ניסיון שני.

ניסיון שני.

לבכות שנית / ג'סטין גאלאגר "טוב, אני עייף" אמרתי והתרוממתי מהמושב, מתעלם ממבטי ההפתעה על פניהם של הורי וממבט האכזבה על פני אחותי. חייכתי במבוכה, לקחתי את הארנק מהשולחן, הסתובבתי ויצאתי מהרחוב הצר- לעבר המלון. הבטתי לאחור ברגע שיכולתי- מוודא שאינם עוד בטווח ראייה. גוש עבה נתחב לגרוני, איבדתי שיווי משקל. השענתי את גבי על הקיר הקרוב, נלחם לשווא בצורך שזכרתי היטב. אנחת בכי חנוקה נפלטה מגרוני- כמו פורצת מחסום עתיק. הדמעות החלו לזלוג, גבי החליק במורד הקיר עליו נשענתי- עורי נפצע ונשרט מבליטות האבן הבולטות מהקיר. פניי נקברו בין כפות ידיי, אצבעותיי לפתו את שיערות ראשי ומשכו אותך בחוזקה, הופכות כאב נפשי לפיזי. עברו שנים מאז שבכיתי כך, משוחרר, מגלה רגשות- ולא משנה מי יראה. בכיתי. ככה, באמצע הרחוב, אנשים עוברים לידי וממשיכים הלאה- ואני בוכה. לאחר מספר דקות משכתי באפי, ניגבתי את הדמעות בגב ידי והמשכתי ללכת לעבר המלון. כבר שנים לא בכיתי ככה. לא התפרקתי כך, לא התמוטטתי, לא שחררתי רגשות. מסתבר שכל מה שהייתי צריך לעשות זה לראותו שוב- איך לא חשבתי על זה? חודשים אני מנסה לגרום לעצמי לבכות באמת, מנסה להכאיב לעצמי מספיק כדי לבכות- אבל הכאב מתחלף מיד בזעם- ועיניי נשארות יבשות. היום...היום רק ראיתי אותו! לא דיברתי איתו, לא אמרתי לו דבר- כרגיל. והוא היה מדהים כהרגלו, מניח לעיניו הירוקות לפסוח עליי, פוגע עמוק יותר ויותר בנפשי. זה מה שהופך אותו לכל כך מיוחד, ההשפעה שיש לו עליי. כל ההגנות הנפשיות האלה, כל החומות והמגנים שחוסמים אותי מהעולם ואת העולם ממני- הכל מתמוטט לידו. שנתיים וחצי של דכאונות וכאב- שיצרו אצלי בעיות אמון נוראיות. לא מסוגל לבטוח. לא מסוגל לשתף. וכל ההגנות האלה, הקליפות, החומות- הכל נופל לידו. כל פעם מחדש, כל פעם שאני רואה אותו- הכל נופל. דברים בסיסיים אצלי- כמו ההפיכה האוטומטית של כאב נפשי לזעם, פשוט נעלמים. אני לא מצליח לעשות דבר כשהוא בסביבה. דמותו שוכנת במוחי, עיניו לא מניחות לנפשי, שפתיו העדינות שנראות כאילו צוירו בידי אמן- הוא לא יוצא לי מהראש!! חלומותיי מתרכזים וממורכזים אך ורק בו, במגעו, בקולו, במבטו. גופו העדין, הנערי- אך השרירי והיפה, ממלא את לבי באושר- ואת נפשי בעופרת. רגליי השתופפו לעבר החדר במלון, קומה רביעית. המעלית עולה לאט, לאט- או אולי הכל זז באיטיות, כשהוא בסביבה. אני מביט לעבר הקירות העגולים במסדרונות