ניסיון שלא צלח להפסיק לאכול בשר

דש בורד

New member
ניסיון שלא צלח להפסיק לאכול בשר

שלום לכולם לפני כמספר חודשים החלטתי מסיבות מצפוניות ובריאותיות להפסיק לאכול בשר . התמדתי בכך כ 5 חודשים, אך במהלך כל התקופה הרגשתי חולשה ותחושת עייפות (אף על פי שלקחתי תוספי B12 ומבדיקות דם שעשיתי כל המדדים היו תקינים ואפילו B12 גבוה מהרגיל) אז מצד אחד אני מבין שאני לא רוצה לאכול בשר ומצד שני לא לאכול, גרם לי לחולשה ואני חייב לציין שגם לסוג של תסכול (פשוט מצב הרוח שלי ירד והרגשתי ממש חסך) האם ייתכן שהבשר מספק מעבר לויטמנים מסויימים שנחוצים, גם רכיבים אחרים שאחראים על מצב רוח ותחושה כללית טובה יותר?. נורא מתסכל כי מצד אחד יש את הרצון לאכול בשר ומצד שני שכבר אני אוכל בשר אני מרגיש "אשם" האם אתם לא מרגישים שגופכם זקוק לבשר ??

TheFinalCut

New member
כל הכבוד על הניסיון, אל ייאוש ../images/Emo13.gif

יש הרבה מאוד מיתוסים לגבי בשר, שמכניסים לנו לראש מאז שאנחנו זאטוטים שאוכלים ארוחה משפחתית אצל הסבתא. העניין הוא, שהמיתוסים הללו ("בשר חיוני", "אם לא תאכל בשר לא תהיה חזק", "יש רכיבים שיש רק בבשר") שגויים ומבוססים על בורות. אלו שעוברים לתזונה צמחית בצורה מושכלת לרוב מרגישים שיפור בבריאותם ובהרגשתם, ולא מדובר כאן במיסטיקה, ארגוני התזונה הגדולים והחשובים בעולם תומכים בצמחונות וטבעונות כסוגי תזונה בעלי יתרונות בריאותיים ברורים על פני תזונה מערבית רגילה, המתאימים לנו ומסוגלים לספק את כל צרכינו התזונתיים בכל אחד משלבי מחזור החיים האנושי (מההתחלה, כשאנחנו עוד צרור של תאים ברחם של אמא ועד זיקנה). הרבה מאוד אנשים לא מתכננים את התזונה שלהם כיאות, מפסיקים לאכול בשר ואז חשים תופעות שונות ומשונות, שהם משייכים להפסקת צריכת הבשר. אני מכיר מישהי שהחליטה לעבור לצמחונות, אבל התזונה שלה הורכבה בעיקר מלחם ושוקולד. לא הפליא אותי שזה לא עבד (היום, אגב, היא טבעונית בריאה ומלאת אנרגיה). אז בסה"כ, אם אתה אדם בריא בלי צרכים תזונתיים מיוחדים, יכולים להיות פה 2 דברים עיקריים: 1. התזונה שלך אינה מאוזנת כרגע, ואם אתה חש חולשה אז הסיבות הנפוצות ביותר לכך הם חוסר בברזל או חוסר בקלוריות (גם אם ייתכנו סיבות אחרות, פחות נפוצות). בוא תספר לנו מה התפריט הממוצע שלך, ותציץ במאמר הזה או בקישור הקצר יותר כדי להשוות, ואולי הבעיה תתברר. אם אתה רוצה לעשות את זה בצורה מקצועית ומסודרת, אתה גם יכול להפגש עם תזונאי\ת ולתכנן את התפריט בפרוטרוט, אבל צמחונות היא בסה"כ תזונה קלה מאוד ופשוטה מאוד ליישום בריא (כל מה שצריך זה מודעות מאוד מאוד בסיסית למספר קטן של עקרונות תזונתיים פשוטים). 2. יכול להיות שמדובר פשוט בעניין פסיכולוגי: ייתכן שכל כך הוטמע בך המיתוס שבשר חשוב, או שהרצון לאכול אותו עדיין חזק גם אם מודחק, ולמרות הרצון הטוב לעבור לצמחונות המוח שלך מתמרד. אני מעולם לא הרגשתי צורך בבשר, והיום (אחרי 6 שנים של צמחונות וכ-4.5 של טבעונות) בשר מרתיע אותי מאוד. חלק חשוב מהעניין הוא ללמוד את הנושא ולהבין גם את העובדות הבריאותיות (בשר רחוק מלהיות נחוץ ובכמויות גדולות מזיק מאוד) וגם את העובדות המוסריות (בשר עשוי מחלקי גוויות של בע"ח שמתייחסים אליהם כמכונות לייצור מזון, שוללים מהם את החופש וכל דימיון לחיים טבעיים, הם חווים התעללות מחרידה, מכריחים אותם לחיות בהפרשות של עצמם ואז חותכים להם את הגרון. האם זה שווה את זה?). אם הבעיה במקרה שלך היא באמת פסיכולוגית, אני מציע דבר מאוד פשוט: כנס לאתר הזה, קרא וצפה ובסרטונים (קישור ישיר למטה), וברגע שיחלחל הרעיון שבשר זה זוועה ונזק בריאותי ולא מה שמראים לנו בפרסומות, אני כמעט בטוח שהתאווה לבשר תעלם (ואולי גם התופעות הנלוות).

