ניסיתי להתאפק, אבל לא יכולה יותר

ניסיתי להתאפק, אבל לא יכולה יותר

נכון שזה לא המקום, ונכון שזה לא הזמן אבל כולנו משפחה, נכון? ובמשפחה מותר להגיד הכל, נכון? ולשאול, ולהתייעץ.... אז בלי פאדיחה, בבקשה, חוו את דיעותיכם בלי משוא פנים: מתוקיק: לחללית שטסה בחלל יש גם בוקר וגם לילה? אמא נבערת מדעת: לא חמודי, אני חושבת שרק לילה. מתוקיק: למה? היא טסה בחלל שאין בו שמש? אנמ"ד: יש בו שמש! בטח שיש בו שמש! מתוקיק: אז למה? נו, באמת למה?

colourful

New member
אם

עד מחר לא תהיה תשובה נאותה, אני אשאל מחר את האח שלי שיודע ה-כ-ל!

אופס.. הנה ההמשך:

ולכן יהיה אור מבחינתה רק כשטסים מול השמש - והאור בא ממול, ולא כשטסים עם הבג לשמש. הנה לינק מעניין בנושא:

חלליות שטסות יותר מהר ממהירות האור

יש בשלב זה רק בספרי המדע הבדיוני, אלא אם כן, יש איזה חייזרים שהמציאו משו שאנחנו עוד לא יודעות עליו....

היי

מסתבר שלא פתחת את הלינק המצורף !

עכשיו פתחתי

אבל התבלבלתי קצת מדיני הטוהרה.
אין ספק שהכסף של המסים שאנחנו משלמות משמש למטרות חשובות!

למה להתאפק?

היום והלילה נגרמים בגלל שכדור הארץ מסתובב סביב עצמו. בחלק של הכדור הנמצא מול השמש- יש אור יום, ובחלק הנמצא מצידו השני אור השמש מוסתר ולכן יש לילה. אפשר להדגים את זה יפה עם מנורה קטנה או פנס וכדור בחדר חשוך. הפנס יאיר את חלק הכדור הנמצא מולו ואילו בצד השני לא יהיה אור. בחללית שנמצאת בתוך מערכת השמש (שלנו, למשל) כך שאין כוכב בינה לבין השמש יהיה אור. אם יש כוכב בינה לבין השמש- הרי שהוא יטיל עליה צל ויהיה חושך. אפשר להדגים גם את זה אם תקחי איזו חללית צעצוע. אם הכדור נמצא בדיוק בין המנורה והחללית- הרי שהיא בצל (חושך), אם היא ליד הכדור- האור יגיע גם אליה. ככל שמתרחקים מהשמש כך האור נחלש ומחוץ למערכת השמש יש כמובן חושך - זה כי כל השמשות בחלל (יש מיליארדים רק בגלקסיה שלנו) נראות כמו שאנחנו רואים את הכוכבים. כל כוכב שאנו רואים בשמים הוא למעשה שמש.

אבל

אם החללית עוברת ליד חור שחור, יש איזו תופעה של הבזקי אור... בגלל שחלק מהאור נבלע פנימה. נכון?

לא הייתי רוצה להיות

בחללית שמתקרבת לחור שחור, כי גם החללית עלולה להבלע בו. בכלל, חורים שחורים זה אפילו יותר מפחיד ממפלצות ודרקונים. כמו איזה שואב אבק שכל דבר שמתקרב אליו נבלע בתוכו ונדחס, ואין שום אבירה או אביר שיכולים להציל....

Yaara77

New member
Here comes the Expert

The space Shuttle, like the space Station, fly ca. 400 km above earth, at a speed of ca. 8 km per second. They surround Earth every ca. 90 minutes, so each "day" and each "night" are ca. 45 minutes. (ca. = approximately) That's the real answer. And since people there can't go to sleep every 90 minutes, they make an artificial day shift and night shift of 12 h each, just like on earth. Huggs and Kisses Yaara - 46 h to go

נדמה לי שגם להתקרב לחור שחור

זה משו שבינתיים רק ידידי קפטן ספוק יכול... אבל רואים אותם מרחוק, או בעצם רואים את האור נעלם כשהוא עובר לידם... (או ששנתיים עם אסטרופיזיקאי חלפו עליי ללא כל משקע?
)

בטח ששקע

וקפטן ספוק אפילו יכול להשתמש בעיוות מרחב-זמן שיוצרים החורים השחורים כדי לעבור בקרעי היקום לחלל הרחוק ....

חור התולעת המפורסם?

האם מישו יכול לחזור אחורה בזמן ולממש את פארדוקס הסבתא לדעתך?

את חזק בעניינים ../images/Emo153.gif

לא מכירה מישו כזה, אבל זה מסקרן.... אם היתה לנו מכונת זמן, באיזו תקופה היית רוצה לבקר?

אני - הייתי פריקית של מד"ב

עד פרוץ הילדים... שהבהירו לי שהמציאות באמת יכולה לעלות על כל דמיון. אם יכולנו לחזור אחורה בזמן, לא הייתי מבזבזת את המסע על רציחת סבתא שלי בנעוריה כמובן... הייתי נזהרת מימי הביניים (שם בטוח היה מזומן לי מוקד), לא נוגעת בתקופות בהן היו סוקלים אותנו או מורחים בדבש ומשאירים לדבורים ... גם זמנים בהן איזה גבר היה תופש אותי בשערות וגורר למאורה נראים לי די מבאסים... הקיצר - נראה לי שהייתי עושה לופ ונוחתת כאן היום
. שנאמר : "אין יום כמו היום "!!! אם שזה ממש הצצה קטנה? הייתי רוצה לבקר לרגע שוב בלידות של הילדים. הרגעים הכי מדהימים בחיים שלי.

למעלה