ניסיתי לאתחל מחשב נייד

yukxbk

New member
ניסיתי לאתחל מחשב נייד

עם מעבד אינטל דו-ליבתי ו-2 גיגה זכרון משנת 2008 עם לינוקס מינט גירסה 17.3 (אני חושב קינמון) מדיסק און קיי, והמחשב הנייד יצא מכלל פעולה ברגע האיתחול. עכשיו המחשב לא נדלק בכלל (מסך שחור), וגם הדיסק הקשיח נפגע.
האם הסיבה היא לינוקס מינט 17.3, או חומרת המחשב (מאחורי המחשב הייתה מדבקה המעידה שהמחשב לא נפתח מיום קנייתו).

BravoMan

Active member
משהו אינו ברור בתיאור שלך:

אם המחשב לא נדלק כלל, איך אתה יודע שהדיסק הקשיח נפגע?
&nbsp
חוץ מהמסך, אם נרות כלשהן כן נדלקות?
&nbsp
מצב שאתה מתאר הסבירות שייגרם ע"י מערכת הפעלה כלשהי הוא אפסי.
&nbsp
אגב, עד איזה שלב באתחול הגעת?
העם עברת את מסך ב-BIOS לפני שהמחשב קרס, או אפילו לא זה?

yukxbk

New member
כשהוצאתי את הדיסק הקשיח

וחיברתי אותו למחשב אחר, המחשב לא זיהה את תוכן הדיסק. גם Gparted לא זיהתה את שיטת הקבצים בדיסק. דיסק קשיח אחר במחשב אליו העברתי, Gparted זיהתה במלואו.
כפתור ההדלקה נדלק. כשאני לוחץ על מגש דיוידי, גם הוא נפתח ונסגר. המסך נשאר שחור.
כשחיברתי למחשב דיסק און-קיי עם לינוקס מינט, המחשב איתחל את עצמו וקיבלתי מסך שחור. הביוס לא עלה, וגם עכשיו הביוס אינו עולה. יש רק מסך שחור. המאוורר בתחתית המחשב מתחיל להסתובב עם הדלקת המחשב, ואחר כך מפסיק.

BravoMan

Active member
והנה התשובה שלך:

לא הספקת בכלל להפעיל את הלינוקס מינט, אז אין שום סיכוי שהוא עשה משהו למחשב שלך.
&nbsp
על פניו, נשמע שיש בעיה בלוח אם.
&nbsp
לגבי הדיסק הקשיח, היות וכתבת שמדובר במחשב נייד, ועוד מלפני 8 שנים כמעת, מה שהולך עם החיבורים של הדיסקים שם זה קצת גן חיות.
אני לא בטוח לאיזה מחשב העברת את הדיסק וכיצד חיברת אותו, אבל ייתכן מאוד שהחיבור לא מתאים ולכן אי אפשר לקרוא את הדיסק.
&nbsp
מצד שני, ייתכן שהמחשב חטף באיזו צורה קצר חשמלי, זה יסביר פגיע בו זמנית ב-BIOS ובדיסק הקשיח, בעוד שדברים אחרים כמו מאוורר עובדים.
&nbsp
כמובן, בלתי אפשרי לדעת מה באמת קורה דרך הפורום.
ובהתחשב במחירי ניידים היום, אני בספק אם שווה לך לנסות לתקן במעבדה.
&nbsp
אם אתה רוצה להתעסק לבד, בשביל הכיף - לבריאות.
אם לא - תוכל למצוא מגוון ניידים זולים שיעבדו היטב עם לינוקס.

yukxbk

New member
על התשובות

כשחיברתי את הדיסק הקשיח מהנייד למחשב אחר, הביוס של אותו מחשב זיהה את הדיסק, אך במערכת ההפעלה אי-אפשר לקרוא את תוכן הדיסק.
מכאן נראה שהדיסק חטף איזה קצר או קלקול רציני, וקילקל את המחשב הנייד, או להיפך.
אמנם זה לא פורום מחשבים ניידים, והייתי שמח לדעת על טושיבה (מחשבים ניידים). אומרים שלמחשב נייד של טושיבה יש חיים קצרים, משהו עם הצונאמי שהיה שם, שהוריד את טושיבה על הברכיים (ייצור מחלקים זולים כדי לחסוך עלויות).

BravoMan

Active member
לא יודע.

יש לי Sattelite 2180CDT שחי עד היום.
&nbsp
זה נייד של טושיבה משנת 1999, הדבר היחיד שהחלפתי בו היית הסוללה.
אין הרבה שאפשר לעשות איתו היום, כי נתוני החומרה שלו חלשים מאלו של שעון חכם ממוצע, אבל בתור פריט היסטורי הוא מרתק.
&nbsp
הוא יצא עם Windows 98, עם CD שחזור בפורמט מיוחד שמחשבים רגילים לא יודעים לקרוא, וכיום הוא מריץ Puppy Linux.
&nbsp
אבל אם אתה מחפש המלצה רצינית למחשב נייד לא יקר ואיכותי שיעבוד גם עם WIndows וגם עם לינוקס, אני ממליץ לך בחום להסתכל על הדגמים של Asus.
&nbsp
יש לי ניסיון טוב מאוד איתם.

computer helper

New member
הטושיבה שלי

כבר 5-6 שנים כמעט, Sattelite L500 עובד ממש טוב.
רק הבטריה נגמרה אי שם לפני שנתיים בערך.
(זו לא המלצה, כמובן... )

למעלה