ניסיתי לפרסם הודעה ולא הצליח לי

DMoz

New member
ניסיתי לפרסם הודעה ולא הצליח לי

אז אני מנסה שוב ואם הודעתי הקודמת תצוץ - אני ממש מתנצלת
הבעיה שלנו היא עם הורים של בעלי (אלא מה?). בעלי הוא הבן הבכור במשפחה ויש לו עוד אחות ושני אחים. אמא שלו הפסיקה לעבוד אחרי הלידה הראשונה (לפני 35 שנה) ומאז היא בבית. אביו עובד עד היום. אמא היא מרכז היקום והגלקסיות הסמוכות וכל העולם צריך להסתובב סביבה, לרצותה ולהשביע את רצונה. לאבא אין זכות דיבור כבר מזמן והוא מהווה אביזר נלווה לאמא שמעשיר את חשבון הבנק פעם בחודש עם משכורת. אמא היא זו שעושה את כל התכנונים וההחלטות. וכשהיא מחליטה לעשות משהו, אין דבר שיוכל לשבש את תוכניותיה. עד לא מזמן הצלחנו לשמור על יחסים סבירים (ביקורים שלנו אצלם פעם בשבועיים, פלוס מינוס). הקונפליקט הראשון היה לפני כ- 3 שנים כשהחלטנו להתחתן בקפריסין. לא הייתה להם התנגדות לעניין (לא גלויה, בכל מקרה). הם אמרו שלא יוכלו לנסוע איתנו ולהיות נוכחים בטקס. למה? כי הם תיכננו לשפץ את האמבטיה ושיתהפך העולם, הם ישפצו אותה גם אם זה אומר לא להיות בחתונה של הבן שלו. מיותר לציין שזה מאוד פגע בבעלי (אם כי לא הפתיע במיוחד). הבלגנו, לא אמרנו כלום. כשקנינו דירה והיינו צריכים קצת עזרה (לא כספית), אכן קיבלנו אותה – אבא הגיע אלינו כשהרשו לו ולמס´ שעות קצובות מראש (וגם אם הוא היה רוצה להישאר אצלנו עוד, לא יכל כי היה מבול טלפונים "מתי אתה בא? צריך לאכול צהרים" וחלילה וחס שארוחת צהרים תתחיל חצי שעה יותר מאוחר מהמתוכנן). הקש האחרון היה לפני שלושה חודשים. בעלי היה חולה ושכב כל היום במיטה, לי קרתה פריצת דיסק ולא יכולתי לתפקד בכלל שלא לדבר על לטפל בתינוקת בת 3 חודשים. זו הייתה פעם ראשונה שהיינו חייבים עזרה. אנחנו גרים באזור השרון, הוריו של בעלי גרים בראשל"צ ואימא שלי גרה בדרום. אמא שלי עובדת 7 ימים בשבוע כי היא המפרנסת היחידה (אבי נפטר לפני 10 שנים) – ברגע שהודעתי לה מה קרה היא רק שאלה אם לנסוע באוטובוס או שמישהו יוכל להביא אותה אלינו. אמי הייתה אצלנו שבועיים ופשוט הצילה אותנו – היא עשתה כל עבודות הבית וגם טיפלה בכולנו. הורים של בעלי (שיש להם אוטו) לא רק שלא עזרו בכלל, הם אפילו לא הציעו לעזור... הם הגיע אחרי שבוע, כמובן בידיים ריקות, והאווירה לא הייתה משהו והשיחה לא זרמה. אז הדבר הכי "חכם" שהיה לחמתי להגיד זה "למה השקע בקיר לא מסודר?" בפנים הכל בער ורתח לי, אבל הבלגתי ושתקתי. אני חושבת שהתמונה די ברורה... אנו לא תלויים באף אחד כספית וכל מה שעשינו (חתונה, קנית דירה וכו´) היה בכוחות עצמנו. הורים של בעלי עוזרים אבל רק כשהם רוצים וכשזה נוח להם. היחס הזה הוא זהה כלפי כל הילדים. אנחנו צימצמנו מאוד את הביקורים שלנו כי אני לא יכולה לראות אותם בלי שהמעיים שלי מתהפכים. אני מניקה וכל פעם שאני מתעצבנת יש לזה השפעה ישירה על כמות החלב – וזה הדבר האחרון שאני או בעלי רוצים. הם שואלים כל הזמן מתי אנחנו באים (לבוא אלינו זה אומר שצריך לבזבז דלק וזה עולה כסף וזה לא משתלב טוב בתוכניות...) ועכשיו לדילמה – מה לעשות? בעלי חשב אולי לדבר איתם ולהסביר להם איך אנחנו מרגישים אבל סוף של שיחה כזאת עלול להיות ניתוק היחסים והוא לא רוצה שזה יקרה (בעיקר בגלל שהוא לא רוצה להעניש את אבא שלו כי הוא לא אשם...) להמשיך לשתוק – לי זה עולה בעצבים שמורים בבטן וכמו שכבר אמרתי אני לא רוצה להתעצבן בעיקר בגלל הנקה (אם צריך בכלל סיבה לא לרצות להתעצבן!). בעלי מבין את מצוקתי (למזלי הגדול!) וכל הנושא מאוד מעיק גם עליו. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות... בתודה רבה מראש

