ניסיון למעברמהנקה לבקבוק - לילה לבן

ארבל6

New member
ניסיון למעברמהנקה לבקבוק - לילה לבן

שלום , בני בן 8.5 חודשים, יונק מלא מלבד ארוחות הפירות והירקות. מזה כ- 3 שבועות ניסינו להעבירו לבקבוק, אבל הוא צרח ואני נשברתי והנקתי. מאתמול אחה"צ, בעצת אחיות טיפת החלב בין היתר כיוון שלא עולה מספיק במשקל, אנחנו מנסים לתת בקבוק, כאשר אני לא מניקה אותו כלל. התוצאה - פעם אחרונה שהוא אכל זה אתמול ב- 14:00, מאז אחה"צ וכל הלילה אנחנו מנסים עם הבקבוק בלבד, והוא פשוט לא מוכן לקחת (מים מהבקבוק הוא כן שותה). הוא מתעורר כל שעה-שעתיים מרעב וצורח אבל כשמנסים עם הבקבוק רק צורח יותר. מהבטן עולים כל מיני קולות (כנראה של רעב) ויוצאים לו (סליחה על הביטוי) כל מיני פלוצים שאז הוא צורח יותר. אמרו לנו בטיפת חלב לנסות כך יומיים ואם לא הולך אז רק אז לעבור להאכלה בכפית. מיותר לציין שכרגע גם אי אפשר לקרב אליו כפית. מה עושים? האם זה הגיוני שמשך זמן כה ארוך הוא לא אוכל? האם נורמלי שיצרח כך? הוא ממש מותש מהצרחות ורעב, אבל רק נכנס ל"אנטי" גדול יותר ולא מוכן לקחת את הבקבוק. עכשיו למשל נרדם על בעלי לאיזה 20 דקות מרוב תשישות ורעב. הצלחנו להכניסלו את הבקבוק לפה אבל הוא לא מוצץ. מה עושים? נשמח לקבל כל עצה. ההורים המיואשים והמודאגים.

הפסקת הנקה פתאומית

זה נשמע כמו שאתם עוברים חוויה קשה. לא ברור לי הסיבה להפסקת הנקה פתאומית שכזאת. האם את מעונינת בהפסקת ההנקה? האם זאת עקב אילוצים של עבודה או משהו כדומה? אם כן, עדיף גמילה בשיטה הדרגתית. אם סיבת הפסקת ההנקה היא עיצת אחות טיפת החלב, את יכולה לבקש דיעה שנייה. ידוע שתינוקות בריאים עולים במשקל על-פי הקצב האישי שלהם (ראי הסבר על עקומות גדילה המצורף למטה). אם יש בעיה בגדילה, האחות אמורה להפנות לרופא , שמחליט אם צריך לבצע בדיקות. ידוע (והוכח) שיש הרבה קלוריות בחלב אם, ואחוזי השומן רק עולים ככל שעובר הזמן. לכן, בכדי שתינוק יעלה יותר במשקל נהוג להוסיף הנקות דווקא, ולא לגמול. אז מה עושים עכשיו? את האימא ואת המומחית לתינוק שלך. מה אומר תחושת הבטן שלך? מה הכי טוב עבור התינוק שלך? בהצלחה!! ושנה טובה, אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה