ניפוח יתר

רוזט

New member
ניפוח יתר

שלום רציתי בקשה לדעת מה זה ניפוח יתר בריאות? אני מעשנת חפיסה עד חפיסה וחצי ליום, והאם בגלל שהcpk שלי גבוה 1300 מבנה השריר מתעוות?

ניפוח יתר

אני מניחה שאת מתכוונת למושג הרפואי אמפיזמה- זהו מצב של נזק ראתי בו יש נזק בדופנות הראה - אכן זה קשור לעישון יתר ומומלץ מאד שתפסיקי בהקדם !! אין כל קשר בין מצב של ניפוח יתר לבין CK גבוה - השאלה היא למה הCK גבוה והאם עברת ברור ?

רוזט

New member
ck, gpt, got גבוהים

משנת -99 התגלה אצלי ck ו -gpt ו-got גבוהים הבדיקות האלה שרשמתי של תפקודי כבד הם גבוהים ברמה של 59 ו49 הck הגיע לרמה של 1900 וכשירד , ירד ל1300 אני במעקב אצל גסטרו וגם ראומטולוג, עשיתי מספר פעמים usבטן והכל במרקם וגודל תקין,אצל הראומטולוג בדקו חולשה בשרירים וגם שם הכל בסדר,ולאף אחד מן הרופאים אין תשובה, ולא מוצאים סיבה,אז מה אני עושה ולאן אפנה? לגבי הניפוח יתר האם יש אפשרות להוריד את זה בדרך כלשהי, אם ע,י תרופות או משהו דומה,אודה לך מאוד אם תענה לי בהקדם , כי למשל בזרועות נהיו לי מעין שקעים. ושוב תודה ומחכה לתשובה ולכיוון אני מאוד מודה לך על התשובה

CK גבוה

CK SGOT SGPT גבוהים משקפים פעילות של שרירי - SGOT ו GPT מבטאים גם פעילות כבדית אך בנוכחות CK גבוה , הם כנראה על רקע שרירי ולא כבדי . יש סיבות רבות לCK גבוה - כולל רמות גבוהות בבני משפחה ( האם נבדקו ) , מחלות שרירים שונות, טיפול תרופתי ועוד התשובה הסופית מתקבלת לרוב על ידי ביופסית שריר- כדאי לעשות בדיקה זו במרכז העוסק בתחום הזה ולשלוח את הביופסיה למבחנים שונים שקיימים - במקרים מסויימים, לא מוצאים סיבה לCK הגבוה ובמצב כזה , אין מקום לדאגה לגבי נפוח היתר, אני לא לגמרי בטוחה שאני מבינה למה הכוונה - כפי שציינתי זו בתשובתי הקודמת- אני גם לא רואה קשר ברור עם שקעים בעור

רוזט

New member
דר אורי אלקיים

לאחותי גם יש ck גבוה אבל לא ברמה שלי, לאחותי יש 800- 1200 ,היא עשתה ביופסית שריר התשובה שלילית הכל בסדר, האם כדאי גם לי לעשות? כי הרופא אמר אם אחותי עשתה וזה תקין ,אז כנראה זה גנטי

למעלה