ניצול ילדים כמגן אנושי

Deathatred

New member
ניצול ילדים כמגן אנושי

בכירי חמאס שנעצרו סיפרו כי הם מקפידים לנוע ממקום למקום עם ילדיהם ונשותיהם. המטרה: להרתיע את צה"ל מלפגוע בהם -אלי בוהדנה- בכירים מהחמאס נעים ברחבי הרצועה עם ילדיהם ונשותיהם כדי שלא ישמשו מטרה לחיסול, כך עולה מחקירת מבוקשים שנעצרו על ידי ישראל בתקופה האחרונה. המבוקשים סיפרו לחוקריהם כי הם מכירים היטב את הקודים המוסריים של ישראל במלחמה בטרור ואת העובדה שצה"ל נמנע בדרך כלל מפגיעה במבוקשים שנמצאים בקרבת נשים וילדים. בשל סיבה זו הם מקפידים לנוע ממקום למקום עם בני משפחותיהם. יאסר טאהא, מבכירי החמאס שחוסל השבוע בעזה, נהרג עם רעייתו ושתי בנותיו, שנסעו עמו במכונית. בעקבות מותן פרסמה ישראל הודעת התנצלות והביעה צער על פגיעה בחפים מפשע. גורמי ביטחון ישראליים אומרים כי פעילי הטרור מנצלים את הרגישות הישראלית לפגיעה בחפים מפשע. מחקירת המבוקשים הבכירים של החמאס עולה עוד כי מוחמד דף, שנפצע לפני מספר חודשים בניסיון התנקשות בעזה, חי ופעיל. הוא משותק בידו הימנית ועיוור בעין אחת בעקבות הפגיעה בו, אך הוא עדיין משמש כמפקד הזרוע הצבאית של החמאס ופעיל מאוד בתכנון פיגועים נגד ישראלים. למידע הזה לא התקבל אישור נוסף, מלבד המידע שמסרו הנחקרים פעילי החמאס. עוד מתברר כי במהלך הימים האחרונים ירדו בכירי החמאס למחתרת בעקבות גל החיסולים שמבצעת ישראל. מהמידע המודיעיני שהגיע לישראל עולה כי המבוקשים ה"כבדים" מחליפים מקום לינה מדי לילה ואף פעמיים בלילה, כדי למנוע את איתורם . http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/494/077.html

orlyt

New member
זה נראה לי כמו סיבוב של הדברים

בצורה קצת דמגוגית. הבעיה היא לא שאנשים נוסעים בדרכים עם בני משפחתם. הבעיה היא שצה"ל מוציא אנשים להורג בלי משפט. בינתיים צה"ל לא ממש נמנע מלהרוג עוד כמה אנשים מסביב כשהוא מוציא אנשים להורג במה שמכנים, במסגרת מכבסת המילים הישראלית, סיכול ממוקד. רצח ממוקד וגם זה לא ממש, כי ירי טילים ממטוסים הוא לא תמיד כזה ממוקד. אבל כשחיי אנשים הפקר הם, רק משום שהם מהעם הלא נכון, אז נורא פשוט להתנצל בדיעבד על פגיעה בחפים מפשע..

Deathatred

New member
You are in denile

אנשי החמאס שנחקרו הודו במפורש: אנחנו מסתובבים עם המשפחות כדי שצה"ל לא יחסל אותנו אבל ארגוני זכויות האדם, כפי שציפיתי, יצדיקו את הרוצחים החמאסניקים ויתמכו בהתעללות שלהם במשפחתם ובשימוש שלהם במגן אנושי. למשל, הידעת ש 40 ילדים פלשתינים נהפכו לגידמים בגלל שנשלחו ע"י הטרוריסטים לזרוק מטעני צינור שהתפוצצו להם בידיים? אני בטוח שאת ושאר "ההומניסטים" תסבירו לנו שלפלשתינים יש זכות מלאה לפוצץ את הילדים שלהם ושברצח והתעללות אין שום הפרה של זכויות האדם. >> הבעיה היא שצה"ל מוציא אנשים להורג בלי משפט. << טעות. זו מלחמה וצה"ל מחסל מחבלים כשם שהוא הורג חיילי אויב במלחמה. למשל, זוכרת את המחבל שחדר לסניף הליכוד בבית-שאן והחל לירות לכל עבר? בא איזה פשיסט פורע חוק מהמג"ב והוציא את המחבל ההומניסט להורג ללא משפט. במלחמת ששת-הימים הוציא הצבא הישראלי 15,000 חיילים מצרים להורג ללא משפט. אף חייל לא חיכה לאישור מעורך דין או שופט לירות בחייל המיצרי שמסתער לעברו. בית המשפט עוסק במשפט, צבא עוסק במלחמה. מתוקף עיקרון הפרדת הרשויות בית המשפט לא אמור לנהל את הצבא או לקבוע לו אסטרטגיות. אפילו בית המשפט העליון, בג"צ, תומך בגישה זו כאשר דחה עתירה כנגד הסיכולים הממוקדים, ועתירה כנגד הריסת בתים ועתירה כנגד שימוש בפגזי פלאשט.

ronen1981

New member
החוק הבינלאומי מותיר .

החוק הבינלאומי מותיר בפורש פגיעה בנקודות ואיזורים בהן כוחות לוחמים עושים שימוש מכוון באזרחים. קרי אם למשל אפילו מחבל נמצא באמבולנס ויורה ממנו החוק הבינלאומי מרשה להפגיז את האמבולנס כי הוא חדל להיות נטרלי. בזמן מלחמת העולם השניה היה ניסיון (שלצערינו כשל אבל לא זו הנקודה) לחסל את היטלר ,לשיטתך אסור היה לנסות מלכתחילה לחסלו אלה לחכות עד שהוא יהיה בידיים של כוחות הברית ולהעמידו למשפט. אני מצטער אבל יש משהו מעוות מאוד בתפיסה שכזו. וכן בעיני מדובר במצב זהה. אנחנו נמצאים במלחמה בצד אחד צה"ל בצד השני אירגוני הטרור המזוינים למיניהם,כל עוד מצב הלוחמה נמשך לא רק שזו זכותה זו חובתה של ישראל להוציא מכלל פעולה את כוחות האויב שכן אם לא יעשה כך הוא יהרוג בנו. חייל שלא יהרוג מה שמכונה "פצצה מתקתקת" במו ידיו אחראי יהיה למותם של ילדים ונשים וטף אזרחים בני עמו שהטרוריסט מתכוון להרוג. כשם שמותר לי להרוג מי שמנסה להרוג אותי חד כמה וכמה מותר לי להרוג מי שמנסה להרוג את אחיי חסרי האונים חד כמה וכמה אם זה תפקידי לשמור עליהם ובכלל אין כאן צורך או עניין של משפט. אם מישהו בא להרוג אותי אני לא יגיד לו חכה רגע אסור לי להרוגע אותך בוא נביא שניה שופט שיתן לי היתר.

למעלה