ניצולי שואה עריריים

1זהבה

New member
ניצולי שואה עריריים

אתמול הלכתי לבקר את הדוד של בעלי (אח של חמותי) שהוא נמצא בבית אבות בן 94 אלמן ללא ילדים ניצול שואה יליד העיר פיוטריקוב שפולין. בתקופת השואה ניצל כי היה בוגר בית ספר מקצועי (מסגר מוסמך) ושלחו אותו לעבוד במפעל... את אשתו חנה שלחו לפנסיון אושוויץ. לאחר השואה התגלגל חזר לעירו פיוטריקוב וראה את הברוך....בירר וסידר כמה ענינים ועלה ארצה. כאן הכיר אישה ניצולת אישה ונישא בשנית. האישה נכנסה להריון מספר פעמים אך לא החזיק מעמד והפילה כל פעם מחדש. לפני 40 שנה הטכנולוגיה של היום לא היתה ומה לעשות היא נפטרה והוא נשאר אלמן ללא ילדים. מזל שיש לו אותנו והבן שלי הוא כמו נכד בשבילו... ואני כמו כלתו.... עצוב הלכתי לבקר אותו בבית אבות והוא לקח אותי לסיבוב הופעות בבית האבות כדי שיראו אותי איתו - שהוא לא לבד. שדואגים לו שיש לו משפחה....שם בבית האבות יש הרבה ניצולי שואה שבגיל מתקדם החליטו להיות ביחד בחברה וגם בגלל שכאשר אין ילדים.....קשה לגור לבד....אין מי שידאג לצרכי היום יום ואנשים זרים לא מוכנים יותר מדי לעשות... עצוב שאנשים ניצולי שואה שאין להם ילדים לא באים כל כך לבקרם... אני דואגת לשמור על קשר טלפוני איתו ולבקר אותו - ממליצה גם לאחרים לעשות מעשים כאלה כי זו מצווה גדולה לבקר ניצולי שואה שאין להם ילדים....... ביחוד בחגים...... כמובן שאני לא שוכחת כל חג להזמין אותו אלינו ולתת לו הרגשה של שייכות.. "אל תשליכני לעת זיקנה" מכופל .. חג פורים שמח לכולם חג שמח גם לכל בני הדור השני שמרגיש התחייבות מוסרית ורגשית לניצולים. חג שמח לכל עם ישראל

EYהודית

New member
יש רבים כאלה שאני נתקלת בהם בעבודתי

חלק מתפקידי בעבודה הוא ביקור חברתי. אצל חלק גדול אני באה סתם כך לביקור של פיטפוט, זה הטיפול... לדבר על דא ועל הא. יש אצלינו בקהילה, פרויקט מיוחד שנקרא "חברים" חברים מתנדבים ומבקרים באופן קבוע וסדיר, פעם בשבוע, חבר/ה בודדים, אם בביתם ואם בבית אבות. פרויקט יפה ומבורך. חג שמח

שושה 100

New member
אפרופו ניצולי שואה עריריים

על אלו שכתבת יש חברים בבית אבות למרות שאין להם משפחה אולם ישנם ניצולי שואה עריריים המאושפזים באברבנאל במח´ מיוחדת ואם זה לא מזעזע אז אני לא יודעת מה כן, מכל הכספים שהממשלה מחזיקה יכלה לבנות בית לכל אלו כי אני בטוחה שלא כולם היו צריכים להיות שם אלא יכלו להיות פה ולסיים את חייהם בכבוד הראוי להם.

לנו היתה אורחת קבועה לחגים:

רוז´י. רוז´י היתה עם אמא במחנה. רוז´י צעדה בחמישיה עם אמא בצעדת המוות. רוז´י היתה אחראית לתת סטירות למי שהתעלפה, משום שהיא סיימה שנה ראשונה ברפואה. ורוז´י ז"ל היתה אורחת קבועה בסדרי הפסח ובראש השנה. מיכל.

שם נרדף -סרט טלביזיה שחובה לראות

מי שלא ראה עדין את הסרט שיחפש אותו. הסיפור שלך מיכל הזכיר לי אותו.

