*ניסיון נואש להעיר את הפורום*

Amit Enchanted

New member
*ניסיון נואש להעיר את הפורום*

הממ, אנחנו צריכים עוד סנסציה סטייל סקעת שר קווין. כידוע, Queen עברו במהלך הקריירה שלהם שינוים מוזיקליים מאוד חשובים ומשמעותיים. השירים היותר מוקדמים שלהם ניחנו ביותר קלילות, פשטות (מבחינת תוכן). פרדי, בתחילת הקריירה שלו ניחן במנעד מדהים, קול צלול, מדויק ואופראי למדי. עם חלוף הזמן, בהשפעת העישון הכבד שהיה מכור לו קולו נהיה יותר 'גברי' (מצטער על התואר הזוועתי, פרד) ומחוספס. אם אתם מעוניינים בדוגמה - הקשיבו ל-Your'e My Best Friend לעומת Another One Bites The Dust - התכנים שונים לגמרי, העיבוד שונה לגמרי - והעיקר: השירה של פרדי שונה לגמרי. אז, מה שמעניין אותי זה איך אתם מעדיפים את המוזיקה של Queen? אני אישית מעדיף את המוזיקה היותר מוקדמת שהם הפיקו, הקלילה; אבל ברור שאני מת על השירים המאוחרים יותר גם.

גם אני אוהב את המוזיקה המוקדמת שלהם

בכללי האלבום- Sheer Heart Attack (שלפי שימת העין שלי לא מקבל הרבה הערכה) הוא אלבום ממש מעולה מתחילת הדרך שלהם והוא די מסכם נקודה התחלתית של הלהקה. גם האלבום לילה באופרה הוא כזה צבעוני וקליל ואותו דבר גם "ג'אז" אבל כמו כולם אני מת על שירים מאוחרים שלא היו פחות טובים מקודמת, רק היו קצת יותר מידי "גלאם רוק". ובנוגע ללוק שלהם אני מעדיף אותם בהתחלה, כמו שאני נוהג לקרוא להם, "פיות תימהוניות בטייטס" לעומת המראה המצ'ואיסטי והתלבושות המוגזמות...

mia01

New member
לא חושבת שהקול שלו הפך למחוספס

הוא אף פעם לא היה "מעשן כבד" ואת השינוי במוסיקה של קווין אני רואה בשינוי שעבר עולם המוסיקה. שנות ה70 היו יותר של רוק כבד ותאטרלי וגם פרדי היה צעיר אז וכל גבר שעובר עם השנים מגילאי +20 ל40+ עובר שינויים בקולו. (לא שינויי גיל התבגרות אבל כן תוספת עומק ו"חיספוס"). המוסיקה של קווין השתנתה יחס עם הסגנון המקובל מרוק לפופ ולרוק קליל בשנות ה80 והדוגמא שלקחת לא טובה לדעתי, תשווה בין כל קלאסיקה משנות ה70 ל"אינואנדו" ותראה שהוא לא נופל מאף אחת מהן...

Amit Enchanted

New member
ברור שהשינוי המוזיקלי שהם עברו -

נגרם עקב הגיל המתקדם שלהם, השינוים של המוזיקה באותה התקופה וכיוצא בזה. השאלה שלי היא איך אתם מעדיפים את המוזיקה שקווין יצרו - קווין של שנות השבעים או קווין של שלהי שנות השמונים? ופרדי כן היה מעשן כבד. אפילו פה כתוב את זה.

Queen 4 E

New member
בעניי...

שתי התקופות טובות לכל תקופה היתרונות שלה הסגנון שלה (והקול שלה) אבל אם אתם ממש רוצים אז ההשוואה שלי היא בערך ככה-קחו את זה כשתי להקות שונות וזהו! חוצמזה מי אמר שאי אפשר לשנות סגנון? רוב האמנים משנים את הסגנון שלהם..... בכל מקרה בעיניי שתי התקופות שלהם טובות...

gihona

New member
בטח שהוא היה מעשן כבד

הנהג שלו בין השנים 79-85 התארח בפורום של האתר הרשמי וסיפר שבתחילת שנות ה 80 פרדי היה מעשן מינימום קופסא ביום. תמיד עם סיגריה ביד. בנוגע לעצם השאלה: כמו רוב הלהקות / אמנים בעולם, אין ספק שקווין היו בשיא כוחם היצירתי בנעוריהם, כלומר בעשור הראשון לקיומם. זה כמובן לא אומר שבשנות ה 80 לא היו להם יציאות טובות (עין ערך The Works, אינואנדו). אני אישית מאד אוהבת את העובדה שהם כמעט ולא קפאו על השמרים, תמיד רצו לחדש. עשינו כמה אלבומים בומבסטים ומופקים לעילא? נעשה דיאטה לסאונד ונוציא את News Of the World. שבענו קצת מגיטרות? ננסה ביטים של דאנס ומוזיקה שחורה. באלבומים של קווין אני יכולה למצוא רוק טהור, פופ טהור, קצת קאנטרי, קצת דאנס, קצת בלוז, קצת פולק... בקיצור קצת מכל דבר, ואין להקה כמו להקה ורסטילית שעדין שומרת על צליל שמזוהה רק איתה. בנוגע לקול של פרדי - תמיד התקשתי להחליט ביני לבין עצמי בין הקול הזך של תחילת שנות השבעים לקול המחוספס באייטיז. אז נכון שהוא יכל לשיר אופרה בתחילת הדרך, אבל יש הופעה ווקאלית טובה יותר אי פעם מזו שיש באינואנדו?

mia01

New member
לא יודעת לגבי הנהג... אבל בן זוגו

לחיים ג'ים האטון אמר ש"פרדי נהג לעשן אך מעולם לא היה מכור לסיגריות וברגע שהחליט להפסיק, עשה זאת מבלי לגעת בסיגריה נוספת לעולם..." סוף ציטוט...

Amit Enchanted

New member
זה לא קצת סותר? ><

"...פרדי נהג לעשן, אך מעולם לא היה מכור לסיגריות..." בכל אופן, זו לא הנקודה. בין אם עישן או לא, הקול שלו בתקופה המאוחרת, או לפחות האופן בו השתמש בקולו היה שונה.

gihona

New member
אני לגמרי מאמינה ש

פרדי לא היה ממש מכור לסיגריות - אבל כשהוא עישן הוא עישן בכמויות. זה דווקא מתיישב עם העובדה שהוא היה עושה לא מעט קוקאין אבל עד כמה שידוע לי לא פיתח מעולם התמכרות רצינית לסם.

rainbow 1974

New member
אוהבת את שתי התקופות

מבחינה מוזיקלית, אבל מבחינת המראה של פרדי אני מעדיפה את התקופה המוקדמת.. השפם לא עושה לי את זה..חחח

Teo Toriatt

New member
אני חולק על הנחת היסוד

האלבום Queen II הוא הכל חוץ מפשוט. אני לא מדבר רק על המוזיקה ששם אין צורך להכביר במילים, גם על מילות השירים ממש לא פשוט. מה שכן אשר לאפיין את הכתיבה של פרדי כיחסית פשוטה וקלילה אבל זו הכללה שחוטאת לאמת במקרים רבים.

ramo7

New member
תמיד אהבתי יותר..

את המוסיקה של ה-80 של קווין..וגם הקול של פרדי..אני מעדיף אותו מחוספס..

למעלה