ניעורים נעירות ותקיעות..

תָּמִיר

New member
ניעורים נעירות ותקיעות..

ובכן, ביום ד' שעבר, כפי שאחד הבחורים כאן ציין - היה יום גלי במיוחד, ומי שלא ידע לשחות - "טבע" קצת.. השאלה שלי נוגעת להתנהגות מערכות המחשב במצבי תנודה קיצוניים שכאלה. מערכת האקספרט שלי בנויה להתמודד עם תנודות, העניין הוא שהמערכת כולה קפאה לדקות ארוכות. היא חזרה לפעילות כמה פעמים באמצע הקיפאון וברגעים הללו ראיתי לפתע שאני "ברווח אדיר" ובפעם שהמערכת מיצמצה, כבר נזרקתי בסטופ. זה מעצבן ברמות, משום שאם החיבור היה תקין ורציף, האקספרט היה נותן הוראה לצאת עם הרווח. השאלה שלי נוגעת לקפיאת המערכת במצבים שכאלה. האם זה קורה רק בחשבונות הדמו (כמו שלי - FXCM) או שגם בחשבונות פעילים? במקצועי אני איש מחשבים עם וותק רב. אני מכיר סרברים והם אמורים להיות בנויים לעמוד בעומס. צריך ממש להתאמץ בכדי לתקוע אותם. קשה לי להאמין שהסרברים של החברות הללו הם עד כדי כך עדינים שלא יוכלו לטפל במקרי עומס שכאלה. איזה סוג של מחשבי צעצוע מפעילות חברות הברוקרים? מה לעזאל גורם להם להתקע כך? מה התירוץ של החברות במצבים הללו? אשמח לתשובות ענייניות, תָּמִיר

ferrytale

New member
בוקר טוב תמיר ../images/Emo13.gif

באותו היום, בהחלט היו ניעורים, אני עם MT4, לא ניתקע לי כלום אבל, חייבת לציין שכמעט ולא סחרתי, היה בלאגן והמון משחקים והעדפתי את הגדר. גם אני כמוך מתעסקת במחשבים כבר כמה שנים טובות, מה שאני חושבת זה שהכל תלוי בברוקר שלך, יכול להיות שהבעיה היא אצלו ואולי זה במכוון. אני לא מאשימה ולא יודעת, רק השערה. תוכל לנסות ולבדוק את זה ע"י פתיחת חשבון אצל ברוקר נוסף.. יום מעולה ואחלה שבוע!

forextrader1

New member
../images/Emo70.gifלחברות הפורקס יש נוהל ותוכנית לניהול סיכון

מיכוון שהם לא משדרות את כל העסקאות לפעמים ..במקרים של תנודות חזקות הן נחשפות לסיכון ואז המערכת באופן אוטומט מסננת עסקאות ותוקעת את המחשבים כדי שהן לא יחשפו מידי ויפסידו, עד שהלקוח יתיאש או שהן יצליחו להתכסות בשוק האמיתי כנגד אותן פוזיציות פתוחות. אז קצת תכירו את השטח! א' ב'..בחברות מט"ח וברוקרים הוא ניהול הסיכונים וזה נעשה אוטומט. בחברות שמתכסות על כל העסקאות(ואין) לא צריכה להיות בעייית "פריז" (הקפאה). לידיעתכם עסקאות פחות מ 50 אלף דולר לא משודרות לבנקים הם פשוט לא מקבלים פחות מכך. ישנה מגמה היום לקבל גם עסקאות של 10 אלף בחלק מהבנקים. כך שבכל מקרה אתם נשארים ב"דמו" בעסקה פחות מ 50 אצל רוב הברוקרים. מסקנה..כל אחד יסיק לעצמו. יום טוב

ferrytale

New member
נכון...

הרי הסטטיסטיקה אומרת שרוב הסוחרים מפסידים את כספם, אז למה להם להוציא את ההוראות החוצא? בסכומים גדולים, אכן העיסקאות מועברות הלאה אבל בקטנים, זה כמו המכבסות של תחילת המאה הקודמת..