הארוכים- ועיניו מביטות בי בחזרה. אני הולך במסדרון הצר ומדמיין אותו הולך לפניי, בתנועות הקלילות שלו, החינניות. רגליו המדהימות זזות, אחת אחר השניה. עכוזו זז מעט לצד אחד, ואז לשני- בתנועה כל כך עדינה שאם לא מתרכזים בה- לא מבחינים בה. ידיו זזות בהתאמה מושלמת להליכה, עיניו סורקות את החדר ביסודיות- כפי שהבחנתי בו מביט סביב פעמים כה רבות. חיוך מתוק ורחב מתוח על פניו הצרות, שפתיו הדקות והעדינות נמתחות לאחור- חושפות שורה של שיניים מדהימות. עיניו נוצצות לרגע, עניים ירוקות, כהות, עמוקות- ועצובות כל כך. כל פרט ותנועה שלו זועקים את תמימותו הנערית- ובגרותו הבלתי נתפסת. חיוכו המדהים זועק את הטוהר והזכות- אך מבטו החודרני והעצוב מוכיח פעם אחר פעם- עד כמה החיוך משקר. פעם רבות כל כך המצאתי סיפורים על דברים שעבר, דברים שעיניו העצובות סיפרו לי עליהם. סיפורים שחלקם מציאותיים- וחלקם תלושים מספרי מדע בדיוני חולניים. סיפורים פשוטים כסיפורי ילדים- או מסובכים כספרי פילוסופיה, קצרים כבלדות- או ארוכים כספרים. היה זה אולי הדבר היפה בו ביותר- עיניו. חסרות התמימות שכל שאר גופו זעק. חסרות השמחה והטוהר שתנועותיו הבליטו. המבט בהן משתק, מאבן. כשמישהו מביט בהן- כל מה שהטריד או הפריע לו נעלם- והוא שואל את עצמו שאלה אחת בלבד- מה הנער הזה עבר שגרם לעצב העמוק והבדידות הנוראית הזו בעיניו היפות כל כך? מה קרה לו שגרם לרגשות הנוראיים האלו לזרום אל גופו ונפשו? מה עשה את השינוי הזה? ולמה זה מתחיל, ונגמר- בעניים? הוא מחייך כל הזמן, מקפץ, צוחק. מלא אנרגיה ושמחת חיים- ולפעמים, רק לפעמים, כשהוא מחייך- עיניו מנצנצות לרגע, ניצוץ של שמחה- ניצוץ מבריק שנמשך לרגע קצר, עד שהעצבות מציפה אותו שנית. אני מכיר אותו כל כך טוב- ומעולם לא דיברתי איתו. נכנסתי לחדר המלון הקטן, עיניי נפוחות מדמעות שחיכו שנים כדי לזלוג. דמעות שעדיין מחכות. סגרתי את הדלת מאחורי ונעלתי אותה. אני צריך קצת זמן לבד- ובכל מקרה, השאר לא יחזרו במשך השעות הקרובות. זרקתי את הפלאפון אל השולחן, מתעלם מהבטריה שהתנתקה מהמכשיר ונפלה על הרצפה שכוסתה בשטיח כחול. הארנק נזרק ונחת על ארגז המצעים הצמוד לשולחן. השכבתי את עצמי על המיטה, קובר את עצמי מתחת לשמיכות- מתפלל להישאר שם לנצח. סיפורים שכתבתי בעבר עלו בראשי, כל אחד מהם מבוסס על דברים שחלמתי על שנינו. אני כל כך אוהב אותו. חלמתי על המגע, על הנשיקה, עליו- מחזיר לי את המבטים ששלחי לעברו