אל תרגיש רע.

היי, דבר ראשון - לא, אני לא מרגישה שגופי זקוק לבשר. אני כן מרגישה שגופי זקוק לחלבון, ויטמינים ושאר ירקות (תרתי משמע), וזו הבחירה שלי מאיפה לספק לו את הצרכים האלו. נשמע שהחולשה והעייפות שאתה מתאר הן ממקור פסיכולוגי לחלוטין. זה פשוט נשמע שזה בראש שלך. לצאת נגד מוסכמה חברתית זה קשה, בעיקר שזו מוסכמה שבטח מקובלת גם על הקרובים לך ביותר (משפחה וחברים). אם זורקים לך מספיק משפטים אנטי-צמחונות ביום, אפשר להבין מאיפה צצות להן כלמיני פרנויות... אז דבר ראשון - חשוב שלא תרגיש לבד. אתה לא השפוי היחידי בתוך עולם של משוגעים, יש עוד כמה שפויים איתך :) . ורוב האנשים שאוכלים בשר, לרוב כל כך משוכנעים שהבשר הזה הוא "מתת האל" התזונתית, שמרוב חוסר מודעות דווקא הם אלו עם החוסרים... אבל מספיק להשמיץ. העקרון הוא שתהיה לך תזונה מאוזנת, עם כל מה שצריך. אם יש לך שאלות, תמיהות או חוויות מגניבות - שתף בכיף. יש ים של מידע, גם תזונתי וגם מוסרי ואם אתה מתלבט על משהו ספציפי - אל תהסס לשאול.

דש בורד

New member
תודה על התשובות המפורטות והתמיכה

המעבר הקודם שעברתי (מלהפסיק לאכול בשר) נעשה בפתאומיות . בתור התחלה חשבתי להגביל את אכילת הבשר לפעמיים בשבוע לכל היותר ובהדרגה אפחית ממינון זה עד ההפסקה המוחלטת. להקפיד על תזונה יותר מאוזנת ולדאוג למקורות חלבון חלופיים לבשר . יכול להיות שכך יהיה לי יותר קל לאמץ את הצמחונות כאורך חיים . בינתיים אני מנסה לתרום את חלקי הקט ובעיקר להיות שלם עם מצפוני בכך שאני קונה ביצי חופש , לא לוקח חלק פעיל ב "חינגות של על האש" (שזה באמת לא ברור - הריגת חיות לשם הנאה מבלי קשר לצורך תזונתי) . או כל פעולה אחרת שפוגעת ביצורים חיים אחרים . תודה לכם על התמיכה , ההבנה והרצון לעזור .

למעלה