ניצול מלצרים בהתלמדויות ראשונות

DANA123411

New member
ניצול מלצרים בהתלמדויות ראשונות

היי, אני בת 22.
לפני כשבועיים התחלתי לעבוד כמלצרית בבית קפה. לאחר המשמרת השנייה כששאלתי לגבי השכר בעבודה (טעות שלי שלא שאלתי לפני) נאמר לי כי 13 שעות של התלמדות לא משלמים עליהם שכר מלא, אלא רק 160 ש"ח לאחר 3 חודשים. לפני כמה ימים הייתי בהתלמדות האחרונה ונאמר לי כי ההתלמדות הזאת היא לא 4 שעות אלא הרבה יותר. עזבתי ויצאתי משם כעוסה ועצבנית על הניצול וההשפלה. סך הכל עבדתי 12 שעות בהתלמדות והמנהלים לא מתכוונים לשלם לי עליהם כי אני לא ממשיכה לעבוד אצלם עוד 3 חודשים כדי לקבל את הכסף. זה לא חדש כי בתי עסק רבים מרשים לעצמם לעשות את "הסדר הטיפים" בו המלצרים מקבלים את הכסף כשכר ללא כל תנאים, אני לא תמימה אני יודעת שזה המצב אבל לגבי מריחת ההתלמדויות זה משהו שלא נתפס לי ומרתיח אותי על הניצול הדוחה. אני רוצה להגיש תביעה נגדם יותר מעניין עקרוני מאשר הכסף שהם חייבים לי, שכן הם עובדים לא לפי החוק וכן מרמים את העובדים החדשים בכך שמשקרים להם על שעות עבודת וההתלמדות בחינם!
מעוניינת לברר איזה אופציות עומדות לרשותי והאם בכלל יש לי סיכוי לזכות במשפט כזה מאחר ומדובר במשהו שהוא לא חדש, בארץ רגילים לניצול הדוחה הזה של מלצרים. מוכנה לעשות מה שצריך על מנת להביא ראיות כמו הקלטה וגם הודעות שנשלחו לי מאחראית משמרת על ה"הסדר" הלא חוקי. תודה והמשך יום טוב.

אין כזה דבר. צריך לשלם על ההתלמדות

לפחות שכר מינימום.

את יכולה להגיש תביעה בביה"ד לעבודה, ואני לא רואה שום סיבה שלא תזכי.

בכל מקרה - יש להגיש לביה"ד לעבודה, ולא לתביעות קטנות.

DANA123411

New member
היי...

תודה רבה לך על התגובה! רציתי לשאול...איך בדיוק עושים את זה איך מגישים את התלונה עם מי צריך לדבר? אני לא כל כך מבינה איך זה עובד...
וגם אם זאת תביעה קטנה זה גם משהו שיכול להיגרר חודשים/ שנים כמו שזה בדרך כלל??

כמה חודשים. בביה"ד לעבודה הקרוב

למקום שבו עבדת.

יש שם מתנדבים בד"כ שעוזרים למלא את הטפסים.

אסף.

lilush27m

New member
יצא לי לראות בתוכנית בוקר שיש אירגון חדש

שמאוגד ויוצא נגד הניצול הזה ניתן לראות בפייסבוק את הדף שלהם הם ממש חדשים וזה משהו שהולך וגדל. בהצלחה

למעלה