במשך זמן כה רב. חלמתי על התהליך הארוך ששנינו עוברים יחד, איך הוא עוזר לי ללמוד לבטוח שוב באנשים, איך אני מחזיר את ניצוץ השמחה לעיניו. חלמתי על כך שהוא מספר לי שכל שאני מרגיש כלפיו- הוא מרגיש כלפיי. חלמתי על כך שאנחנו יושבים יחד תחת שמיים שרועי כוכבים במדבר לידו הוא מתגורר- והוא מספר לי הכל. כל מה שגרם לעצב הזה בעיניו, מספר את הסיפור האמיתי לצד הפנטזיות המטורפות שלי, חולק איתי את הדברים הפרטיים ביותר שאי פעם קרו לו. מניח לי לחוות איתו את הכאב, לעזור לו להתמודד עם הדברים. חלמתי על איך שהוא לאט לאט- אך בקצב בטוח, בליטופים והרגעות, גורם לאמון שלי בו לגדול. גורם לי להתעמת עם אלה ששברו אותי- בכדי שאוכל לאחות את הפצעים, בתקווה לעתיד טוב יותר. חלמתי על איך שנינו מביטים זה בזה- באהבה שאין לה התחלה ואין לה סוף. חסרת רסן או גבול, אהבה שאף המוות לא מסוגל להפריד. הרגעים האלה בחלומותיי- בהם אני מתעורר. מתעורר למציאות עגומה בה אני עדיין לא מסוגל לבטוח שאף אחד- כולל בעצמי. מציאות בה הוא נמצא במוחי- אך לא לידי. מציאות בה כל מבט שלי לעברו ממלא אותי באושר- ועיניו פוסחות עליי, בקלות וקלילות שאין שנית לה. הוא מדלג במבטו על מי שיכול להיות אהבתו הגדולה ביותר- כך סתם. אין לו מה להפסיד, כל מה שהוא ירצה יהיה לו. דוגמנים ושחקנים יפלו לרגליו- או שמא רצונו מתרכז בדוגמניות ושחקניות? התשובה לשאלה זו נותרת כסימן שאלה בודד. אין לו מה להפסיד. הוא אפילו לא יודע עד כמה אני אוהב אותו, כמה לילות הטבעתי את פניי בכר רטוב מדמעות במחשבות עליו, כמה זמן ביליתי בתהיות לגבי חייו, תהיות לגבי אופיו, לגבי מהותו. כל מה שאי פעם ירצה ייפול לרגליו, אנשים יתנו דברים רבים בשביל רגע מזמנו. אבל רק אני אתן הכל, כל מה שיש לי- והרבה יותר. אתן הכל עבור הזכות להיות איתו. רק לרגע קצר. לשניה. לדבר איתו, לגעת בו. לנשק אותו. אפילו שיביט בי, רק לרגע. שיביט בי באותו מבט גדוש אהבה שמעולם לא הפסקתי להפנות לעברו. רק לרגע. לשנייה. אבל מבטו העצוב לא מביט בי לעולם, והחיוך מלא שמחת החיים לא מופנה לעברי. כל טיפת שמחה ואושר שבי מתנקזת כשהוא הולך לידי- וממשיך ללכת, בלי לשים לב לקיומי הנחות. פי נפער ועיניי נפקחות, ניסיון לקלוט כל פיסת מידע, תנועה או קול שלו. כל פרט קטן נקלט במהירות ומאוחסן, מוכן לשליפה בכל רגע נתון. בכל רגע שאבחר אוכל לבנות במוחי תמונה מדויקת שלו. מבנה גופו, תנועותיו, פניו, חיוכו...עיניו...