חמודתי , ../images/Emo24.gif

וואלה, היום אני ממש מרגישה כמו ורדה רזיאל ג´קט (
) הכל טוב ויפה ולדעתי בעלך צריך לעשות "חיסול חשבונות" (אבל מה, אל תדעי בסוף עוד יאשימו אותך "כי את הרעלת את הבן שלהם ולא יעזור לך כלום
) לנושא העזרה ששוב אנו חוזרים עליה בפעם המליון: אף אחד לא חייב לעזור עזרה מלשון עזר הוא לא חובה ולרוב זו זכות. זו שאימך רצה מההימליה לעזור לביתה, זה עשר. אבל זו אימך נקודה וזו חמותך (במקרה הזה זה סימן שאלה
) שתקי, שמרי בבטן ואל תדאגי לכל אחד שעושה לך עוול מחכה בסיבוב המכה חזרה. כמו שאת אומרת החמים שלך מבוגרים (ושיהיו בריאים !!) ויבוא יום בו יזדקקו לך או לבעלך ואז אולי תוכלי לנקום את נקמתך המתוקה. סתם משהו, אמא שלי אומרת ש :"מי שעושה לך רע הכי רע שתחזיר לו יהיה רק בטוב, אם הוא מספיק נבון אז יהיה לו רע רק מלחשוב כמה רע היה אליך ואיך החזרת לו" יום טוב

בולי27

New member
סיגליהיא, ניסיתי את השיטה של אמא

שלך, והיא לא כ"כ מוצלחת ....
חמי, חמותי וגיסתי מאוד נהנו מהיותי טובה, נדיבה, דואגת, ומפרגנת אבל... לא היה להם בכלל רע בגלל הרע שהם עשו לי, להיפך, הם שברו שיאים חדשים ברוע, בסכסכנות, ברכלנות בקמצנות ובניצול....

בולי ../images/Emo12.gif

קצת עוותת את דבריי. בהחלט לא הייתי מחזירה במתנות ובפירגון (בחייך תהיי יצירתית ואל תשכחי שסולקנו מגן עדן בגלל איזה נחש.... - רמז עבה) אך בהחלט לא הייתי מחזירה מלחמה שערה במיידית כי זה הכי קל (ותאמיני לי שהם לא רוצים ליפול בפה שלי
) תני לי דוגמאות ואני אענה לך.

בולי27

New member
הנה דוגמא קטנה....

והפעם על גיסתי היקרה... הסיפור הזה הוא כבר אחרי שהיא פגעה בי אינספור פעמים אבל, החלטתי שבגלל שהיא כ"כ סובלת ורע לה, אני אנסה לשכוח הכל ולעזור לה. היא בת 29 + ילד. מסוכסכת עם בעלה. הייתי לה אוזן קשבת, הייתי לה חברה תומכת, דאגתי לה התקשרתי אליה וניסיתי לעזור לה ככל שיכולתי לתמוך בבחורה צעירה עם ילד שעומדת בפני משבר גירושים. אבל... כשהיתה לה הזדמנות להרע לי, לחמם את ההורים שלה, לריב איתי, לצעוק עלי בבית הוריה היא לא היססה לעשות את כל זה ועוד! כמובן שלבעלי היא כל הזמן אומרת כמה אני מקסימה וכמה היא אוהבת אותי. כולה נופת צופים, ובעלי מאמין לה ושותה את השקרים והצביעות שלה. היום אני בגישה של רחוק מתוק. לא אכפת לי כמה היא סובלת אני לא אגיש לה אפילו אצבע. כבר נתתי לה את שתי הלחיים שלי מספיק פעמים. לא עוד! את חושבת שמשהו העיק לה על המצפון כשהיא התנהגה אלי כמו כלבה? היא זכרה כמה עזרתי לה? אפילו חברה אחת אין לה. את מדמיינת לעצמך בחורה כ"כ צעירה בלי אף חברה אחת? אין לה נפש חיה מלבד אמא שלה והדודות המבוגרות שלה! בעלי מתחנן לפני שאני ארים לה טלפון כי היא כ"כ מסכנה ואין לה חברות. יש לך מושג מה זה בשבילי לראות את בעלי סובל כ"כ כי הוא מרחם עליה, ולהיות קשה ולא להישבר מול התחנונים שלו?

