתו (ואין לי ספק שלטווח רחוק הקיצוצים הללו יפגעו מאוד גם במעסיק)? איך לגרום למעסיק להבין שכדאי לו לאפשר לעובדים לעבוד כך ששכרם יהיה סביר ולא נמוך מידי? סליחה על האורך, אבל אני פשוט מחפשת מוצא שאיננו משפטי אלא בתחום יחסי עובד מעביד.

שלום לך.

על פניו,יש לחלק את ההתיחסות וההתמודדות ל 2 חלקים. 1.התיחסות למצבו של בעלך והאופציות העומדות בפהיו. 2.התנהלות מקום העבודה. לפי מה שאני קוראת ,ההתנהלות של מקוםהעבודה לא הולכת להשתנות ,אלא נראה שהם במגמת התיעלות מסוימת מבחינתם. שכר שיורד מ10000 ברוטו לקרוב למינימום -מעסיק שפועל ככה ,מודע לצערי גם למצב השוק כרגע ,ולא בטוח שטובת העובד לפניו. הייתי ממליצה ללכת לנעמת או ויצו ליעוץ משפטי חינם ראשוני (או עלות סמלית )כדי להבין האם יש אופציה להתפטרות בגין הרעת תנאים ולבדוק זאת היטב ויסודי. אם ובמידה וזה נכון ואפשרי -להתחיל לשקול את האופצות. להשאר שם -בשכר הנוכחי ואולי תהיה עוד הרעת תנאים בדרך שלא לדבר על התחושות הנלוות או במקביל לחפש עבודה אחרת ,אם השכר הוא נמןוך אין מניעה לחפש עבודות שיאפשרו צמיחה ולא את התחושות שמתוארות פה. בכל מקרה לא להתפטר או לעשות צעד לפני שהעניין המשפטי ברור מבחינת התפטרות כגין פיטורין. לגבי חיפוש עבודה נכון השוק לא במצב טוב ויש את עניין הגיל.. אבל יש מקומות שדווקא עכשיו ישמחו לקלוט אנשים עם ניסיון רב ורצף תעסוקתי ,בשכר אולי לא גבוה (ואגב לא בטוח ,רק צריך לחפש נכון,ולהתמיד) וזה מה שנקרא להכניס רגל ,כי כשהמצב ישתפר העובדים האלו יחשבו נכס והשכר יהיה בהתאם. ובמקביל אגב לבדוק את השוק לשדרג קורות חיים בהתאם למרות ספציפיות ולשלוח . לפעמיים דווקא תהליך במקביל פותח ומביא דברים. במידה ואוכל לבוא עוד לעזר את מוזמנת לפנות אלי . בברכת יום טוב ובהצלחה..

apk

New member
תודה לך על ההתיחסות

אבל עזיבת מקום העבודה הנוכחי איננה אופציה כלל (בגלל שבמקצוע הספציפי זה בעיתי יותר מאשר במקצועות אחרים), אבל, וזה אבל חשוב ... המעסיק (משיקולים תועלתיים שלו, מאותה סיבה של מהו המקצוע הזה - מדובר במקצוע שבו גם הביקוש וגם ההיצע דלים מאוד, כך שעובד, וביחוד עם נתוניו של בעלי, לא יכול להחליף, ואילו למעסיק אין אופציות כי הוא יכול לעסוק בחיפושים במשך שנים ולא ימצא עובדים פנויים) גם הוא לא יכול לוותר על העובדים שנותרו. אז בדיקת אופציות משפטיות לא יועיל כאן, השאלה היא מה ניתן לעשות שלא בדרך משפטית.

apk

New member
חייבת להוסיף

בעלי כל הזמן מחפש עבודה חליפית. בעצם מאז שפוטר לראשונה, לאורך כל תקופת האבטלה וגם לאחר ששב לעבוד, הוא כל הזמן מחפש (מדובר יותר מ-6 שנים בסה"כ), ומלבד מהמקום הזה משום מקום לא יצא כלום. הוא ממשיך לחפש ואם במקרה יצוץ משהו יהיה נהדר, אבל על זה לא ניתן לבנות.

אין בעד מה..

מה שאת מחפשת זה בעצם התנהלות מולו. אני אוכל לתת יותר הכוונה ,אבל צריכה יותר פרטים- ואת מוזמנת למסר. ועוד משהו.אם למעסיק יש ידיעה שאין באפשרותו להשיג אופציות אחרות ,התנהגותו תמוהה. אבל -במסר אוכל יותר להגיב. ולגבי חיפוש עבודה ,זה משהו אחר- אבל לפעמיים ,חשיבה אחרת אולי יכולה להביא דברים אחרים .אבל בלי לדעת ספציפית מקצועית ,קצת קשה לי לאבחן..:) בכל מקרה לא לוותר-כן לחפש פתרונות.

למעלה