המשך.

הוא אפילו לא יודע. זה מה שהופך את זה לפתטי כל כך בעניי רבים. הוא אפילו לא יודע עד כמה אני אוהב אותו. לא יודע כמה אתן עבורו, על כמה אוותר בשביל שיהיה מאושר, כמה אקריב עבור חיוך אחד מצדו. הוא לא יודע מה אתן בשביל שרק יעיף בי מבט. יבחין בי. יסמין אותי ויביט בי- שיפסיק רק לרגע לסרוק את האזור ויביט בי. רק לרגע קצר ועדין. אף אחד לעולם לא יוכל לאהוב אותו כמו שאני אוהב אותו. אני אטביע את עצמי בלבה רותחת בכדי שלא תיפול אחת משערות ראשו. אתן הכל, אקריב הכל ואוותר על הכל בשבילו- והוא אפילו לא יודע את זה. דמעות מלוחות זלגו מעיניי, אל לחיי, אל שפתיי. לא טרחתי לזוז. עיניי פקוחות לרווחה- שורפות וצורבות מהיובש. דמותו צפה לפניי, כמו בפעם האחרונה שראיתי אותו. מחייך. צוחק. ניצוץ האושר מופיע לרגע בעיניו- ושניות מספר אך כך הצחוק מאבד מצלילו הענוג, החיוך מאבד את האושר הטבוע בו, והניצוץ בעניים נעלם לחלוטין. אין מילים המסוגלות לתאר את מה שאני מרגיש. אין דרך לתאר את הרגש הנורא ברגע שאני מביט בו, כשהוא עצוב כל כך. הייתי נותן הכל כדי להזרים את העצב ממנו אליי. לגרום לו לחיות באושר. רק שיהיה מאושר- לא משנה אם הוא אי פעם ידע שעזרתי לו. לא משנה אם הוא אי פעם ידע עד כמה אני אוהב אותו, רק שיהיה מאושר. אומרים שלדברים כאלה צריך לתת זמן. אני לא חושב שאי פעם אתגבר עליו. אמשיך הלאה, אהיה עם אחרים ואחרים יהיו איתי- אבל לעולם לא אתגבר עליו. לבי לעולם לא יפעם בקצב רגיל לידו, לעולם לא אוכל לפסוח עליו במבטו כמו שאפסח על רבים אחרים, לעולם לא אוכל להיפטר מהרגש המדהים והנורא כאחד הזה. התחושה החמימה הזאת בלבי כשהוא לידי- והריקנות הנוראית כשהוא אינו מבחין בקיומי, אלה לעולם לא יחלפו. לעולם. התרוממתי באיטיות מן המיטה, מניח לגבי לחזור למצבו המכופף שלחמתי חודשים כדי לבטלו, שיערי נפל קדימה וכיסה כמעט לחלוטין את עיניי. פתחתי באיטיות את דלת המרפסת, צועד בעת שעיניי בוהות באוויר מבעד למסך השיער הכהה. התקדמתי מספר צעדים ושלחתי את ידיי קדימה. אצבעותיי לפתו בחוזקה את מעקה הבטיחות. השפלתי את ראשי והסטתי בעזרת ידי את שיערי. הרמתי את מבטי והיישרתי אותו אל הירח הכסוף הזורח במלוא הדרו ממעל, אורו העדין שוטף את המרפסת באור כסוף קסום. אין סוף לאהבה. היא אינה רגש, או תחושה- היא כוח. מסוגלת לגרום לכל אדם לעשות הכל עבורה. אנשים מבלים את כל חייהם בחיפוש אחריה- ואין אדם אחד שמסוגל להיות מאושר בלעדיה, אין כוח עלי אדמות המסוגל להתחרות בה- ואין אדם המסוגל לאהוב אותו יותר ממני. אין אדם המסוגל להביט בו כמו שאני מביט בו. אין אדם בעל תשוקה רבה יותר בוערת בקרבו כלפיו. לא היה ולא יהיה. אין אדם המסוגל להביט בעיניו העצובות, לבהות בחיוכו המתוק והתמים- ולאהוב אותו כמו שאני אוהב אותו. כמו שאוהב אותו לעד. כמו שאהבתי אותו תמיד. הוא האדם היחיד שאי פעם הצליח לגרום לי לבכות. כל פעם שאני רואה אותו גופי ולבי מתמלאים בתשוקה ואהבה שאין לה רסן או גבולות- וכל פעם מחדש סכין ארוך וחד חודר אל נפשי, דוקר באותו חלק חשוף זעיר, שמעולם לא היה וכנראה לעולם לא יהיה מוגן על ידי כל אותן חומות ומגני פלדה בלתי מנוצחים. אותו חלק פגיע ורגיש. כל פעם אני מתאהב בו מחדש, וכל פעם הוא פוגע בי מחדש. פוגע היישר באותו חלק פגיע, בלי רחמים, בלי חמלה. וכל פעם מחדש אני מתפרק. מתמוטט לחלוטין. כל פעם מחדש כל ההגנות הנפשיות שלי נעלמות כלא היו מעולם. כאב נשאר כאב נשאר כאב. כל פעם מחדש אני מנסה לעצור את זה, בתקווה שאם הפעם אצליח- הסיוט ייגמר. הסיוט של לאהוב ללא העונג של להיות נאהב. הסיוט של לרצות מישהו יותר מכל דבר אחר- ולראות את מבטו פוסח עלייך כמו היית חלק מהנוף. וכל פעם מחדש- אני