ניסיתי הרבה תרופות לכאב

nady4u

New member
ניסיתי הרבה תרופות לכאב

אבל אף אחת לא עזרה בגלל תופעות הלוואי הקשות, מה עושים ?

kikona126

New member
פונים למרפאת כאב

שיתאימו לך משהו.

אני אישית מביאה משככי כאבים מחו"ל. (אפשר להוציא מרשם מרופא משפחה ולהביא את זה דרך בתי מרקחת מסויימים)

היי

ראשית, נדמה לי שזאת הפעם הראשונה שאת כאן? ברוכה הבאה!

שנית, אם זאת הפעם הראשונה - בוודאי, ואם לא אז אני מתנצלת שלא זכרתי אבל. אין לי מושג ממה את סובלת ומה כואב לך. זאת שאלה מאוד כללית, שלא ממש אפשר לתת לה תשובה.
את מוזמנת מאוד לומר מה יש לך, מה התרופות שכבר ניסית, אצל איזה רופא את מטופלת (משפחה, כאב, אורתופד, נוירולוג, אחר)
ו.. נראהלי שאז נוכל אולי להיות קצת יותר מועילים.

את מוזמנת מאוד להישאר..

annabell Lee

New member
ממשיכים לנסות

עוד משהו שאפשר לעשות, אם יש תרופה שבאמת עזרה לך לכאב, אולי אפשר להוריד מינונים. לפעמים זה עוזר. יש תרופה אחת שגרמה לי לבחילות קשות, אבל הורדה של המינון הצליחה להשיג את הפסקת הכאב..אמנם לא לגמרי אבל בשילוב של עוד תקופה היתה הקלה, אבל הבחילה עברה.

בתרופה אחרת לא הצליחו לנטרל את תופעת הלוואי אז הפסקתי לגמרי-וזו דווקא היתה התרופה שעזרה הכי טוב לכאב, אבל לא היתה ברירה.

nady4u

New member
הייתי במרפאת כאב

הוא המליץ לי בוטראנס שבהתחלה זה עזר, אבל לאחר מכן הופיעו קשיים בהתלת שתן. (חוץ מסחרחורת תמידית, אבל זה הייתי יכול לסבול).

אני מרגיש כאב בעצמות הרגליים ורק בצהריים במנוחה. מן קור כזה שלא נותן לי מנוחה.

kikona126

New member
כמה שהתחושה הזאת מוכרת...

מתי מופיעים הכאבים?
האם ישנם עוד כאבים במקומות אחרים? גם אם זה בתקופות מסויימות...

יכולה לספר מעצמי שהליכה מאוד עוזרת לי לכאבים (שבדרך כלל מופיעים בזמן מנוחה אצלי) אני לא יודעת אם מדובר באותו הכאב, אבל זה מה שעוזר לי כי זה מזרים את הדם. (גם בזמן ההליכה זה כואב אבל אני חושבת שהאדרנלין של הספורט הוא אופייט טוב והוא משכך אצלי כאבים...)

annabell Lee

New member
קור וכאב עלולים להעיד

על בעיה בזרימת לדם לרגלים. תבדוק את הנושא. שים לב אם אתה גם מאבד תחושה בכף הרגל-לא תמיד שמים לב לזה. ממש תיקח מחט ותעבור על העור, צדדי כף הרגל, אצבעות עקב. לא לדקור, רק להחליק את המחט על העור.

nady4u

New member
הכאבים בעיקר בצהריים

יש לי בעיה של חוסר תחושה בכל הגוף עקב ניתוח עמוד שדרה שעשיתי.
אני אוהב לנוח בצהריים, וזה ממש מפריע.
אם אני לא נח אזי פחות כואב.
אני לא ישן טוב בלילה וכשמגיע צהריים אני זקוק למנוחה ואז הכאב גורם לי יותר עייפות והרגשה פחות טובה.

annabell Lee

New member
אין לי מושג בנושא אבל

יוכלה לנחש שבזמן המנוחה אתה לא מיזז את הרגלים כמעו ואז יש זרימת דם נמוכה שגורמת לרגלים להיות קרות וכואבות-אבל זה מחייב בדיקת רופא.

הידע שלי בנושא זה עם רגל אחת עם בעייית זרימת דם..ואכן היא קרה וכואבת יותר מהשניה.

kikona126

New member
ניסית לישון עם הרגליים בשיפוע? (כלפי מעלה)

כדי לאפשר זרימה של הדם?
או פטנט שלמדתי מהניורולוגית שלי, לעבוד על הכאב, אני אתן דוגמא, כשיש לי מגרנה לחיצה באזור אחר בראש יכול להרגיע את המגרנה, או כמו שאני עושה, אני שמה על המצח בנגיי או טייגר וזה בעצם גורם לעצבים להתעסק עם כאב אחר... וככה המגרנה נרגעת קצת...
בקשר לרגליים נסה לשים עליהן שמיכה קצת יותר כבדה ותראה איך זה משפיע.
ועוד המלצה שקיבלתי מרופא ואצלי לא ממש עבדה אבל שווה לנסות, תשכב על הצד של הלב כדי לאפשר זרימה... אצלי זה לא הצליח, תנסה מי יודע אולי לך זה יהיה יופי של פתרון?

nady4u

New member
הנסיונות שלי

ניסיתי מסאז של הרגליים, וזה עזר קצת.
ניסיתי בקבוק חם מג'ל ששמים במיקרו, לא טוב.
ניסיתי כרית חשמלית ברגליים, זה עוזר במקצת אבל התחושה לא נעימה.
ניסיתי גרביים מאנגורה וגם ברכיות מאנגורה וזה מחמם אבל לא מספיק.
ניסיתי לשים כרית מתחת לרגליים או בשיפוע כי יש לי מיטה מתכווננת - לא עוזר כל כך.
מה שכן עוזר זה לנוח תחת השמש, ולכן שמתי כורסא נוחה ליד החלון ובזמן שיש שמש זה מחמם ומרגיע.
עכשיו זה טוב אבל בקיץ בטח זה יהיה לוהט.
קניתי גם שמיכה מפליז - וזה מחמם אבל לא מספיק.

