ניסיתי לגלות מה קרה לפושע הנאצי

ניסיתי לגלות מה קרה לפושע הנאצי

בן 91 שמשטרת ספרד עורכת מצוד. בנתיים לא מצאתי חדשות בנושא, ביקשתי מפורום: "ספרד ותרבות לטינית" לעזור לנו לגלות אולי התפרסם משהו באמצעי התקשורת בספרד. גם ב- cnn לא מצאתי איזכור, אבל מצאתי שם משהו אחר שהוציא מרכז לסובלנות בארה"ב:

מוסיפה: לבלגיה היה חלק פעיל בשואה:

מתוך עידכון החדשות של תפוז: 21/10/2005 11:20:00 מחקר חדש: לרשויות הבלגיות חלק פעיל בשואת היהודים ביום רביעי (19.10.05), פירסם המרכז ללימוד ותיעוד מלחמות וחברות עכשוויות (סג"ס) דוח ביניים על פרויקט שהחל בספטמבר ושעניינו עדויות מתוך ארכיונים בבלגיה, כדי לנסות להסביר איך התיחסה בלגיה ליהודים במהלך הכיבוש הנאצי. מעל לכל, מקווים החוקרים להגיע לאמת בעניין חלקן של הרשויות הבלגיות בגירוש יהודים למחנות הריכוז - כך מדווח מבריסל העיתון "אקספטיקה".

כיליד בלגיה אני יכול לומר

שלום חברים אני מרשה לעצמי לומר לכם מה אני יודע . נכון שבערים הגדולות אשר שלט ראש עיר מהמפלגה ה " REX " הפרו נאצית ונאצית ב100% חיי יהודים לא היה קל עד 1942 תחילת המשלוחים למחנות השמדה . יש לומר שרוב תושבי בלגיה בעיקר בעיירות הקטנות בהזור דוברי צרפתית WALONIE היו אנטי רקסים ( פרוש המילא REX בלטינית ,מלך ) והתנגדו בכול מני צורות נגד הגרמנים והרקסים , עד כידי הוצאה להורג של ראש עיר רקסיס CHARLEROI ב1943 אשר גרר תגובה שלהם עקוב מדם ,אני כאן יכול לציין שאחד הנרצחים היה גב" VAN HOOGARDEN מנהלת בית חולים צבאי אשר קישר בין המחתרת היהודית לאחד הפצועים בקשה להציל ילד יהודי , והילד הזה הוא אני סבא אריה ,לא סתם קרוב ל1600 חסידי אומת העולם רשמיים שמופעיים בלכסיקון ולא נדבר על מאות אלפי בלגים ש על יד מעשה קטן ופשוט עזרו להציל יהודים ,וכך בתוך 60.000 +- ניצלו שני שליש . בראשותי כול 4 הספרים של הסופר היסטוריון בלגי MAXIME STEINBERG - L ETOILE ET LE FUSIL -הכורב והרובה - נכון היו רעים אבל הרבה יותר היו גם אנשים טובים בכבוד רב סבא אריה

../images/Emo51.gifסבא אריה על עדותך

שהיא חשובה מאד. דווקא בדורנו חשוב להעמיד דברים על דיוקם, וזה מה שחשוב לי בנושא השואה. בדיוק כמו שחשוב לכבד את חסידי אומות העולם, ולתת להם זכויות, חשוב גם לחקור את הנושא, כדי שאותם אלה שהיו חלק מהשמדת היהודים לא יטשטשו את חלקם. בזכות אותה מנהלת ששילמה בדם על עזרתה - אתה חי כאן איתנו - כדי לספר את סיפורך. אני מכבדת עד מאד את פעולתה האמיצה של מנהלת בית החולים ז"ל. אך לצערי, אם יש כאלו שהיו חלק ממפעל ההשמדה, עליהם לשלם את הדין, או לפחות ששמם יכתב בהסטוריה ככאלה. הצדק צריך לא רק שיעשה - אלא גם שיראה. שוב תודה לך על עדותך, ואם תמצא לנכון לתקן את דבריי, אודה לך על כל הערה והארה.

שלום לך ענת יקירתי

שלום לך פשוט אינני מבין זה יכול להביא הזה תואלת ,תסליחי על הביטוי לפשפש ולעלות על פני המים חזרה את כול האטישמיות אם זה היה נעשה לפני 50 שנה אז אני הייתי מבין , אבל כיום זה דלק לחצי מיליון מוסלמים בבלגיה ולא נדבר כול הפרו נאצים ידוע איטיב מה היה תפקיד של ראשי עיר הגדולות שהיו מהמפלגה הרקסית לא לשכוח את כול ראשי עיירות הקטנות שספקו בולי הספקה , מסמכים מזוייפים . אינני יודע אם את יכולה לקרוא צרפתית ,יש לי ספר שתרם לי תושב בלגיה לפני 15 שנה .כתוב ע" נזיר בלגיבשנת 1950 לערך שתיעד במדויק מה שקרה לאחר הוצאת להורג ע" הפרטיזנים של ראש העיר CHARLEROI ' רקסיס ונאצי בלגי בדם . יש בסוף הספר תיעוד מדויק של כול נאצי בלגי שעמדו למשפט לאחר המלחמה ,90 % מהם נידונו למוות והוצאו להורג ע" כתה ירי ב1947 עד עצם היום מצלצל לי בראשי המכות אש של הכיתות במשך מספר שעות מי 6 בבוקר .בנוסף אני שואל מדוע לא חוקרים היהודים ששטפו פעולה עם הגרמנים ב4 עיניים יכול לספר מי מה מה הם עשו בעיר נמל אנטוורפן היה אחד בשם כינוי ג'ק אשר היה מסתובב עם מכונית והיה מצביע לגסטפו זה יהודי בכבוד רב סבא אריה

תשובה לסבא אריה

לשאלתך: "מדוע הבאתי ציטוט מתוך חדשות שבעקבות מחקר חדש מתגלים פרטים חדשים על שיתוף פעולה בין אנשים בשלטונות הבלגים שעזרו לנאצים בהשמדת היהודים?". תשובתי: שאלת האם אני מודעת לעובדה שבלגים רבים עזרו ליהודים והפכו לחסידי אומות העולם. בהחלט, אני מכבדת את הבלגים שהצילו יהודים רבים ואותך. שאלת מה טעם אני רואה לעסוק בעניין זה עכשיו אחרי שישים שנה, ומה הטעם לנבור בהסטוריה ולמצוא אשמים (גם מבין הגויים וגם מבין היהודים). הייתי שמחה לו היו מעמידים את האשמים לדין, אבל אינני יכולה להשפיע על כך. הסיבה שאני מביאה את הידיעות והקישורים שעוסקים בשואה, הן עבור החברה הישראלית שלנו. כדי שכל אדם בכל גיל שנכנס לאתר ילמד על השואה. לכן העדות האישית שלך חשובה ובעלת ערך רב יותר מכל הידיעות והקישורים שאני מביאה. תודה לך על ההתייחסות, ובעיקר על עדותך האישית.

למעלה