השטן ומורן
אז זה הערך האקראי:
http://he.wikipedia.org/wiki/מורן_אייזנשטיין
וזה הסיפורון:
1999
"ואני רוצה שיהיה עליי ערך באינציקלופדיה הזו... נו, איך אמרת שיקראו לזה?" סיכמה מורן את דרישותיה.
" ויקיפדיה." אמר השטן וגרד בפדחתו בין שתי קרניו.
"כן. ויקיפדיה." הסכימה מורן. השטן הגביר את קצב הגירוד.
"יש בעיה עם זה?" שאלה מורן.
"לא, מה פתאום!" ענה השטן, "זה רק שהויקיפדים האלו... את בטוחה שאת לא רוצה משהו אחר? אולי כסף? הייתה אצלי עכשיו ילדה אחת, מיקי, ניקי, ניקול... לא זוכר. היא ביקשה אוליגרך. אולי את רוצה אוליגרך? מה רע באוליגרך? אני יודע! מלכת יופי! את באמת מאוד יפה."
"תודה," ענתה מורן, "בשביל להשיג אוליגרך או בשביל להיות מלכת יופי אני לא צריכה אותך. זמרת, שחקנית וערך במה-שמו-פדיה. בלי זה אין עסקה."
השטן הסיר את ידו מראשו, העביר אותה מטה והחל לגרד את זנבו. הוא שקל את האפשרויות. למרות שהיו שפע של נשמות של נערות בלונדיניות ואמביציוניות לשעבר בגיהינום הרי שהביקוש תמיד עלה על ההיצע. הוא יוכל לקבל לפחות ארבע חמש נשמות של, נגיד, רואי חשבון. אולי אפילו עורך דין אחד. ומצד שני, זמרת? שחקנית? הבחורה מוכשרת אבל זול זה לא יהיה... הוא לא יכול להרשות לעצמו לבזבז על זה יותר מ, נגיד, הסופרת העודפת שיש לו ועוד שתי אומנים. גבולי, אבל אפשרי. רווח צנוע עדיף מכלום. "בסדר." אמר.
"אז מתי אני...." שאלה מורן, "אתה יודע...?"
"אני לא יודע. אולי מחר, אולי בזיקנה טובה. אני לא קובע. זה נעשה בדרג יותר גבוה. לשטנים אין קשר לזה."
"לא," אמרה מורן, "אני מתכוונת, מתי יהיה לי ערך בקיקיפדיה?"
"אה," גמגם השטן, "אני לא סגור על תאריך מדוייק. החלפתי חלק מראיית העתיד שלי תמורת שתי נשמות של טייסים אז אני לא כל-כך בכושר כרגע. כל מה שאני יכול להגיד לך זה שזה יהיה יום שלישי."
"רגע, רגע," אמרה מורן וחדלה לגעת בשערה לרגע, "שלישי הקרוב?"
"נראה לך?!" אמר השטן, "זה אפילו לא מספיק זמן בשביל למנות מישהו לראש ממשלה. אני מדבר על מינימום סוף שנת 2002."
" 2002? אתה רציני?"
"חמודה, את יודעת כמה משאבים צריך להשקיע בשביל להיות שחקנית וזמרת עם ערך בויקיפדיה? את צריכה להיות ממש מפורסמת. אנחנו לא מדברים פה על מלצרית מזמרת בפאב בפתח תקווה!"
"הבנתי" אמרה מורן, "שיהיה 2002. אבל תגיד לי, למה דווקא יום שלישי?" היא עקמה את אפה.
השטן נאנח. בלונדיניות לא אמורות לשאול בכלל שאלות. אם היא תמשיך ככה הוא יצטרך לתת גם את אחד הטייסים. אף אחד לא רוצה לעבוד עם בלונדינית דעתנית. "מה הבעיה עם יום שלישי?" שאל.
"לא יודעת," אמרה מורן, "לא בא לי טוב יום שלישי."
"יש לך משהו באופן כללי נגד ימי שלישי, או שזה רק יום שלישי ספציפי?" שאל השטן ותהה בינו לבין עצמו אם מישהו ישים לב אם הוא יעביר את היד בחזרה מהזנב אל הגירוד המעיק בראש.
"סתם," אמרה מורן, "ביום שלישי לא בא לי..."
"מה אמרת?" שאל השטן וחדל מגירודו. עיניו הוארו באור אדום מרצד.
"נו, לא בא לי..." אמרה מורן בקול מתפנק, "מה לעשות... ביום שלישי לא בא לי..."
השטן נאנח בהקלה. סוף סוף. עסקה טובה.