בוכה. זה משחרר- לבכות. נותן מוצא לכל הרגשות החסומים שעצרתי כל כך הרבה זמן. נותן לי רגע אחד של שלווה קוסמית. רגע בו כל שקיים בחיי, כל מה שנמצא במוחי, הכל קשור בו בקשר הדוק וחזק. הכל סובב סביבו ומתרכז בו, באישיותו, בדמותו, במהותו. רגעים כאלה לא קורים לי הרבה, לרוב נמשכים מספר שעות- ומלווים מאוחר יותר בחודש וקצת של דכאונות. אין זה רגע עצוב. זה רגע גדוש זכרונות וכאב שנשכח- הנאבק כדי להזכיר את קיומו התמידי וחסר הקץ. רגע של תשוקה ורגש שאין מילים המסוגלות לתאר אותן. רגע של אהבה. אין אדם בעולם המסוגל לאהוב אותו כמו שאני אוהב אותו. כמו שאוהב אותו לעד- ואהבתי אותו מאז ומתמיד. אין אדם, לא היה ולא יהיה. אין אהבה גדולה יותר מזו שיש לי כלפיו. אין נאמנות גדולה יותר מזו שאני רוחש עבורו. אין מילים המסוגלות לבטא את שיש לי לומר. אין דמעות המסוגלות להכיל את הכאב הזה, ואין פתרון לבעיה הגדולה ביותר שהמין האנושי אי פעם נתקל בה- האהבה. חזרתי למיטה, מניח בעדינות את ראשי על הכרית המוכתמת מדמעות. מוחי פעל ללא רשותי ודמותו החלה להתבהר על המזרון לידי, עיניו עצומות, גופו משוחרר. חיוך עדין נח על שפתיו הסגורות- גם כשישן. שיערו מסודר בסדר פרוע ולא מובן. דמעה בודדת זלגה מעני ונספגה בכר. עצמתי את עיניי- מדמיין את שפתיו העדינות, נושקות לשפתיי. אורו הכסוף של הירח שטף את רצפת החדר, לאחר ששכחתי להסיט את הווילונות הכבדים. הנחתי לחיוך עדין לעלות על שפתיי- חיקוי עלוב לחיוכו. חיוך של אושר טהור- אך לא משתווה לשלו. דמעה נוספת זלגה מעיניי. פקחתי את עיניי והחיוך המאושר נעלם כשמבטי נתקל במזרון ריק. מסודר כפי שהשאירוהו המנקים. מתוח ויפה. לחשתי ללא קול לדמות שלא הייתה שם- אומר במבטי את שלחשו שפתיי. 'אני אוהב אותך'. עצמתי את עיניי שוב, ונרדמתי. שוקע בחלומות שמרכזם ומהותם היחידה- היא בפשטות מאוד, הוא. הוא תמיד היה שם, ברקע של מוחי. מראה את עצמו בכל הזדמנות- בכל רגע. מעולם לא הפסקתי לחשוב עליו, אני מתחיל לחשוש שאין זה אפשרי- אבל זה עוזר. לבכות. זה עוזר- וזה קורה כל פעם שעיניי נחות עליו, לא מיד- לעיתים אני מצליח לעכב את ההתמוטטות למספר שעות- יום במקרה הטוב ביותר, אבל זה תמיד קורה לבסוף. אין מילים המסוגלות לתאר את מה שאני מרגיש כלפיו, אין אהבה אמיתית יותר מזו שאני רוחש עבורו. הייתי נותן את חיי רק עבור האפשרות לומר לו את מה שאני מרגיש, בטח לא הראשון שיאמר לו- אך וודאי הראשון שיתכוון לכך, שיאמר זאת בלב שלם ואמונה מלאה. יתכוון למילים בכל צורה ודרך. אין, מעולם לא היה ולעולם לא יהיה- אדם המסוגל לאהוב אותו יותר ממני. מכתבים נכתבו, מכתבים המביעים את כל רגשותיי, מכתבים שחלקם מסתכמים במילים מעטות- חלקם נמתחים על דפים. אך הם מילים, רק מילים. אני אוהב אותו יותר ממה שאדם מסוגל לאהוב- וזה כואב. אין מילים המסוגלות לתאר- אך הן מוצא. המילים הן המקום אליו אני בורח כל פעם מחדש. ניסיון נואש נוסף להזרים את רגשותיי אל הדף. נסיון שנכשל- בפעם אחר פעם.

מורן א

New member
חודר

משאיר הרבה מקום למחשבה על אותו "האחד". כתוב טוב, אך מעט חוזר על עצמו. אהבתי מאוד, תודה מורן

אותו "אחד"...הוא אמיתי...

בסוף הקובץ המקורי ישנה הקדשה עם השם המלא שלו- שבחרתי לא להוסיף מענייני פרטיות....

DullnesS

New member
ווואוו ארוךךךך אבל קראתי ../images/Emo13.gif

אהבתי, אבל יש בזה קצת טעם מר של אובססיביות חזקה...שכאן הייתי משנה כמה דברים... אבל בכלליות זה יפה...

Chichu6ka

New member
כל כך עצוב...

זה כל כך עצוב, ובאותו רגע חזק, משפיע, גורם לחשוב ולחלום... ממש םקנה בך, ביכולת לכתוב, להוציא את הכאב החוצה-אצלי זה תמיד נשאר בפנים...בכל זאת תודה לך

למעלה