ניסיון ראשון לחיבור

airtruck

New member
ניסיון ראשון לחיבור

לא כתבתי פסקת סיום כי אני תקוע
אך תוכלו להעיר ולהאיר ?
מה טוב בכתיבה שלי ,מה להוריד ומה להוסיף
אני מרגיש שאין מספיק בשר בחיבור שלי

בכול עת, גם ברגע זה ישנם מטיילים רבים ברחבי התבל, ומעת לעת ישם גם רגעי מצוקה ומשבר בהם נדרשים לעזרה רפואית, חילוץ, ואף חילוץ גופות. האם ברגעים מותחים אלו נדרשת מדינת ישראל להעניק עזרה למטיילים הנקלעו למצבים אלו או שהאחראיות מוטלת על המטייל בלבד?

מדינת ישראל הינה ממסד המייצג את כלל אזרחיה, מדינה זו לא הייתה מתקיימת ללא תושביה אשר נתנו לה מזמנם כחיילים, ממשאביהם הכספיים וממקצועיותם לבניית המדינה בעת מצוקה ושלום. ולכן המדינה נדרשת להחזיר באותה מטבע לכול אזרח באשר הוא נמצא ולחלצו כפי שהוא עשה ויעשה למענה.

זאת ועוד , חברות הביטוח הקיימות מחתימות את המטיילים על חוזים דרקוניים, במידה ויצטרכו חילוץ יהיו עלויות נוספות ,המטייל הפשוט איננו קורא את האותיות הקטנות בחוזה וברגע מצוקה נקלע למצב שבוא חברת הביטוח מנצלת את המצוקה לה הוא נקלע.
בנוסף, מטיילים רבים שידם אינה משגת לקניית ביטוח, למשל חיילים משוחררים היוצאים לטיול בתיאלנד אשר רוב כספם לטיול מגיע מהפיקדון האישי, אשר איננו גבוהה ביחס לשנות השירות. כתוצאה מכך ,מטיילים רבים אלו אינם מבטחים עצמם לדעת וינפשו ללא ביטוח.

יתרה מכך, במדינות שכנות ,למשל טורקיה (שמצבנו הפוליטי איננו מבין הטובים בעולם) שקלעו לאסונות טבע כדוגמת רעית אדמה, נשלחו צוותי חילוץ רבים ובניהם גם צבא ההגנה לישראל אשר פתח במידת הצורך אף בית חולים שדה ולעומת זאת כאשר נדרשת המדינה לעזור לאזרח משורתה ,היא תפנה את גבה אליו ?!.

SN92

New member
כמה כיוונים שאולי תשקול

לא יודע כמה מומלץ לכתוב שאלה. אין מי שיענה עליה ומה שנראה לך טריוויאלי והגיוני הוא לאו דווקא.
בגדול אתה מציג את הדעה שלך ועדיף שתמנע ככל שניתן ממקומות שאתה מצפה מהקורא שישלים בעצמו כי זה 'הגיוני', תאכיל כמה שיותר עם כפית.
בסוף, גם מתמיהה (?!) עדיף להימנע, ככה שזה ישמע פחות ריגשי ויותר תאכלסי ולעניין.
לא הבנתי גם איך נושא החוזים הדרקוניים של חברות הביטוח קשור לאם צריך או לא צריך לחלץ ישראלים, יש פה סטייה מהנושא.
&nbsp
אתה צריך לעבוד על כתיבה נכונה של פסקה.
כל פסקה עם משפט פתיחה מסודר, להרחיב על הנקודה שאתה מעלה ולקשר את זה לנושא של החיבור בשביל שהקורא לא יצטרך לעשות את זה בעצמו.
בפסקת הסיכום אתה צריך להגיד בקצרה מה הייתה הסוגייה, לגעת קצת בכל הנקודות שהעלית בפסקאות לאורך החיבור ואז לקשר ולסגור את הכל עם הנושא. (בחיבורי הצגתי את השאלה X וטענתי כי A ו B ולכן אני סבור שZ)
&nbsp
מציע שתקרא הרבה חיבורים טובים שאנשים כתבו בשביל להבין את הסכמה הכללית ותתאמן כמה שאפשר.
זה לא משהו שלומדים בבית הספר ולוקח קצת זמן עד שממש 'נכנסים לזה'

airtruck

New member
השאלה היכן למצוא חומר

לפסיכו יש ספר הקשור לכך אך אולי יש משהו טוב ?

בנוגע לחוזים הדרקנים- כן סטייה מהנושא , זה באמת לא קשור לנושא .

בנוגע לכתיבה מסודרת של פסקה- אני פשוט נתקע בניסוח של המשפט הראשי בפסקה, כלומר אני יודע במשפט קצר של 5-6 מילים אבל לנסח משהו רהוט ומובן -לא.
למשל כתבתי כאסוציאציה למשפט- ישראל לא רוצה לעזור לישראלים אבל לטורקיה כן איך מזה אני מפתח משפט פתיחה... אני מבוהל אבוד ו :(

בנוגע לשאלה בפסקת הפתיחה- אני לא יודע איך לסגור את פסקת הפתיחה כדי שיהיה המשך רעיוני לגוף.

SN92

New member
פסקת הפתיחה היא לא כזאת קשה כמו שאתה חושב

אתה מתחיל עם הצגה כללית של הנושא. אם היה בטקסט משהו שקשור למשלחות חיפוש אז תגיד בצורה כללית - 'בעקבות מקרים בהם ניתנו מראש אזהרות מסע ומטיילים ישראלים נקלעו לצרה, הועלתה השאלה האם על מדינת ישראל לשלוח צוותי חילוץ למטיילים שבחרו שלא להקשיב לאזהרות המסע. לדעתי, בלה בלה בלה.."
אני עוד רגע יוצא לעבודה אז כתבתי את זה על רגל אחת, זה ממש לא מסובך, זו הקדמה כללית של הסיטואציה ואז אתה מביא את דעתך האישית ומשם מפרט בכל פסקה
'ראשית, אזהרות מסע כשמן הן - אזהרות, לכן לא חלה חובה על המטיילים שלא להגיע לייעדים המתוארים'
שנית, בלה בלה בלה
&nbsp
ואז אתה מגיע ל'לסיכום' ושם את פסקת הסיכום..
שב עם דף ועט, בלי הגבלה של זמן, ותתחיל לכתוב חיבור שבסופו אתה אומר "וואלה, זה טוב"
תבקש שיבדקו לך אותו ומכאן הזמנים יתקצרו. אתה רק צריך להבין שהסכימה היא מאוד פשוטה

למעלה