לשים בנגיי או טייגר על המצח, זה מזכיר לי שאם רוצים להיפטר מכאב ראש פשוט דופקים עם פטיש על הבוהן - בטוח הכאב ראש יעלם - חה חה חה (בצחוק).

לשכב על הצד אינני יכול בגלל בעיה רפואית.

לקחתי כעת תרופה לכאב אוקסיקוד זה טיפות ולא כמו בוטראנס שזה מדבקה לשבוע.
עדיין לא ניסיתי אבל באזהרות של התרופה, היא לא כל-כך מתאימה לי בגלל שיש לי קיבה רגיזה, וזה לא מתאים.

היום שמעתי ברדיו מחקר על החיים, ששאלו האם היית חוזר על חייך שוב, רובם אמרו לא, כלומר הסבל בחיים הוא רב יותר מהאושר.

האמת שאני כמעט הייתי בצד השני ואני לפעמים תוהה מדוע חזרתי לחיים.
למרות שמאז היו לי חוויות מדהימות אבל כעת אני ממש בתקופה קשה ואינני יודע איך לצאת מזה.
אני צריך עזרה ואין אין לי כעת אף אחד לסמוך עליו.

kikona126

New member
הרעיון של מסאג׳ ברגליים

שעוזר מזכיר את הרעיון של המגרנה כי אתה בעצם יוצר גירוי אחר לגוף. גם לי מסאג׳ בקרקפת עוזר אבל אחרי כמה זמן הכאב יחזור.. הבנגיי יעיל ליותר זמן ואפשר לסבול את הגירוי שלו... תבדוק מה יכול ליצור גירוי אחר באזור של הרגל כך שהגירוי של הכאב ינותב למקום אחר... (אם אתה בוחר משהו כמו בנגיי תבחר במשהו טבעי, כי משחות כמו ולטרן משפיעות על הכבד...)

במקרה שלי הסבל הוביל אותי לאושר, כן הייתי חייה שוב את החיים ואפילו הייתי חוזרת שוב לתקופה של התיכון כדי לעבור אותו כמו כל נערה ובלי כל מיני חישובים של היום כן, מחר יכאב...

תרגיש טוב!

אני מנסה שוב

שאלתי אותך כבר בתחילת השרשור, ולא ענית. ו.. ממה שאתה כותב עולה עוד ועוד שיש לך בעיות מעבר לכאב הזה ברגליים.ץ
בלי להבין מה הגורם - לא באמת אפשר לעזור לך. ואולי נראהלך שהדברים לא קשורים זה לזה, אבל. אולי כן ואולי אנחנו נוכל לתת לך עצה או התבוננות שאין לךעד עכשיו.

אתה כותב שאתה לוקח בוטראנס ואוקסיקוד- אלה תרופות נרקוטיות. לא נותנים אותן לטיפול "קו ראשון" כלומר, לכל מי שבא עם כאב. כדי לקבל אותן צריך לעבור איזו מסכת ואיזה ניסיון בתרופות.

בן כמה אתה? ממה אתה סובל? האם יש לך סוכרת? האם יש לך בעיות לב?

כתבת שהיית "בצד השני" מה זה אומר? עברת ניתוחים?

נאדי, בלי פרטים, לא נוכל לעזור.

וגם בעניין ה"עזרה" ו"אין על מי לסמוך" - נשמע לי שאתה מתאר גם קושי ברמה הרגשית-נפשית. אתה רוצה לספר במה מדובר? מדוע אתה מרגיש כך? ולמה אין לך על מי לסמוך?

אינ יכולה לומר לך, שאתה יכול לסמוך מאוד על האנשים כאן. כולנו עברנו דבר או שניים בחיים, ולכולנו יש ניסיון כזה או אחר גם במצב נפשי של "נמאס לי" וגם ב"אין על מי לסמוך" וגם בהרבה אכזבות - מהאנשים בכלל ומהמערכת הרפואית בפרט.
אולי לחלוק אתנו יכול לסייע?

אתה מוזמן לכתוב כל מה שאתה מרגיש שאתה רוצה ויכול לחלוק.
ומוזמן מאוד להרגיש בבית.

nady4u

New member
פרטים

התרופות שניסיתי: קטאפלאם שהוא לא טוב ללב כי לי יש איוושה בלב.
רוקסט, טראמאדקס, זלדיאר, מוסקל, בוטראנס.
אבא נפטר לפני חודשיים, והוא היחיד שתמך בי, וזה הכניס אותי לטראומה מכיוון שאחים שלי לא כל כך בקשר.
למרות שביקשתי שיבואו לא הגיעו, גם להם יש בעיות וזה המצב.
אני אדם עם נכות ותלוי בכל פעולות היום-יום, להיות תלוי צריך גם תעצומות נפש. אף אחד מהמשפחה אינו יודע לטפל בי במקרה הצורך.
אני נושם דרך קנולה וכבר הייתי שנה בבית חולים, אבל אז היה לי את אבא, היום אם אני אכנס לביה"ח לא בטוח שאצא משם.
הטיפול שבבית חולים מתחת לכל ביקורת ואני זקוק לאדם שיהיה איתי 24 שעות.
מאז נכנסתי לחרדות וזה גם חלק מכאב הגוף שאני חש.
מרגיש לבד לבד וצריך להתמודד.

למעלה