ניסיון תעסוקתי ושירות צבאי - מילוי טפסים

lamanosov

New member
ניסיון תעסוקתי ושירות צבאי - מילוי טפסים

לרגל מילוי הטפסים, הגעתי לטופס IMM008 section1 ובו אני אמור למלא מידע לגבי הסטוריה אישית (החל מגיל 18) ולספק מידע לגבי שירות צבאי. העניין הוא שאת שירותי הצבאי ביצעתי עוד בברה"מ ובארץ שירתתי 9 שנים בצבא קבע בבסיס עורפי בתור טבח. האם לציין את הטבחות רק בהסטוריה אישית (שאלה 11) או גם לציין זאת כשירות צבאי (שאלה 14)? האם לספק את כל הפרטים שהם מבקשים - שם יחידה, מספר יחידה ושמות מפקדים ממונים, או שניתן לרשום משהו סתום יחסית כמו חיל כללי ללא פירוט כלשהו. עד כמה צריך לדייק בעבור כל "חור" בהסטוריה האישית? היתה תקופה שבה החלפתי עבודות כמו גרביים ונדדתי בין חברות כ"א במשך כשנתיים... היו גם חודשים ספורים שעבורם אין הגדרה בטופס רציפות ההעסקה. כיצד להתייחס למצב שכזה? ברור מאליו שיהיה צורך להוסיף דף נוסף לטופס מאחר והם מספקים מקום רק לחמש כניסות בטבלת ההיסטוריה האישית, אך האם מילוי הטבלה הספציפית הזו (שאלה 11) חייב להיות למעשה העתק של טופס הבטח"ל? המון תודה מראש.

אני מניח שאתה מתכוון לסעיף 11 בנספח 1 (רקע).

אתה צריך למלא כל דבר שעשית מגיל 18. אתה צריך לבנות במעבד תמלילים טבלה זהה, ולרשום מתחת לטבלא - ראה המשך בדף המסומן באות A . ב 5 השורות שיש בטופס אתה ממלא את 5 התקופות האחרונות כפי שהן מפורטות בדו"ח הביטוח הלאומי מהעיסוק הנוכחי בסדר כרונולוגי הפוך, ואחר כך ממשיך בסדר כרונולוגי הפוך בטבלא שהכנת בוורד. אתה ממלא את העיסוק בשני המקומות הרלבנטיים. בסעיף לגבי שירות צבאי תכתוב באופן כללי חייל, וסוג היחידה, למשל חיל הקשר יחידת הדרכה. אין צורך למלא את שם היחידה כי זו עבירה על כללי בטחון שדה. ציין שם גם כי לא השתתפת בפעילות קרבית בשורת ההערות. בחלק של מה עשיתי מגיל 18 כל התקופה בישראל צריכה להיות מכוסה על ידי טופס הביטוח הלאומי, ושום פריט לא יכול להיות סותר את הטופס אבל אם יש שנתיים שיש בהם הרבה מעסיים לזמן קצר, תרשום מתאריך עד תאריך, עבודות זמניות וגמרנו. אם יש תקופות של יותר מחודשיים אבטלה שיוצרים בטופס חור רציני בין שורה לשורה מבחינת תאריכים תרשום לא עבדתי, או חופשה ללא תשלום וגמרנו. לגבי ברית המועצות אותו דבר, רק ששם לא ממש תוכל להוכיח מה עשית, ואתה גם לא חייב כי ה 10 שנים האחרונות היו בישראל. בהצלחה.

lamanosov

New member
תודה גדולה ושאלה קטנה

שוב פעם, תודה גדולה על התשובה המקצועית והמפורטת. שאלה קטנה, כתבת שלא חייבים להוכיח מה היה בברה"מ כי בעשרת השנים האחרונות הייתי בישראל. אבל בטופס כתוב לתת מידע לגבי עשר השנים האחרונות או מגיל 18 - הארוך מבין השניים. במקרה שלי, התקופה הארוכה יותר - מגיל 18. האם פספסתי משהו? מאחר ובשרות הצבאי אני צריך לציין שרות חובה בברה"מ ואין לי איך לגבות אותו במסמכים. אז האם בשתי הטבלאות (הסטוריה אישית ושירות צבאי) ניתן להתייחס אך ורק לעשר השנים האחרונות. תודה מראש.

הטופס הזה זהה לטופס של תהליך SW פדרלי

תבדוק ב צ'ק ליסט ותראה שצריך להגיש מסמכים נלווים רק לגבי אותם נתונים שלגביהם מבקשים ניקוד. אז נכון ש ב PNP אין ניקוד, אבל עדיין צריך להוכיח השכלה וניסיון בעבודה ב 10 השנים האחרונות, ולהגיש את טופס הביטוח הלאומי כי ככה השגרירות מאמתת נתונים, ובסופו של דבר ה טפסים האלה יגיעו לשגרירות כמו טפסים של SW. לא מוכרחים להוכיח דברים (למעט השכלה)שקרו לפני יותר מ 10 שנים. סתם שאלה: לא שמרת את כרטיס העבודה שלך, או תעודת השחרור מהצבא, מהמדינה שממנה עלית לארץ? יש מסמכים שלא זורקים.

mayush23

New member
מנצל"שת: האם את הטופס מביטוח לאומי מצרפים?