זאבון10

New member
נכון חחחחחחחחחחחחחחחח

כי למה לקחת סיכון בקטן כשאפשר בענק חחחחחחחח ובמציאות דווקא קורה ההיפך כי מה לעשות למערכות אי אפשר לשדר בפחות מחצי מליון הבנקים חוסמים אותך אבל המנהלת פורום מטח לא ידעה את זה כי בקורס אצל הגורו שלה לא לימדו מסחר אמיתי אלא בנדמה לי תותחית את

napipi

New member
תקיעות ופריזים ברשת

אני לא שותפה להשמצות של ידידינו על חברות המסחר למיניהן. אני חייבת לציין שאינני מכירה יותר מידי חברות... מנסיוני, בד"כ הסברים הרבה יותר פשוטים מאשר כל תאוריות קונספירציה למיניהן. גם אני סוחרת באקספרטים. הבעייה המרכזית של האקספרטים הינה שחייב להיות חיבור רציף למערכת המסחר. אתה יכול לפתור זאת בכמה אופנים: 1. שימוש ב VPS 2. חיבור אינטרנטי כפול - לדוגמה בזק וחיבור סלולרי במקביל באותו יום היו נפילות של תשתית בזק בכל הארץ, לכן חברת המסחר לא אחראית. אם אתה יודע בוודאות שלא היו בעיות גלישה באותו פרק זמן, תברר את העניין עם חברת המסחר. אם היו אצלה פריזים, דרוש את הסכום שהיית אמור להרוויח מן הפוזיציות. כדי לעשות זאת עליך להוכיח שאכן הטרייד שהיית בו צריך היה לצאת בשער מסויים. כאן זה תלוי באקספרט שאתה משתמש בו. אם קנית אותו מחברה מסודרת, הרי שבד"כ יש לחברה אתר בו מצויינות ומתעדכנות כל הפוזיציות שנפתחו, ע"פ תאריך ושעה וכמו כן, רווח או הפסד. לי יש נסיון רב בכך, ותמיד כשקרה מקרה כזה, שלא קשור בתשתית אינטרנטית, אלא בעייה בשרתי חברת המסחר, פיצו אותי פיצוי מלא.

תָּמִיר

New member
כמה נתונים ושאלות

א. אני מחובר דרך הוט ולא בזק. ב. האינטרנט לא נפל. היה חיבור זמין כל הזמן. ג. תוכנת המטא-קפאה. אי אפשר היה להזיז את הגרף ו/או לפתוח חלונית פקודה. ד. שאר התוכנות + האינטרנט הגיבו כרגיל. ה. לא קניתי את האקספרט - כתבתי אותו. כעת כמה שאלות א. מהו VPS? אולי את מתכוונת ל-UPS? (במידה וכן, לא היתה לי הפסקת חשמל ולכן לא רלוונטי) ב. למה לי חיבור כפול כאשר אני אומר לך שלא היתה בעיה בחיבור האינטרנט? (התוכנה קפאה, לא האינטרנט) ג. איך אני יכול להוכיח שהייתי אמור לצאת ברווח? אם האקספרט היה פעיל, הוא היה מזהה את התנודה ומזיז מיד את הסטופ קרוב לשיא וכך הייתי יוצא ברווח או לפחות לא בהפסד. בכדי להוכיח זאת אני צריך לשבת עם תכנת ולפרוש בפניו את כל מנגנוני המסחר שתכנתתי. נראה לך סביר? ד. דרך איזו חברה את סוחרת שבכזו קלות מחזירים לך כסף? (קצת הדהמת אותי..) תָּמִיר

napipi

New member
תשובות...