בולי27 ../images/Emo99.gif

טוב עשית שכך נהגת ולדעתי עצם זה שהיא לא אומרת לך כמה רע לה שאת אינך לידיה אינו מצביע על כך שטוב לה. לדעתי (ועצם זאת) שאין לה חברות נוספות ואת היית הכתף שלה רק מוכיח כמה רע לה כעת. אין פסול בלהרים טלפון מידי פעם ולו רק בשביל לשמוע את ה"צמא" שלה שוב לקשר ואז לנתק באדישות ולחייך בסיפוק. הסיפור שלך אופייני לכל גיסה שמנסה להפוך לחברה. חוק יסוד וברזל !!!! אין דבר כזה חמות חברה, וגם לא גיסה. חברה את רוצה ? חפשי בחוץ !!! כבוד את רוצה? תני לאחרים להרגיש שזה הדבר היחיד שאת נותנת בשביל לקבל חזרה. חמי וחמותי מבוגרים מימני בעשרות שנים ואני נחשבת כלה טובה, וזאת לעומת גיסתי (שוותיקה מימני בשנים של נישואים לבן) שנדבקת, מרכלת ומסכסכת (אפילו בניהם). את זאת יקירתי השגתי בזכות ולא בחובה, לימדתי אותם לאט ובנחת שצריך לכבד ולשתוק כמו : חיי ותן לחיות !!! היחסים ביננו היו יחסים מורכבים מאוד ופעם למטה ופעם למעלה, אך מעולם לא הרימו עלי קול או ביזו אותי אבל לפחות יודעים שאני לא מתחסדת וצבועה ואם אינני אוהבת מישהו הוא בהחלט ידע. זה שבעלך מרחם על אחותו זה לגיטימי (לפחות את יודעת שיש לך בעל טוב) אבל את צריכה להעמידו במקומו ולהראות את בחירתך (שבמקרה הזה בוחרת לא לדבר איתה) אם ברצונו לדבר איתה זה בסדר והוא לא אומר להיפגע במקומך, אך חשוב שידע שדבר כזה יכול בהחלט לבוא ממשפחתך ואת עלולה לנהוג כמותו. אם בכלל חשוב לך שבעלך ידע על מעלליה של גיסתך, נסי לשים אותו על טלפון נוסף ולהעמיד פנים עם הגיסה בכדי לתהות על קנקנה ואז תראי את תגובתו. (אני מצטערת אם בורחות אותיות ואינני רואה, המקלדת שלי ממש גמורה)

בולי27

New member
את יודעת...

אצלי במשפחה הכל קיצוני מאוד לצד השני. כמה עזרה שרק נבקש (אם כלכלית, אם נפשית ואם כל דבר אחר) שום התערבות (רק אם אנחנו נבקש) שום לחץ לשום כיוון המצב הוא כזה כבר 6 שנים (מאז שהוא מכיר את משפחתי), אף פעם לא היתה לו שום תלונה על ההורים שלי. כך שיש פה מגרעת בעצם כי הוא לא יודע מה זה להתעמת עם מישהו מהמשפחה של בן הזוג. הוא לא יודע איזה תסכול זה והוא לא יודע כמה קשה להפריד בין בן הזוג למשפחה שלו כדי לא לפגוע... הוא לא יודע איזו הרגשה מחורבנת זו שמישהו מהמשפחה של בן הזוג מחליט שהוא יותר חשוב, מנסה להכינס באמצע. כשרואים את זה על המשפחה של בן הזוג אפשר לראות קצת יותר בקלות את "הפגמים" שבהתנהגות של המשפחה שלך, אבל אם לא רואים אז מאוד קשה להיות ביקורתיים כלפי המשפחה שלך. אצלנו כבר מאוחר מדי , הם כולם כבר ביזו אותי, העליבו אותי, צעקו עלי, לפעמים התעלמו, לפעמים נכנסו בינינו, עכשיו אני מנסה לא להתעצבן, לא לתת להם להרגיז אותי, לא להתעמת עם אף אחד והכל למען בריאות הנפש שלי! אבל לעולם אני לא אשכח כמה בכיתי בגללם. איך שהייתי עדיין צעירה (בת 21-22) ילדה בסך הכל, במקום להבין שאני ילדה, הם בחרו להתנהג אלי בצורה כ"כ מכפירה, ואני כ"כ השתדלתי להיות בסדר... אין מצב שאני אשכח, אין מצב שאני אסלח.