פספסתי את הבקשה לצרף את הטופס? אני ראיתי רק טבלה שבה אמורים לציין את תקופות ההעסקה וכו'... אז אני אמורה לצרף לכל הבקשה את הטופס של ביטוח לאומי, העתקי תעודות (השכלה) ומסמכים לגבי מצב כלכלי? לא ראיתי שיש לצרף מסמך שתומך בעניין תקופות ההעסקה, או שפספסתי פרט חשוב?

תזכירי לי באיזה תהליך את נמצאת ובאיזה שלב?

מי שממלא את הטפסים שבהם הוא צריך לציין מהו נסיונו בעבודה, ו/או מה עשה מגיל 18, ונמצא בשלב של הגשת תיק מלא עם מסמכים תומכים, מתבקש במפורש בצ'ק ליסט להגיש מכתבי מעסיקים. השגרירות בתל אביב דורשת לצרף גם את מסמך "שמות מעסיקך ותשלומיהם לביטוח הלאומי" כי זו הדרך שלהם לוודא שהכתוב בטופס שמילאת הוא אמת. אם את בתהליך פדרלי מפושט, את לא צריכה להגיש את הטופס בהגשה הראושנית, אבל תצטרכי להגיש אותו בשלב הבא, וכדאי להזמין אותו לפני ההגשה הראשונית של התיק כדי לוודא שאת מדייקת בתאיריכים ובשמות המעסיקים.

mayush23

New member
אני בתהליך פרובנציאלי, זה משנה משהו?

אני בשלב הגשת מסמכי פרובינציה + מסמכים של ה CIC ושם מופיעה הטבלה לגבי העיסוקים מגיל 18 כי ללכת להשיג אישור מכל מעסיק זו משימה בלתי אפשרי לאדם בן 36 שעד לפני 8 שנים עבר כמה וכמה מקומות עבודה :)

הפרקטיקה בשגרירות בתל אביב היא לאמת את הנתוני

שרשמת בטופס אינפורמציית הרקע- schedule 1. מכיוון שאת לא בתהליך SW פדרלי, את לא נדרשת לצרף מכתבי מעסיקים, אבל הסעיף של מה עשית מגיל 18 מחייב לענות באופן די מדוייק, והדרך היחידה לשחזר בדרך כלל, היא להסתמך על טופס הביטוח הלאומי, ובדרך כלל אם הוא לא בתיק, הם מבקשים לצרף אותו וזה מעכב את התיק, ואם יש סתירות, זה מעכב עוד יותר. אז עדיף מראש להזמין את הטופס בביטוח לאומי (זה לוקח 5 דקות), ולמלא את הפרטים המדוייקים לפי מה שמופיע שם.

mayush23

New member
תודה רבה ועוד שאלה

יש גם מקום לרישום השכלה. אני כרגע באמצע קוס מטפלות מוסמכות, זהו קורס ארוך שיסתיים עוד כשנה וטיפה. אני אמורה לציין את זה? אני יכולה לציין את זה? אם כן אז איפה? הרי יש שם טבלה שבה רושמים איפה למדת, מתי ואיזו תעודה קיבלת... איך אני מציינת שאני בתהליך לימודים שבטח יסתיים עד שאגיע לשם?

בדרך כלל לא מציינים בסעיף השכלה שום קורס

שלא הסתיים בדיפלומה. עד שלא תסיימי אין לך מה לרשום. מתי הביקור שלך בפרובינציה?

dannyk27

New member
אמנם לא מופיע בצ'ק ליסט אבל..

רצוי וכדאי מאוד לצרף הן מכתבי מעסיקים והן אישור בנק, שכן חבל שהתיק יתעכב בשל כך (כמו שלא רשום על מכתב בט"ל). אני הגשתי את כל המסמכים שהוגשו לאישור הפרובינציה.

mayush23

New member
דני, אתה מתכוון למכתבי מעסיקים ממקומות החל

מגיל 18?? כי זה אומר הרבה, כלומר...מדובר בבעלי והוא בן 36 והיה מלצר, ואחמ"ש ומציל וברמן וסולן ומה לא:) נראה לי מצחיק לנסות ולאתר מעסיקים מלפני כמעט 20 שנה אם בכלל

לא מגיל 18 2-3 מעסיקים מהזמן האחרון

מעסיקים אחרונים עם מכתבים מכובדים מ ה 5 שנים האחרונות לא יזיקו בכלל, לגבי כל השאר תדפיס ביטוח לאומי יספיק.

dannyk27

New member
לא לא

רק אלו מ 10 השנים האחרונות וכאלו שמזכים בניקוד על נסיון שאותם יש להמציא בכל מקרה עבור התהליך הפרובינציאלי

mayush23

New member
מכתבים באנגלית מהמעסיקים עצמם? מכתבים

שמאשרים שהוא עבד אצלם? או כאלה שממליצים? כי יש למשל מכתב המלצה מחברה שנסגרה, וזה מלפני פחות מ10 שנים, אז יש טעם לתרגם?

dannyk27

New member
מכתבים שיהיו רלבנטיים להוכחת הנסיון

לגבי מניטובה זה מינימום של שנתיים נסיון ב 5 השנים האחרונות. אם יש קצת יותר אפשר לצרף.

mayush23

New member
אז אין בעיה, אם הנסיון האחרון הוא 6 שנים אז

מן הסתם מכתב רק ממקום העבודה האחרון שמציין מה בדיוק? כמה זמן הוא עובד שם, במה בדיוק, תחומי אחריות ושביעות רצון?

dannyk27

New member
כן

וגם סדר גודל של משכורת כתוב בצ'ק ליסט, אך לדעתי אפשר להמנע מכך.

למעלה