1. VPS = virtual private server אתה משתמש בחברה שמקצה לך שרת פרטי עליו אתה מנהל את המחשב שלך. התשלום הוא חדשי ותמורתו אתה מקבל בעצם מחשב שעובד 24/7 בכל תנאי. כך אתה לא חשוף להפסקות חשמל, שיבושי גלישה וכו'. 2. אם אתה לא משתמש ב-1, אז אתה רוצה להגן על עצמך מפני נפילות ברשת. אולי במקרה הספציפי הזה לא הייתה לך בעיית גלישה אבל אם אתה סוחר באקספרטים אז אתה חייב להגן על עצמך. 3. אם כתבת את האקספרט בעצמך, אין לך כל כלים להוכיח את צדקתך. 4. כל חברה חייבת להיות אחראית כלפי לקוחותיה. החברות מפרסמות את עצמן כנותנות שירות מסחר בכל מקרה בו השוק פעיל, לכן אם מערכת המסחר נתקעת זו אחריותן. אם תה לא מקבל אחריות, אז תעבור לחברה אחרת. אבל שוב, חובת ההוכחה עליך. 5. דבר עם נציגי החברה שאיתה אתה עובד. ספר להם על הפריז ובקש הסברים. אם הם מודים שהפריז היה אצלם בקש החזר על ההפסד. אל תבקש רווח כי אין לך איך להוכיח. אם התשובות שתקבל אינן מספקות על תהסס להגיד להם שאתה תעבור חברה, ותעמוד בדיבורך!!! אל תתעצל!! אל תתנהג כמו אזרח מפוחד שמרגיש שכולם עושים לו טובות. אתה לקוח שהחברה מרוויחה מנפח המסחר ומכמות העסקאות. אתה זכאי לשירות אמין ואיכותי. לא תקבל אז תפסיק לתת. 6. אצלי באותו יום לא היו הפסקות מסחר, לא פריזים ולא כלום. זה אומר כבר שזו לא היתה בעייה אוניברסלית. אולי המחשב שלך פעל בעומס של תוכנות? תברר לעצמך קודם כל את הדברים הבסיסיים. 7. תתיחס למסחר בצורה מקצועית. ברר עם עצמך מה צריכית להיות דרישות המערכת על מנת ולקיים מסחר רציף ובטוח, ותפעל להשיג מערכת כזו. 8. אולי כדאי לך לשקול להגביל את הרובוט לזמנים קצובים ולגרפים ספורים כדי למנוע חשיפת יתר וכדי לעקוב ביתר קלות אחר פעילות הרובוט. 9. ימי הודעות דרמטיות הינם ימים מסוכנים למסחר. הפיתוי גדול אבל אתה משחק באש!!!

matanbil

New member
למה אין דרך להוכיח?

גם אני מתכנת כמו תמיר ושני וגם אני רוצה לעשות בעתיד אקספרט שירוץ ויסחר במקומי מה הטעם באקספרט טוב אם החברה מתנערת? אפשר לדאוג שהאקספרט ישמור לוג וידגום את השרת כל דקה כל פעם שיש בעיית חיבור, זה יישמר בלוג

napipi

New member
תעשה זאת ותגיע להבנות

עם חברת המסחר. תעשה הכל בהסכמה ובידיעה

napipi

New member
אני מקווה שאתה לא מאשים

אותי בכך שאני מייצגת חברה זו או אחרת. אני לא יודעת איך אתה מגיע למסקנה כזו. אף פעם לא ציינתי את שם החברה דרכה אני סוחרת ואף פעם לא פרטתי את השיטה שבה אני עובדת. לא כאן וגם לא בפרטי.

ohad310

New member
מה עם תפריטים בתוכנה שלא קשורים ישירות

במסחר או בקבלת ציטוטים? גם הם קפאו? אם כן אז הבעיה היא כנראה במחשב ולא אצל הברוקר. כדאי לודא שהקפיאה היא באשמת הרשת והברוקר ולא משהו באשמת עומס במחשב שלך. על הדרך המלצה ששמעתי אתמול בקשר לקרקופים שיכולה להיות רלוונטים לאקספרטים: המטה טריידר היא יחסית איטית מבחינת ביצוע פקודות מסחר (בגלל הסרבר שיש באמצע אצל הברוקר) ולכן מי שעובד בשיטה של קרקופים עדיף שייתן את פקודות המסחר דרך תוכנה אחרת מהירה יותר. יתכן , לדעתי , שזה עשוי להשפיע כל אקספרטים מסויימים שעיכוב קטן יעשה את ההבדל בין רווח להפסד.

