ניסיון לתרגיל כתיבה - ערך אקראי ויקיפדיה

במנו

New member
ניסיון לתרגיל כתיבה - ערך אקראי ויקיפדיה

כולם אוהבים לקרוא בויקיפדיה ולעזר בזה להכנת עבודות וצבירת ידע. אחת מהאופציות החביבות עליי היא "ערך אקראי" אשר מניב לך ערך אקראי.
אז כולם מוזמנים לחולל מאמר אקראי בויקיפדיה ולנסות ליצור סיפור בהשראתו. לצורך התרגיל יש מקסימום שתי אפשרויות להחלפת ערך (כאלו שאני יכול בכלל לאכוף את זה).
http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
http://he.wikipedia.org/wiki/עמוד_ראשי

g l o r y

New member
אוי מגניב

הסתכלתי איזה ערך יצא לי. מתוך סקרנות.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_the_Hairy
לא יכולתי לבקש משהו יותר טוב

עכשיו רק צריך זמן לכתוב משהו

agamkedem

New member
רעיון טוב מאוד!

http://he.wikipedia.org/wiki/עקרבים_(%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%91_%D7%A7%D7%93%D7%95%D7%9D)

גם יישוב בממלכת יהודה המגניבה. גם אספסיאנוס פלאביוס (בדירוג הקיסרים האהובים עליי, הוא מקום רביעי או חמישי).
אני מקווה שאמצא זמן לכתוב על זה משהו.

במנו

New member
שלושה כבר הציגו את הערך שלהם

אז אני אציג את הערך שלי שהוא: http://he.wikipedia.org/wiki/אלן_בורסטין.
לא הכרתי את השחקנית, אבל עלה לי לרעיון בקשר בהשראת הערך... קשה לי להאמין שאצליח ליצוק סיפור ממנו.

ותודה על המחמאות

MeSofer

New member
השטן ומורן

אז זה הערך האקראי: http://he.wikipedia.org/wiki/מורן_אייזנשטיין
וזה הסיפורון:

1999
"ואני רוצה שיהיה עליי ערך באינציקלופדיה הזו... נו, איך אמרת שיקראו לזה?" סיכמה מורן את דרישותיה.

" ויקיפדיה." אמר השטן וגרד בפדחתו בין שתי קרניו.

"כן. ויקיפדיה." הסכימה מורן. השטן הגביר את קצב הגירוד.

"יש בעיה עם זה?" שאלה מורן.

"לא, מה פתאום!" ענה השטן, "זה רק שהויקיפדים האלו... את בטוחה שאת לא רוצה משהו אחר? אולי כסף? הייתה אצלי עכשיו ילדה אחת, מיקי, ניקי, ניקול... לא זוכר. היא ביקשה אוליגרך. אולי את רוצה אוליגרך? מה רע באוליגרך? אני יודע! מלכת יופי! את באמת מאוד יפה."

"תודה," ענתה מורן, "בשביל להשיג אוליגרך או בשביל להיות מלכת יופי אני לא צריכה אותך. זמרת, שחקנית וערך במה-שמו-פדיה. בלי זה אין עסקה."

השטן הסיר את ידו מראשו, העביר אותה מטה והחל לגרד את זנבו. הוא שקל את האפשרויות. למרות שהיו שפע של נשמות של נערות בלונדיניות ואמביציוניות לשעבר בגיהינום הרי שהביקוש תמיד עלה על ההיצע. הוא יוכל לקבל לפחות ארבע חמש נשמות של, נגיד, רואי חשבון. אולי אפילו עורך דין אחד. ומצד שני, זמרת? שחקנית? הבחורה מוכשרת אבל זול זה לא יהיה... הוא לא יכול להרשות לעצמו לבזבז על זה יותר מ, נגיד, הסופרת העודפת שיש לו ועוד שתי אומנים. גבולי, אבל אפשרי. רווח צנוע עדיף מכלום. "בסדר." אמר.

"אז מתי אני...." שאלה מורן, "אתה יודע...?"

"אני לא יודע. אולי מחר, אולי בזיקנה טובה. אני לא קובע. זה נעשה בדרג יותר גבוה. לשטנים אין קשר לזה."

"לא," אמרה מורן, "אני מתכוונת, מתי יהיה לי ערך בקיקיפדיה?"

"אה," גמגם השטן, "אני לא סגור על תאריך מדוייק. החלפתי חלק מראיית העתיד שלי תמורת שתי נשמות של טייסים אז אני לא כל-כך בכושר כרגע. כל מה שאני יכול להגיד לך זה שזה יהיה יום שלישי."

"רגע, רגע," אמרה מורן וחדלה לגעת בשערה לרגע, "שלישי הקרוב?"

"נראה לך?!" אמר השטן, "זה אפילו לא מספיק זמן בשביל למנות מישהו לראש ממשלה. אני מדבר על מינימום סוף שנת 2002."

" 2002? אתה רציני?"

"חמודה, את יודעת כמה משאבים צריך להשקיע בשביל להיות שחקנית וזמרת עם ערך בויקיפדיה? את צריכה להיות ממש מפורסמת. אנחנו לא מדברים פה על מלצרית מזמרת בפאב בפתח תקווה!"

"הבנתי" אמרה מורן, "שיהיה 2002. אבל תגיד לי, למה דווקא יום שלישי?" היא עקמה את אפה.

השטן נאנח. בלונדיניות לא אמורות לשאול בכלל שאלות. אם היא תמשיך ככה הוא יצטרך לתת גם את אחד הטייסים. אף אחד לא רוצה לעבוד עם בלונדינית דעתנית. "מה הבעיה עם יום שלישי?" שאל.

"לא יודעת," אמרה מורן, "לא בא לי טוב יום שלישי."

