ניסיוני עם תרופות עד- קופקסון.

ת ר צ ה

New member
ניסיוני עם תרופות עד- קופקסון.

השתמשתי בעבר בבטאפרון במשך כשנה וחצי. אח"כ נכנסתי להריון, שהיה נפלא,ולאחריו השתמשתי בגלובולינים למשך כשנה. כיום אני לוקחת קופקסון כבר שנה וקצת... בזמן האחרון מספר רב מדי של אנשים אומרים לי שהקופקסון נחשב לתרופה הפחות טובה מבין כל התרופות שיש לטרשת. אני תוהה אם אני מקבלת את הקופקסון כברירת מחדל?!...

צלליתה

New member
בזכות הקופקסון

קודם כל ברוכה הבאה תרצה, ומקווה שהקופקסון מועיל לך. אני מזריקה קופקסון וקראתי הרבה על התרופות כולן. קופקסון היא תרופה שעובדת אחרת מהשלוש האחרות. גם נדמה לי שהיא יותר זולה. קופקסון היא התרופה שנותנים כבחירה ראשונה למי שיש נטיה (או חשד לנטיה) לדכאון. (אני. אובחנתי כחולה בדכאון במקום טרשת נפוצה. אוי.....למה לא יכלתי להשאר בדכאון החביב והטוב). אבל, לא נתקלתי בשום עדות שטוענת באופן מוכח שתרופה מסוימת טובה יותר מהאחרות. לעומת זאת, כל אחד ואשתו קראו במדיקאל מעריב או סינטיפיק ידיעות על תרופה זו אחרת והם בטוחים שאם רק אשתמש בתרופה שהם שמעו את שמה, אני אפסיק לצלוע ואפסיק להציק לעולם עם הטרפצת המטופשת שלי. השאלה שאת צריכה לשאול....האם הקופקסון מועיל לך. הרופא בודאי עוקב אחריך. שאלי אותו מה דעתו. רק בריאות.....

m י כ ל

New member
חס וחלילה!!!

אנשים אומרים כל מיני דברים, ומאמרים בעיתון (שבדרך כלל ממומנים ע"י דוברות חברת התרופות) אומרים גם הם דברים רבים ושונים. המציאות העובדתית היא, שלכל התכשירים אחוז זהה, פחות או יותר, של יעילות בהקטנת מספר ההתקפים וחריפותם, צמצום הנגעים וכו'. מה שמאוד נכונה היא העובדה, שיש אנשים הנעזרים יפה בתכשיר מסוים ולא אחר, ואחרים שיאמרו: פוי!! בכלל לא עזר לי!! ולכן מה שקובע כאן היא יעילות התרופה לגביך. אם את מרגישה טוב, אין התקפים, או מועטים יחסית וקלים, ואת בסה"כ בסדר (עד כמה שאפשר) הרי יש את כל הסיבות לחשוב שקופקסון טוב לך. אם את, וגם הרופא שלך, מוצאים שהתכשיר לא עושה את העבודה, יתכן שיש מקום לשקול את החלפת התרופה. אבל קופקסון תכשיר מעולה, ולא לחינם "טבע" עושה עליו מיליונים ברחבי העולם! השאלה שנשאלת היא לא איך התרופה, אלא איך את ביחד עם התרופה. זה מה שחשוב.

kaya11

New member
גם אני עם קופקסון

כבר שנה וחצי ולי כנראה זה עושה טוב מהסיבה הפשוטה... ירדתי מ3 התקפים בשנה ל1 תחושתי עד עכשיו... שזו המטרה של התרופה... שזה שזה אומר שאני צריכה לדקור את עצמי כל יום... זה זניח... העיקר שהידיים עובדות... את צריכה לבדוק אם עלייך זה משפיע לטובה...

x פ ר ת

New member
ועוד בזכות הקופקסון...

אני מזריקה קופ' כ-5 שנים... במהלכן עשיתי הפסקה של 10 חודשים בערך כשהייתי בהריון. לעולם לא אדע מה היה קורה לו היתי מזריקה משהו אחר... אבל אני יכולה להגיד לך שפרט להתקף אותו קיבלתי לאחר הלידה, הייתי די נקייה מהתקפים. אולי-אולי-אולי היה משהו פה ושם אבל בסה"כ - טפו! לא יודעת מדוע אומרים לך את מה שאומרים על הקופ', אבל כמו שאמרה מיכל, לתרופות השונות יש אחוזים דומים במניעה של התקפים ומה שחשוב זה כיצד את מרגישה.

כשאובחנתי שאל אותי הנוירולוג איזו

זריקה אני רוצה.אמרתי לו:אתה הרופא ואתה צריך להחליט. הוא אמר לי שבשוק קיימות כמה זריקות שבסך הכל כולן יעילות במידה די זהה אך ייתכן שזריקה זו או אחרת תהיה יעילה יותר מהשניה ואצל כל חולה במידה שונה. לבסוף בחרתי אוונוקס כי הייתי חדש בעניני זריקות ואמרתי אם היעילות דיי זהה אז למה להידקר כל יום. לאחר חצי שנה ביקשתי ממנו להחליף את האוונוקס ולא בגלל אי יעילותה, אלא בגלל שתופעות הלוואי שלה השפיעו עלי מאוד.ממש כל שבוע הייתי חוטף שפעת לשלשה ימים ואז חוזר חלילה.זריקה-שפעת. מאז שלוש שנים אני על קופקסון ובסך הכל עם שתי הזריקות מ-4 התקפים בשנה אני על אחד והשנה היו גם שניים.

ועוד משהו.כל הזריקות הקיימות בשוק

אם אני לא טועה כולן בסל הבריאות.קשה לי להאמין שהשיקול הוא כספי. ואם אני לא טועה הקופקסון לא זולה בכלל להיפך.אבל את מי זה מעניין. אם היא יעילה ממשיכים אם לא מנסים משהו אחר כפי שקודמי כתבו. בריאות!

14042003

New member
פתאום גרמת לי ל - ../images/Emo62.gif

עכשיו כשקראתי את ההודעה שלך זה היכה בי...מאז שאת משתמשת ב קופקסון - לא היו לך התקפים!!! (עכשיו בטח תשאלי אותי איך הדגשתי...
) טוב ולכל חברי הפורום - שלום, אני שגית חברה של תרצה - ושמחתי למצוא עברה את הפורום המקסים הזה!!! מקווה שהיא תתמכר כמו כולם
....אני נמצאת בפורומים שכנים... יום טוב לכולם

למעלה