napipi

New member
כשאתה סוחר באקספרטים

אתה צריך לתאם זאת עם חברת המסחר. הם מעבירים אותך לסרבר מהיר יותר. זמן התגובה הוא באזור ה0.3 שנייה. זה מספיק בהחלט

forextrader1

New member
את ירוקה! או שאת סוחרת בסנטים

חברות המט"ח תמיד יצדיקו את עצמם ויאשימו את הלקוח נמחשב הבנק וכו..נראה אותך פותחת פוזיציה של 4 מליון ונתקעת ב"פריז" עד שאת מתקשרת לחדר המסחר ועונים לך מבינים במה מדובר ומטפלים.. נהיה לך "פריז" במוח וקפיץ בלב. תמיד יהיו להם תירוצים וזה קורה לא פעם ולא פעמיים..

napipi

New member
אתה צודק

זה קרה לי לא פעם אחת, אבל בסכומים שאני סוחרת "הרווחתי את הזכות" לשבת עם מנהל החברה והגענו להבנות. אני אומרת באחריות, אין מצב שלא יוחזר לי כספי ולא אפוצה אם היתה תקלה בשרתי החברה. אתה יכול להשמיץ את חברות הפורקס מהיום ועד מחר, ולטעון שישבת עם חבר שמבין וכל מיני המצאות, אבל אם תתנהג כלקוח אל מול חברה שתפקידה לתת שירות, אף אחד לא יעיז לדפוק אותך.

forextrader1

New member
../images/Emo151.gifהשמצות?!

מגיע אלי נציג בכיר של חברה שעבר לעבוד בחברה אחרת מתחרה ומספר מה עושים שם, ומה הוא עשה.. וכן מה עושים שאר החברות.. ורקר אצלהם זה לא כך והם צידיקים תמימים שבאו לתקן את העולם.. ואז לאחר כמה חודשים אני שומע ממנהל חדר עסקאות שפוטר שאותו אחד שסיפר כמה הם צדיקים הם בכלל לא כך ושהרווחים של החברות בנויים על מחיקות תיקים... לשמחתי ולצערי אני מכיר הרבה מהם מקרוב! עולם מלוכלך, שצריך לדעת איך להסתדר אתו ואפשר להסתדר! בנתיים מה שנראה זה רק מסחר ישירות עם הבנקים ולשלם עמלה קבועה מעבר..למסחר בריצפה. ולא כל מי שאומר שסוחר ישירות עם הבנקים באמת עושה כך.. כל השאר שעומדים בדרך מקצצים לנו ומחכים למחיקות.

forextrader1

New member
מי שרוצה לדעת מה קורה באמת בפורקס

יציע את עצמו להיות דילר או סוכן מכירות אחרי כמה חודשים... הוא ילמד את "המקצוע" ויבין בדיוק מהיכן הכריש בולע אותנו.. ואז.......... כל הדיבורים...היסטוריה!!!!!

זאבון10

New member
מה שגרם להן להיתקע זה חוסר הבנה בסיסי

אתה לא מבדיל בין ציטוט להדפסה הבאר של ה 140 פיפס כדי שיהיה ממשי צריכים להתקיים 3 תנאים במצטבר ומכיוון שהחברה שבה אתה סוחר בדיוק כמוך לוקחת דלתא על השוק גם היא נתקעה בתור איש מחשבים עם נסיון רב אתה אמור לדעת את זה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

זאבון10

New member
ותן לי למחש

אתה עם מטה טריידר על FXCM רגיל או PRO ואתה באמת מאמין שהמערכת שלך יודעת להתמודד עם זה וזה אחרי נסיון רב של שנים על זה נאמר אשרי המאמין זה לא שמי שסוחר באמת אלגו לוקח דיאגונלים מ 4 זירות דילינג בלומברד זירת חוזים CME לראות עומק שוק וקורנקס של בין בנקאי וזה לא נניח שלא נפתחו ספרדים ולא היו הדפסות אבל מה לעשות מי שחושב שעם מטה טריידר הוא יתפוס ציטוט שאין שן ביד אופר לבריאות

למעלה