ניצולי שואה בישראל 2007

ניצולי שואה בישראל 2007

שלום, אני סטודנטית לעיצוב גרפי, ועובדת על כרזה ליום העצמאות הקרב ובא. בחרתי לעסוק בניצולי שואה בישראל 2007. הכרזה תהיה ויזואלית, אך אני מעוניינת להוסיף בתחתית הכרזה- כמקובל בכרזות- מספר משפטים עם נתונים על מצבם של ניצולי השואה בישראל כיום. כמה ניצולי שואה חיים כיום בישראל, מה מצבם הכלכלי / בריאותי (בצורה סטטיסטית). האם תוכלו להפנות אותי למקור מידע שבו אוכל למצוא נתונים מעודכנים? בחיפוש באינטרנט מצאתי רק מחקר שנכון לשנת 2003 ואני מחפשת משהו עדכני יותר. אשמח לכל עזרה! תודה.

עב

New member
פני ללמ"ס

פני ללשכה המרכזית לסטטיסטיסטיקה, יכול להיות שיש להם עלון בנושא. http://www1.cbs.gov.il/reader/ למעלה בסרגל ישנו כפתור "עזרה" עם אפשרות לשלוח שאילתא. הם משיבים לפניות.

תודה רבה.

אני מצרפת קישור לכרזה שעיצבתי בשנה שעברה ל"יד ושם" במסגרת פרוייקט משותף שלהם עם המכללה שלי. התבקשנו לעצב כרזות בנושא השנתי (של השנה שעברה- 2006) "צלם האדם בצל המוות". הכרזות היו תלויות שם בתערוכה בשבוע של יום השואה בשנה שעברה. הכרזה שלי תלויה כיום ב"בית הספר" של יד ושם. אשמח מאוד לתגובות. (שימו לב שניתן לצפות בכרזה בגדלים שונים) הכרזה

עב

New member
תגובתי

קודם כל הרעיון מעניין - אני מבינה שהכרזה צריכה להציג את הגוף המתגייס להישרדות ולשמירת צלם אדם בצל המוות. אבל (תמיד יש אבל) יש יותר מדי טקסט לטעמי. הכרזה מנסה להקיף הכל - הישרדות וגם מוות כאשר (אולי) הישרדות מפורשת כצלם אדם. לדעתי זה יותר מדי לכרזה אחת. יש ערבוב בין חושים לאיברים אבל אני לא חזקה באנטומיה ואולי אני טועה התעלמות מהעצמות, מהשלד, התייחסות רק לרקמות הרכות בקיצור, רעיון טוב שאפשר לעבד אותו הלאה והלאה. לו היה לי כישרון (ואין לי) הייתי מבצעת אנטומיה בשכבות - שכבת הרקמות הרכות, שכבת השלד, שכבת החושים, שכבת הנוזלים ויודעי אנטומיה יוכלו להוסיף עוד...

skito

New member
מסכים שהרעיון מעניין

ולהלן דעתי, כל ביטוי של רגש על גבי כרזה, ציור, שיר או בכל נושא אמנותי מביא ראשית את היוצר לשחרור ואת הצופה לדעת להבין מה מסתתר אחרי הרעיון, יש כאן אלמנטים מסקרנים ודווקא מושכים את הצופה לכיווני חשיבה נוספים אני לא יודע אם שמת לב שהנושא הוא "צלם האדם בצל המוות" כרזה שבהחלט ממצא את הנושא. נעמה יישר כוח עבודה טובה

תודה על התגובות.

הרעיון היה להתבסס על "שפה" מסויימת- של תרשימים רפואיים קרים, מלאי טקסט והגדרות, ולהלביש עליה תחושות, רגשות וחוויות מאוד אישיים ואנושיים. אני חושבת שהחיבור שנוצר, גם אם הוא לא מושלם, וזו בהחלט לא כרזה קלאסית במובן של ויז'ואל חזק אחד עם כותרת קולעת אחת (כמו הכרזה שהובאה בתחילת השרשור)- עדיין נוצר חיבור מעניין.

למעלה