"יש לך משהו באופן כללי נגד ימי שלישי, או שזה רק יום שלישי ספציפי?" שאל השטן ותהה בינו לבין עצמו אם מישהו ישים לב אם הוא יעביר את היד בחזרה מהזנב אל הגירוד המעיק בראש.

"סתם," אמרה מורן, "ביום שלישי לא בא לי..."

"מה אמרת?" שאל השטן וחדל מגירודו. עיניו הוארו באור אדום מרצד.

"נו, לא בא לי..." אמרה מורן בקול מתפנק, "מה לעשות... ביום שלישי לא בא לי..."

השטן נאנח בהקלה. סוף סוף. עסקה טובה.

במנו

New member

סיפור חמוד מאוד (ואני בטוח שהצגתה של אזיינשטיין כטיפשה היא רק לשם השעשוע), אבל נראה לי שצמד המילים "קול מתפנק" קצת מיותר.

MeSofer

New member
תודה

כל מה שכתבתי הוא בבדיחות הדעת ובהומור. אוסיף ואומר כי יתכן שאי שם בתחילת שנות ה- 2000, בעקבות הפרסומת המפורסמת ההיא, אולי פיתחתי גם אני, כמו רבים אחרים, ראייה סטראוטיפית משהו כלפי הפרסונה המדוברת אך מאז אני התבגרתי, היא התבגרה, ואני מקווה שברור לכולם שאף אחת מאיתנו לא באמת טיפשה...
&nbsp
ותודה גם על ההערה הבונה.

במנו

New member
ניכר שניסחתי את ההערה בסוגריים יותר מידי ברצינות

אז לא לכך הייתה הכוונה.

ובשמחה, אני בטוח שאני יכול להתקדם ולתת הערות על מילה אחת או תחיליות

במנו

New member
ניסיון שלי

בית-קפה סטנדרטי. שלמה ואסתי יושבים זה מול זה בשולחן. אסתי צוחקת צחוק פרוע ומוגזם.

אסתי
שחקן? אתה שחקן? (היא שואלת תוך כדי צחוק)

שלמה נראה פגוע.

שלמה
כן, אני שחקן.

מסתכל עליה.

ומה זה הצחוק הזה? את מסוממת?

אסתי מפסיקה לצחוק ומביטה בו מבט מופתע.
אסתי
מה?

שלמה
אהמ... לא משנה.

לאחר מכן הם בוהים זה בזה בדממה למשך כדקה.
שלמה
כן, אני שחקן ואין שום בושה בזה - זכיתי בפרס האוסקר למשחק ו.. (נקטע ע"י אסתי)

אסתי
ואני יכולה באליפות סייף, זה משנה משהו? אף אחד גם ככה לא מכיר אותך, ולא מרוויחים מהתחביב הזה כלום.

שלמה
תקשיבי, אני אומן! וזה ש... (אסתי שוב קוטעת אותו)

אסתי
הסיבה שבכלל צריך אותך היא כי זה יותר חסכוני מלמדל את הדמות שלך.
אתה פאקינג מופיע רק שניות בודדות בכל סרט.

שלמה
את לא מבינה! זו הדרך שלי להביע את עצמי!"

עוצר ומסתכל עליה .

אני עושה את התפקידים שלי בדרכי המיוחדת זו האמנות בהתגלמותה! - זה לא רק עצם המשחק שלי - זו האמנות עצמה!

אסתי
אמנות? אי אפשר להגיע לשום ביטוי אמנותי מהקריירה הזאת כי הכל כבר ממודל. מקצוע המשחק כיום הוא זכר חיוור למה שהיה פעם,
ואני מופתעת שזו עדיין השאיפה של אנשים מסוימים...

שלמה
נסכים שלא להסכים.

אסתי
פשוט אין לך מה להגיד.

מלצרית מצוננת מופיע לידם. היא משתעלת.

מלצרית
(במהירות רבה) שלום לכם, וברוכים הבאים למסעדה שלנו! אני אנה ואשמח לשרת אתכם. תרצו להזמין משהו?

שלמה ואסתי מסתכלים עליה שלוש שניות.

שלמה ואסתי
לא.

יוסי ואסתי ישר קמים מהשולחן והולכים לכיוון היציאה.
כשהם מגיעים ליציאה, הם נעצרים ומסתכלים זה על זה.

אסתי
טוב, אז...

שלמה
(במהירות רבה) את בטח מסוממת

שלמה בורח.
אסתי נראית מופתעת.

"את מבינה מה הבעיה כאן?", אסף אמר ליונית שישבה לצידו, שניהם ישבו מול מסף מחשב והסתכלו על המסך, "היא אומרת את זה מהר מידי". והוסיף לאחר מכן,
"הם צריכים להגיב לה במהירות המירבית". יונית הנהנה בהסכמה. "אני גם מאוד לא אוהב את השיעול שלה", אסף הוסיף כבדרך אגב.

אסף פנה לבחורה מצוננת שנמצאת בסט ואמר, "סמדר, את יכולה בפעם הבאה להשתדל לא להשתעל?". "כן בטח! אעשה כמיטב יכולתי", ענתה סמדר.
"יופי, אז יאללה בואו נמשיך!", אמר אסף והתחיל בספירה, "אחת... שתיים..." - סמדר לפתע השתעלה בקול. "ככה לא נגיעה לשום מקום!" גער בה אסף. "בואו ננסה שוב פעם", יונית אמרה
בשביל להרגיש יותר מועילה. "בסדר, רק אני אשתה משהו לפני" ענה אסף. יונית התיישבה על הכיסא לצידה ונראתה עצבנית: "היה יותר עדיף אם היו ממדלים גם את הדמות שלה" חשבה לעצמה.

למעלה