ניצול סטודנט מתכנת

try me1

New member
ניצול סטודנט מתכנת

שלום, אני סטודנט שנה 2 מדעי המחשב. לאחרונה הפנו אותי לאיזה משרד של עבודות תכנות. הפנו אותי למנהל המשרד שאמר שבגלל שאני מצטיין ישמח להעסיק אותי בקיץ לתקופה של 3 חודשים (אפטמלי מבחינתי כי לא יעלה על לימדים שנה הבאה). אמרנו שנהיה בקשר. אחרי כמה זמן, הפנו אותי גורמים אחרים לראש צוות מסוים בחברה. הוא דיבר איתי באופן כללי. נורא התלהבתי מעצם הרעיון. לכולם על התגובות. פניתי לאותו מעסיק עיתדי. היום הוא זימן אותי לשיחה. הוא שאל אותי את השאלה הקשה: כמה אני מצפה להתשכר. עניתי: שאני לא עבדתי מעולם בתור סטודנט בתכנות. ואני מצפה לשכר המקובל לסטודנטים. אחרי שיחה קצרה הוא אמר שהשכר הוא גלובאלי 3000-3500 ש"ח לחודש. משום מה נראה לי שלעבודה זה מחיר קצת נמוך. קצת קשה לי להגיד "לא" כי הוא די הולך לקראתי ונתן לי עובדה בטווח של 3 חודשים בלבד (לבקשתי כדי שלא יעלה לי על לימודים) וזה בתחום התכנות- כך שחשוב לי לצבור נסיון. אולי הפגנתי אובר התלהבות ובגלל זה הוא החליט לתת תמחור כזה נמוך. אני אציין שמלחתחילה הפנו אותו למנהל של אותו בחור שאמור להעסיק אותי, בתור סטודנט מצטיין. אבל אח"כ הפנו אותי אליו גורמים אחרים. רציתי לשאול אם יש לדעתכם דרך מתוכחמת בלי לפגוע יותר מדי בבחור הזה שארמוז לו שא' המחיר נמוך מדי כנראה ב' שדברתי כמה פעמים עם המנהל שלו. את הדבר השני אני חושב לעשות כדי לגביי איזו סוג של הגנה, כדי למנוע ניצול כזה כמו שכבר הוא מגדיר לי... מה אתם אומרים? דרך איזה מייל מנוסח מיוחד? תודה לכל תגובה.

אתה מצחיק

תוכניתן מתחיל אמור להרוויח לפחות 15 אלף. אני ממליץ לך בחום להגיד לבחור הזה שלום ולהגיד שאתה מתכוון תמורת העבודה שלך יותר כסף ממה שמרוויח אחיך הקטן במקדונלדס בחופשת הקיץ. אני מאמין שגם הניסיון שתרכוש בחברה שמשלמת שכר כזה - הוא כנראה פחות רלבנטי ונחשב בהמשך דרכך.

try me1

New member
שאלה אחרונה

מכל הלינקים שראיתי שכר מינימום (כללי) הוא 177 ליום (5 ימי עבודה) 154 ליום (6 ימי עבודה). או 20 שקל לשעה. לגביי מתכנת סטודנט השכר הוא 50-60 שקל לשעה. בודק תוכנה סטודנט שכר 45-30 ש"ח לשעה. אני לא יודע למה הוא הציע לי 3000-3500 גלובאלי. אולי כי זה ספטמבר כולל חגים. אולי כי לתקופה קצרה אני לא אספיק ללמוד הרבה אצלו ולא אהיה פרודקטיבי. אני עכשיו מתלבט איך לשאול אותו * לשאול כמה שעות הוא מצפה שאני אעבוד בשבוע? * לשאול מה הוא קיזז בחשבון השכר הגלובאלי * לבקש לשקול מחיר קונקרטי ושאלה אחרת- האם כדאי אכישהו להזכיר את השיחות שלי עם המנהל או לחילופין לעדכן את המנהל במצב (לא בשכר, אלא בכלל). אגב, אם אני עושה חשבון של שכר מינימום. ומניח שבספטמבר יש 20 ימי עבודה. אז יוצא 8 שעות * 5 ימים * 20 ש"ח = 3200 ככה שהוא לא חורג מהשכר....

למעלה