1זהבה

New member
גם אני ראיתי אותו

הבת של סוש, גם אני ראיתי את הסרט בטלויזיה לא זוכרת את השם אבל זוכרת אותו בדיוק.... אוףףףףףףףףף פרח לי מן הזכרון אפשר לברר איפושהו?

הבת של

New member
במלא שנה למותה של האם מתכנסים

כולם לראות את הצוואה שלה בוידאו. עדנה פלידל משחקת את האם המספרת להם על עברה במחנות ועל היותה ניצולה. על הבעל שהתחתנה איתו שאינו אבי ילדיה, על האישה שמסתובבת כל הזמן בביתם על תקוותיה, על התנהגותה שמקבלת משמעות לגמרי אחרת אחרי שהם שומעים אותה. המשתתפים הם: עדנה פלידל - האם. מרדכי בן זאב - בעלה נתן דטנר, ווילוז´ני וגילי בן אוז´יליו - הילדים. "שם נרדף" הוא שם הסרט כסיסמת הגיוס שווילוז´ני מחכה לשמוע. חשוב מאוד לראות את הסרט.

האם זהו הסרט עם וילוז´ני, שהדמיע

את כולנו? זה שהאמא השאירה כצוואה קלטת וידאו. והשאירה לוילוז´ני את הדודה הנספחת הקבועה, שעבורה היה תמיד מפנה את מיטתו, עם הסבר מלא רגשות אשמה. כבר פעם דיברנו על הסרט הזה, שאיש לא זכר מה שמו. מיכל.

rizla

New member
מישהו יכול לכתוב איפה זה שודר?

בוקר טוב לכולם. לא ראיתי את הסרט ורציתי לדעת איפה אפשר למצוא אותו. אני אורי, דרך אגב, דור שלישי דווקא, וקשור בכל נפשי לנושא של הפורום, אבל אני עדיין לא ממש יכול לכתוב על זה, אז בינתיים אני רק קורא.

הסרט שודר באחד מהערוצים הראשיים

זה היה לפחות לפני שמונה שנים. אני זוכר את זה כי בכיתי כמו ילד קטן כשצפיתי בסרט, ואשתי שהיא הרבה יותר רגישה ממני, אבל איננה דור שני, לא הבינה מה בדיוק בסרט גרם לי לבכות (משהו שאני לא עושה בדרך כלל
). למחרת פגשתי בעבודה מישהי שסיפרה שהסרט גרם לה לבכות וכמובן קישרה זאת להיותה בת הדור השני. מכיוון שאותה גברת כבר לא עובדת באותו מקום עבודה (שאני עדיין עובד בו) לפחות שמונה שנים, אני מסיק שהסרט שודר לפני זה. מכיוון שאין לי כבלים, אני מסיק שזה שודר בערוץ 1 או בערוץ 2 .

neny

New member
סרט ענק

חובה לראות. מסביר כמה דברים עלינו (אני והאיש שלי) ועל חיינו. יש לי אותו מוקלט. צריכה לשאול את האיש אם אפשר לעשות עותקים ולחלק לכל דורש. אני מבינה רק במכונת כביסבה ובמייבש. NENY

לאורי - דור שלישי

אני מניחה שתמצא עניין בהודעות בנושא הדור השלישי, שערכנו לפני מספר חודשים עם שי. מצ"ב לינק. מן הסתם, כשתקרא, תשים לב, כי יש לנו עניין רב בקולם של בנינו - בני הדור השלישי. וגם באוזנם. ברוך הבא. מיכל.

EYהודית

New member
אורי ברוך הבא../images/Emo140.gif

קח לך את הזמן שלך... אנחנו פה, לא בורחים לשום מקום.

1זהבה

New member
אוספים פירורי מידע - לדור השלישי...

למעשה כמעט כל הספרים, הסיפורים, תעודות, אלבומים, תמונות, מזכרות, אתרי זכרון, ימי זיכרון, אירועים, הגיגים שעולים על הכתב, סרטים ושירים --------------------------- הכל זה בשבילכם .......... אתם בני הדור השלישי שבעקבותיכם יגיע הדור הרביעי......... "זכור את אשר עשה לך עמלק" קיראו, נסו להבין, נסו לשמר......לקלוט ולהעביר הלאה ..... בהצלחה זהבה

למעלה