ניצול המשטרים הפשיסטים את הכדורגל

מרגלית8

New member
ניצול המשטרים הפשיסטים את הכדורגל

אני עושה עבודה על "ניצול המשטרים הפשיסטים את הספורט לטובת יחסי חוץ לאידיאולגיה שלהן"(כותרת לא סגורה סופית), עבודה לבגרות בהיסטוריה. ראיתי בערוץ תוכנית שמדברת על איטליה וגרמניה, שכן המונדיאל שהתקיים באיטליה בתקופה של מוסוליני ואיחוד הנבחרת הגרמנית עם הנבחרת האוסטרית שהיתה בתקופה ההיא מהחזקות ביותר וסיפורו של הכוכב של הנבחרת שלא הסכים לשחק במדי גרמניה שגרם ל"מותו המיסתורי". עם תוכלו לעלות לי חומר או להפנות אותי לחומר על הנושא אני ישמח. אני חפשתי בספרייה ובאינטרנט ואין על הנושא הנ"ל

Boogieman

New member
פרופ' משה צימרמן עוסק בזה.

לא יכול להפנות אותך לחומרים קונקרטיים, אבל אני בטוח שיש כמה וכמה מאמרים פרי עטו של הפרופסור הנ"ל (מהאוניברסיטה העברית) על הנושא הזה בדיוק. אולי אפילו תנסה לסדר פגישה אתו, אני חושב שהוא לא יסרב.

יהוי

New member
יש גם את מונדיאל 1978

שהחונטה הצבאית בארגנטינה ניצלה. בנוסף לכך הם דאגו לקנות את המשחק הקובע בבית חצי הגמר ועי"כ עלו לגמר על חשבון ברזיל (בגמר ארגנטינה ניצחה את הולנד 1-3 אחרי הארכה). ואם ברצונך להרחיב את הנושא לספורט בכלל אז אפשר להתייחס לאולימפידת מינכן 1936 ולספורטאי הגוש הקומוניסטי לשעבר.

שינובי5

New member
תחפש חוברת של זמנים שעסקה

בנושא הזה או בספורט בכלל, באופן כללי היו מאמרים בזמנים שעסקו בנושא הזה גם ללא קשר לאותה חוברת יעודית. בהצלחה.

PB1

New member
דיקטטורים וכדורגל

מצאתי כתבה בשם הנ"ל רק ברוסית-אתה מעוניין בתרגום?

Y. Welis

New member
גם קבוצת הכוח וינה היהודית שהיתה מהטובות

באירופה שלפני מלחמת העולם השניה. היה גם כדורגלן אוסטרי שנחשב לגדול בזמנו, שסירב להיכנע לתכתיבי המשטר החדש ונהרג בנסיבות לא ברורות.

hastings

New member
יש ספר בשם "כדורגל ולאומיות"

של אמיר בן פורת. יצא בהוצאת רסלינג.

למעלה