בולי, לזאת קוראים "טיפול שורש"

בחיי שגרמת לי לבכות, אני לא יודעת מה היה קורה אילולא היה קורה לי אבל באוירה כזו ואחרי הרבה שנים לדעתי צריך טיפול מעמיק ורציני. ישנם מספר אופציות לבחירה ולדעתי את צריכה להתחיל בחשבון עם עצמך ולשאול: מי פגע בי? מי היה הראשון? מאיפה זה בא? מה גרם להם לפגוע בי בך? ובזמן שאת עונה על השאלות תנסי לחבר בינהם וכך תמצאי את הפתרון לכל זה. בסה"כ התחתנת מאוד צעירה לעדיין לא ידעת איך עונים ומתחצפים לחמות בת גילה של אימך, בזאת שהם ניצלו זאת והשפילו אותך החשבון יבוא ביום מן הימים. אבל בתור התחלה - מ ר ח ק הוא הדבר החשוב !!! תשתדלי כמה שרחוק כן ייטב, ובכלל אם הנושא מטריד ומעיק בחיי היומיום אין בושה בלפנותת למישהו מיקצועי שיתן לך את הכלים להתמודד. נשיקות יקירתי

בולי27

New member
יש לי כבר תשובות....

וגם עברתי יעוץ מקצועי .... ולא התחתנתי כ"כ צעירה (התיחסתי שם לזמן שהיינו חברים) התחתנתי בת 25 (לא כ"כ מבוגרת גם) והיום "ממרומי" גיל 27 ולאחר טיפול יסודי ומקצועי אני מסוגלת "לנסות" להתעלם ולראות גם את הצד של בעלי בעיניין. מה האינטרס שלהם לפגוע בי? לפי המטפלת שלי, זה התחיל מקנאה פשוטה, וגדל להיות "פחד" מפני בגלל שאני מגיעה מסטטוס אחר, הם מסתכלים עלי די מלמטה, אני לא מצליחה למצוא שפה משותפת איתם וזה לא אמור להיות כ"כ רע, מאחר ולא ניסיתי אף פעם להזיק אלא להיות נחמדה. יש הבדלים במנטליות (וגם בעדתיות וחבל), ברמת ההשכלה ובשכבה הסוציואקונומית ואפילו הבדל בין עיר לעיירת פיתוח. הכל גרם להם להרגיש מאויימים. וגרם להם לרצות "להוריד" אותי למטה, לפגוע בי ובתדמית שלי, להרגיש "מעלי" ואם הם לא מצליחים להתעלות עלי בשום תחום, אז לפחות שהבן/האח שלהם יעדיף תמיד אותם עלי.... כמובן שהם מכחישים את כל זה, וכמובן שלבעלי כל הסיפור הזה גורם רגשי נחיתות ולכן אי אפשר לדבר איתו על זה בצורה מפורשת. תודה על העידוד וההזדהות....

בולי27

New member
חבל מאוד על התגובה הצינית הזו!

אלו החיים שלי, ולמרות שאותך זה מצחיק, לי זה עלה בהמון דמעות. (וגם המון כסף). אני מקווה לא לראות תגובות ציניות ממך להודעות שלי, אני לא רוצה לרדת לרמה שלך ולהציק לך! תודה רבה על הנחמדות שלך! וכל הכבוד!

bertap

New member
אם את עצתי תקבלי

בעלך חייב לדבר אם אמו את רף הציפיות שלכם מהוריו תורידו ל0 כך האכזוות יהיו כנל תאמיני לי הם ישתנו כי על הנכדים הם לא יותרו אז אולי יהיו בכעס אבל אחרי כביסה או שתים הם ירגעו

למעלה